Μεταξύ ευτέλειας και ευγένειας

ΜΕΣΑ ΣΤΗ θλίψη και το σοκ της τραγωδίας, προέκυψε το τεράστιο κύμα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, στην Πάτρα, την Αχαΐα και όλη τη χώρα: Η σχεδόν αυθόρμητη προσέλευση νέων κυρίως πολιτών, διατεθειμένων να αιμοδοτήσουν υπέρ των τραυματιών της τραγωδίας των Τεμπών, αποτέλεσε εκκωφαντικό δείγμα ενσυναίσθησης αλλά και ανάγκης για μια έμπρακτη υπεράσπιση αξιών και ιδανικών, τα οποία αποτελούν οξυγόνο για μια κοινωνία και κάθε συνείδηση.

ΤΑ ΔΑΚΤΥΛΟΔΕΙΚΤΟΥΜΕΝΑ μέσα κοινωνικής δικτύωσης έγιναν ο καλός αγωγός και ο σπορέας της ιδέας για μαζική κινητοποίηση. Εχει κι άλλες φορές, με συγγενείς αφορμές, εκδηλώσει η κοινωνία τη διάθεση να «γίνει» η είδηση που θα ήθελε να ζήσει. Να προκαλέσει γεγονός- αντίσωμα σε συγκυρίες δυσμενείς που δοκιμάζουν το ηθικό μας και την πίστη μας στον άνθρωπο και τις ευγενείς αξίες.

ΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ κόσμος, κατά τις μέρες της ρουτίνας, επιδεικνύει μια ροπή προς την κατανάλωση ευτελών ειδήσεων και έναν προσανατολισμό προς το ανάξιο και το παιδαριώδες, αυτό σημαίνει ότι η στέρηση και το έλλειμμα προτύπων δημιουργούν το κενό που η ευτέλεια και οι έμποροί της εκμεταλλεύονται, ως μέσο φθηνής ψυχαγωγίας και ανέμελης περίσπασης.

Ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ βίος χρειάζεται να βρει τα κατάλληλα εργαλεία αναβάθμισης της ύλης που τρέφει την κοινωνική αγορά. Να αναβαθμίσει τον εαυτό του εν τέλει. Οχι ως απόμακρος πόλος ακαδημαϊκότητας που σνομπάρει τον απλό πολίτη, αλλά ως προσηνής κατηχητής και παιδαγωγός.

(ΤΡΑΓΙΚΗΣ) ευκαιρίας δοθείσης, ας αξιοποιηθεί το κοίτασμα αυτό, για μια αύξηση του αριθμού των μόνιμων αιμοδοτών και μια ομαλότερη κατανομή του αιμοδοτικού ρεύματος μέσα στο δωδεκάμηνο.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments