Μητσοτάκης για Eurogroup: Σημαντική στιγμή το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης για ελάφρυνση του χρέους

Οι συζητήσεις του Eurogroup για την πρόοδο της Ελλάδας.

kiriakos

Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφέρθηκε στη χθεσινή απόφαση του Eurogroup για το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης για ελάφρυνση του χρέους, χαρακτηρίζοντάς την ως μία σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας.

Υπενθυμίζεται πως χθες Δευτέρα (05/12) το Eurogroup άναψε το «πράσινο φως» για την αποδέσμευση της τελευταίας δόσης για την ελάφρυνση του χρέους ενώ ζήτησε από την Ελλάδα τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων.

Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν: Το Eurogroup συζήτησε την πρόοδο της Ελλάδας όσον αφορά συγκεκριμένα μεταρρυθμιστικά βήματα που συμφωνήθηκαν μεταξύ των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων και των ελληνικών αρχών τα οποία θα ολοκληρωθούν έως το φθινόπωρο του τρέχοντος έτους, με βάση την πρώτη έκθεση παρακολούθησης μετά το πέρας του προγράμματος ενισχυμένης εποπτείας η οποία δημοσιεύθηκε στις 22 Νοεμβρίου 2022, μετά το τέλος της ενισχυμένης εποπτείας της Ελλάδας τον Αύγουστο του 2022.

Ολόκληρη η δήλωση του πρωθυπουργού

Σήμερα είναι μια μέρα πιο αισιόδοξη, καθώς το Eurogroup αναγνώρισε πανηγυρικά την επιτυχία της ελληνικής οικονομίας αλλά και τις μεγάλες προσπάθειες της ελληνικής κοινωνίας. Χθες, οι Υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, με απόλυτη ομοφωνία, να εκταμιευθούν στη χώρα 725 εκατομμύρια ευρώ από τα κέρδη των ευρωπαϊκών τραπεζών που κατέχουν ελληνικά ομόλογα. Και ταυτόχρονα να καταργηθεί σε μόνιμη βάση η αύξηση που προβλεπόταν στο επιτόκιο των δανείων από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας. Το πρώτο θέμα εκκρεμούσε από τις αρχές του 2019. Και σήμερα βρίσκει το πιο θετικό του τέλος. Ενώ το δεύτερο διευκολύνει την Ελλάδα να βηματίσει πιο δυναμικά στο αύριο.

Πρόκειται για μία σημαντική στιγμή για την πατρίδα μας. Που πιστοποιεί την πρόοδο του τόπου. Αλλά δικαιώνει επίσης, μία αποτελεσματική πολιτική. Η οποία στηρίζει τον πολίτη, ενώ παράλληλα υπηρετεί την απασχόληση και την ανάπτυξη. Πάνω από όλα, όμως, πρόκειται για μια εξέλιξη που επιβραβεύει τους μεγάλους κόπους και τις ελπίδες κάθε Ελληνίδας και κάθε Έλληνα.

Όλες και όλοι εσείς είστε οι πρωταγωνιστές της Ελλάδας που αλλάζει. Σας ευχαριστώ. Μένοντας πάντα στον ίδιο δρόμο της προσπάθειας. Με σιγουριά, συνέχεια και συνέπεια.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments