Μεξικό: Νεκρή η δημοτική σύμβουλος Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος

Η δολοφονία της Κάμπος σημειώθηκε στην πόλη Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού και σκοτώθηκε χθες Παρασκευή

Μεξικό

Ακόμα μία δολοφονία πολιτικού σημειώθηκε στο Μεξικό, στην πολιτεία Γκερέρο, όπου έπεσε νεκρή η δημοτική σύμβουλος Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος.

Καρτέρι θανάτου είχαν στήσει στη δημοτική σύμβουλο έξω από το σπίτι της, ένοπλοι που άνοιξαν πυρά εναντίον της, όσο βρίσκονταν έξω από το σπίτι της. Η δολοφονία της Κάμπος σημειώθηκε στην πόλη Τίξτλα της πολιτείας Γκερέρο του Μεξικού και σκοτώθηκε χθες Παρασκευή (08.06.2024).

Η Μεξικανή πολιτικός είχε εκλεγεί με το Θεσμικό Επαναστατικό Κόμμα (PRI) το οποίο ένωσε τις δυνάμεις του με άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης, με στόχο τη δημιουργία συμμαχίας απέναντι στο Κίνημα Εθνικής Αναγέννησης (MORENA). Ωστόσο η Εσμεράλδα Γκαρσόν Κάμπος υποστήριξε τους υποψηφίους του MORENA στις εκλογές της 2ας Ιουνίου, όπως είναι προφανές από τις αναρτήσεις της σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Ψηφίστε, χωρίς φόβο!», υπογράμμιζε σε μήνυμά της.

Η πιο πρόσφατη εκλογική περίοδος έχει χαρακτηριστεί όμως από οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων ως «η πιο αιματηρή» στην ιστορία του Μεξικού, αφού δολοφονήθηκαν 39 υποψήφιοι για διάφορες θέσεις.

Την Κυριακή, η υποψήφια του MORENA για την προεδρία Κλαούδια Σέινμπαουμ κατήγαγε εκλογικό θρίαμβο και θα γίνει η πρώτη γυναίκα που θα ορκιστεί πρόεδρος του Μεξικού.

Ένα 24ωρο αργότερα, η Γιολάντα Σάντσες Φιγκερόα, δήμαρχος της πόλης Κοτίχα στην πολιτεία Μιτσοακάν σκοτώθηκε μαζί με τον σωματοφύλακά της σε ενέδρα ενόπλων.