Μια οφειλή της πόλης προς τον ΣΟΨΥ

Το κύριο άρθρο της «Π»

ΔΕΝ ΤΙΜΑ την κοινωνία και την τοπική πολιτική και κοινωνική ηγεσία της πόλης ότι η προσπάθεια για μια ψυχαγωγική δράση κοινωφελούς σκοπού, όπως οι «Γέφυρες» του ΣΟΨΥ έμεινε ανυποστήρικτη και η μονάδα υποχρεώθηκε να αναστείλει τη λειτουργία της.

Η ΕΞΕΛΙΞΗ αυτή ήταν πικρή. Χάθηκαν δουλειές και η δυνατότητα μιας ευεργετικής απασχόλησης για τους νέους της δομής. Αλλά το χειρότερο ήταν το μήνυμα που πήραν.

ΣΕ ΑΛΛΕΣ πόλεις, αυτές οι πρωτοβουλίες ανθούν. Εδώ αυτό δεν συνέβη. Δεν ξέρουμε αν είναι ζήτημα κοινωνικής νοοτροπίας. Αυτό που βλέπουμε είναι ένα έλλειμμα κατεύθυνσης: Η τοπική ηγεσία δεν έδειξε κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρατηρείται στην περιοχή μας μια υστέρηση θετικού παραδείγματος, και αυτό το έχουμε δει και σε άλλους τομείς.

ΑΣ ΜΗ μείνουμε στην αρνητική κριτική, στη διαπίστωση αδυναμιών και στην πρόταξή τους. Είναι καθιερωμένο στα μέρη μας το σπορ της απαξίας: Επισημαίνουμε τα δυσάρεστα, αλλά δεν διακρινόμαστε το ίδιο καλά στην παραγωγή θετικών δεδομένων.

ΔΕΝ λείπουν ευτυχώς οι τοπικές δυνάμεις που διακρίνονται στο δεύτερο πεδίο. Η «Π» έρχεται να τις συναντήσει και να τις διεγείρει, παίρνοντας την επανορθωτική πρωτοβουλία για μια εναλλακτική λύση. Προτείναμε τη στέγαση της μονάδας σε μια διαθέσιμη, κεντρικότατη τοπική στέγη δημοτικού ενδιαφέροντος.

ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ότι η δημοτική αρχή και οι άλλες παρατάξεις θα δουν με θετική διάθεση την πρωτοβουλία αυτή. Δεν πρόκειται για τουφεκιά μιας χρήσης. Στις προθέσεις μας είναι να επιμείνουμε, συζητώντας, ασφαλώς, και προβάλλοντας οποιαδήποτε άλλη ιδέα που θα μπορούσε να αποδειχθεί γόνιμη, λειτουργική και ανθεκτική.

ΕΙΝΑΙ μια στοιχειώδης οφειλή στον ΣΟΨΥ, τους ανθρώπους του και τα παιδιά του. Και μια ευκαιρία να δούμε ορισμένα πράγματα με ένα διαφορετικό μάτι, πέρα από τις άλλες μας προτεραιότητες, που είναι σοβαρές, αλλά δεν πρέπει να σκεπάζουν τα πάντα.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Ειδήσεις από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ