Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία

«Η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν», δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

βία

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, δήλωσε πως «η βία συνέβαινε πάντα πίσω από κλειστές πόρτες, αλλά τώρα αποκαλύπτεται καθώς τα στόματα ανοίγουν»,τονίζοντας ότι καθημερινά συλλαμβάνονται 50 άνδρες για ενδοοικογενειακή βία.

Το τελευταίο 24ωρο έχουν σημειωθεί 80 περιστατικά, 40 συλλήψεις και 150 κλήσεις στο 100, είπε ο υπουργός, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Από χθες λειτουργεί σε όλη τη χώρα το panic button, όχι αποκλειστικά για γυναίκες αλλά και ηλικιωμένους».

Ο υπουργός ανακοίνωσε ότι μέχρι τώρα υπάρχουν 18 γραφεία ενδοοικογενειακής βίας τα οποία στο τέλος του μήνα θα γίνουν 63 καθώς θα συσταθούν σε όλους τους νομούς.

Σε κάθε νομό θα λειτουργεί ένα ασφαλές σπίτι υπό την εποπτεία της αστυνομίας σημειώνοντας ότι ετησίως 20.000 γυναίκες το χρόνο αναζητούν στέγη.

Η πλειοψηφία των περιστατικών βίας αφορά κυρίως παιδιά που η εποπτεία τους είναι παραμελημένη, εκτίμησε ο υπουργός συμπληρώνοντας ότι κάθε βράδυ γίνονται συλλήψεις ανηλίκων και των γονέων τους.