Μια κατηγορία μόνος του ο Μαζωνάκης!
Ο Μαζώ έγινε ακόμα πιο αγαπητός με την αποχώρησή του από τα εγκόσμια και μένει στην ιστορία γιατί μεγαλώνει τo brand του μετά θάνατον!

Ο Γιώργος Μαζωνάκης ήταν από τους λίγους καλλιτέχνες που δεν είχα προσωπική σχέση. Αλλά όχι για κάποιον συγκεκριμένο λόγο. Μου ήταν συμπαθής γενικά αλλά μέχρι εκεί.
Και τελικά δεν ξέραμε πολλά γι αυτόν. Για έναν καλλιτέχνη που έχει άμεση σχέση με την Πάτρα, αφού από εδώ ξεκίνησε η μεγάλη του καριέρα. Εδώ καθιερώθηκε. Και άπλωσε μετά την καριέρα του που έγινε πολύ μεγάλη. Δεν φαινόταν τόσο μεγάλη γιατί ο Γιώργος ήταν ο εαυτός του και όχι δημοσιοσχετίστας. Και αυτό ίσως τον έκανε και παρεξηγημένο.
Τον έλεγαν ιδιόρρυθμο, περίεργο. Και ήταν ως ένα βαθμό. Αλλά και ποιος καλλιτέχνης δεν είναι; Ο Μαζωνάκης ήταν μια κατηγορία μόνος του. Ιδιαίτερη φωνή, ιδιαίτερο στιλ, ο εαυτός του. Πολλές φορές μπορεί να ξέφευγε. Αλλά είχε το δικό του μεγάλο κοινό. Το δικό του στιλ και γι αυτό έμεινε ως Μαζώ και όχι ως Μαζωνάκης.
Το πιο σημαντικό όμως είναι ότι αν και η καριέρα του ήταν σε πτώση, τα τραγούδια του πέταγαν! Έπαιζαν παντού και η αξία του Μαζώ φαίνεται από το ότι τα πρώτα τραγούδια παίζουν ακόμα και σήμερα. Σχεδόν 30 χρόνια και είναι πρωτοκλασάτα και τα ακούνε όλες οι ηλικίες. Η ερμηνεία και το στιλ του ήταν αυτό που λένε χαρούμενη καψούρα, που πουλάει σε όλες της ηλικίες.
Ο Γιώργος ήταν πρωτοπόρος. Έφερε τους καναπέδες στα μπουζούκια, τον όρο σόουμαν στην πίστα, τα ντυσίματά του. Και όχι τυχαία καθώς είχε κάνει και πασαρέλα δίπλα σε παγκοσμίου φήμης μοντέλα όπως η Κανάντας!
Με τον φίλο του Βασίλειο Κωστέτσο στην εποχή που ο τελευταίος είχε κάνει την Αθήνα κέντρο της παγκόσμιας μόδας φέρνοντας όλα τα σούπερ μόντελς όπως την Κλόντια Σίφερ. Άνετα ο Μαζώ θα έκανε και καριέρα μοντέλου!
Ο τρόπος που έφυγε φέρνει μια στενοχώρια. Ένα γιατί. Ένα μεγάλο κρίμα. Δεν ξέρουμε καν τι πήγε να κάνει, τι του είπαν ότι θα κερδίσει στο «ιατρείο» του Κολωνακίου. Αυτά είναι θέματα της δικαιοσύνης, αν και προφανώς θα μπορούσε και είχε πιθανότητες επιβίωσης αν υπήρχαν πρωτόκολλα.
Το γιατί πήγε εκεί το ξέρει ο ίδιος. Ότι είχε θέματα στο τελευταίο διάστημα, γνωστό. Με τα οικογενειακά προβλήματα και μια καριέρα σε πτώση, αλλά έπαιρνε δύναμη από τον κόσμο. Ο ίδιος έδειχνε βυθισμένος στον εαυτό του. Πληγωμένος έδειχνε ξεκάθαρα και προσπαθούσε να το κρύψει ή να το ξεπεράσει.
Με ανατρίχιασε και το τελευταίο του και πρόσφατο τραγούδι και βίντεοκλιπ με το «Επιπτώσεις». Η εικόνα του Γιώργου, ο στίχος, το φινάλε με φίδια και βέλη πάνω του, σοκαριστικό. Και όλα αυτά τρεις μήνες πριν την αποφράδα μέρα.
Ο Μαζωνάκης έγινε ακόμα πιο αγαπητός με την αποχώρησή του από τα εγκόσμια, καθώς ήταν αρκετά εσωστρεφής για τον χώρο, ώστε να μαθαίνουμε μετά θάνατον πόσο κόσμο έχει βοηθήσει σε πολλούς μάλιστα τομείς, πόσο ανήσυχο πνεύμα ήταν και πόσο φιλοσοφημένος, πόσο κοντά στον Θεό ήταν και με συνεχείς επαφές.
Ήταν ο εαυτός του και τελικώς αρκετά παρεξηγημένος επειδή ήταν ιδιόρρυθμος γιατί δεν τον ήξερε ο κόσμος καλά. Ούτε εμείς! Αλλά και ποτέ κανείς δεν είχε να του προσάψει κάτι. Δεν είχε ενοχλήσει κανέναν. Το θέμα είναι ότι όλα αυτά τον είχαν χαλάσει στον ψυχισμό του και σε ένα σταρ σύστεμ που πρέπει να είσαι αψεγάδιαστος και on time, όλο αυτό σωρεύει κόπωση και στρες.
Τώρα τι και πως είναι μια άλλη ιστορία. Ακόμα και ο ίδιος δεν θα περίμενε πάντως τόση αγάπη και κόσμο στο τελευταίο του αντίο. Ίσως βρήκε την λύτρωσή του. Ίσως είναι και ένα ακόμα μήνυμα ότι οι καλλιτέχνες είναι άνθρωποι και μην κοιτάμε μόνο τα φράγκα και την δημοσιότητα.
Σίγουρα ο Γιώργος μένει στην ιστορία γιατί μεγαλώνει τo brand του μετά θάνατον. Και ανακαλύπτουμε τις πολλές θετικές του πτυχές τώρα. Και είναι σπάνιο αυτό. Θα το βλέπει όλο αυτό από εκεί πάνω, καθώς θα έρθει πιο κοντά στον Θεό που πίστευε τόσο, χωρίς να το προβάλλει αν και θα έπρεπε, και δεν θα το πιστεύει.
Αλλά αξίζει όλη αυτή την αγάπη τελικά. Και τελικά είναι σε όλα μια κατηγορία μόνος του από τον καλλιτεχνικό χώρο…
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News