Μητσοτάκης από το Λαύριο: «Η Ελλάδα δεν θα γυρίσει πίσω στην εποχή των λαϊκιστών»
Μήνυμα πολιτικής σταθερότητας και στήριξης των νοικοκυριών από τον πρωθυπουργό μετά τα εγκαίνια του υπερυπολογιστή «Δαίδαλος» – «Έχουμε ακόμα εφεδρείες για τον δύσκολο χειμώνα»

Τη δέσμευση ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να επιστρέψει στην περίοδο της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής και των υποσχέσεων για κατάργηση των Μνημονίων «με έναν νόμο και ένα άρθρο» διατύπωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, συνομιλώντας με πολίτες στο Λαύριο, μετά τα εγκαίνια του υπερυπολογιστή «Δαίδαλος».
Ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις κοινωνικές αναταράξεις που καταγράφονται σε ευρωπαϊκές χώρες, υποστηρίζοντας ότι η Ελλάδα παραμένει πυλώνας σταθερότητας. «Η Ελλάδα δεν θα ξαναγυρίσει ποτέ πίσω στις εποχές της μεγάλης κοινωνικής αναταραχής, στις εποχές των λαϊκιστών που κάποιοι μας έταζαν ότι μπορούν, με έναν νόμο και με ένα άρθρο, να σκίζουν Μνημόνια», δήλωσε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για μια περίοδο κατά την οποία, όπως είπε, το ψέμα κυριαρχούσε στον δημόσιο διάλογο.
Στήριξη των νοικοκυριών τον δύσκολο χειμώνα
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στις οικονομικές πιέσεις που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση διαθέτει ακόμη περιθώρια για παρεμβάσεις στήριξης.
«Έχουμε ακόμα εφεδρείες για τον δύσκολο χειμώνα», ανέφερε, υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση είναι σε θέση να ανακουφίσει άμεσα τους πολίτες και να προσφέρει προοπτική και ελπίδα.
Όπως πρόσθεσε, σε μια περίοδο κατά την οποία οι ευρωπαϊκές οικονομίες δοκιμάζονται από την παγκόσμια ακρίβεια, η Ελλάδα διαθέτει τη δημοσιονομική δυνατότητα να στηρίζει τα ελληνικά νοικοκυριά.
«Από εμάς ψέματα δεν θα ακούτε. Μάγοι δεν είμαστε, προσπαθούμε να είμαστε κοντά στην κοινωνία. Ο κόσμος έχει προβλήματα, αλλά να ξέρετε ότι νοιαζόμαστε, προσπαθούμε και κάνουμε το καλύτερο», σημείωσε, προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να πορεύεται με σεμνότητα.
Η αναφορά στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο
Ο πρωθυπουργός συνέδεσε τη δυνατότητα στήριξης των πολιτών με την προσπάθεια νοικοκυρέματος του κράτους, αποκλείοντας την επιστροφή, όπως είπε, σε ένα παρελθόν ψεύτικων υποσχέσεων.
Παράλληλα, αναφερόμενος στις εξελίξεις στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της περασμένης εβδομάδας, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα μπορεί να επηρεάζει τις ευρωπαϊκές αποφάσεις όταν καταθέτει συγκεκριμένες προτάσεις.
Ειδικότερα, έκανε αναφορά στην πρόταση της ελληνικής πλευράς για το μεταναστευτικό, υποστηρίζοντας ότι πλέον αποτελεί μέρος της ευρωπαϊκής πολιτικής. Όπως ανέφερε, η εξέλιξη αυτή αποτελεί απάντηση σε όσους, κατά τον ίδιο, επιχειρούν να υπονομεύσουν το κύρος της χώρας.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News