Μητσοτάκης: Η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη σημαντικών επενδύσεων ΒΙΝΤΕΟ

Τη σημαντική κινητικότητα που καταγράφεται στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων χαιρέτισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στο Digital Economy Forum 2021 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας & Επικοινωνιών Ελλάδας

Μητσοτάκης

Ο ψηφιακός μετασχηματισμός του Κράτους αποτελεί σήμερα το σημείο εκείνο, που συγκεντρώνει θετικά πρόσημα αξιολόγησης από το σύνολο της κοινωνίας, δήλωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη συζήτησή του με την πρόεδρο του Δ.Σ. του ΣΕΠΕ στο πλαίσιο του Digital Economy Forum 2021. «Αποδείξαμε πως η ελληνική δημόσια διοίκηση μπορεί να κάνει ψηφιακά άλματα , που φάνταζαν αδύνατα πριν από κάποιο χρονικό διάστημα» αναφερόμενος στην σύσταση του συγκεκριμένου υπουργείου, που σχεδιάστηκε δύο χρόνια πριν από τις εκλογές. Η απλοποίηση των διαδικασιών συνενώνεται με το gov.gr πρόσθεσε.

Τώρα πλέον η Ελλάδα έχει καταφέρει να μπει στον παγκόσμιο χάρτη σημαντικών επενδύσεων, καθώς εγχώρια και ξένα κεφάλαια αντελήφθησαν πως ένα από τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας είναι το ανθρώπινο δυναμικό της. Θέλω να χαιρετίσω τη σημαντική κινητικότητα που καταγράφεται στο οικοσύστημα των νεοφυών επιχειρήσεων, σημείωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

«Θα δουλέψουμε πολύ και στην κατάρτιση των δημοσίων υπαλλήλων γιατί ψηφιακές δεξιότητες θα πρέπει να έχει πάνω από όλα το ίδιο το Κράτος και για να ρυθμίζει τα του οίκου του. Οφείλουμε να δείξουμε ισχυρά σημάδια εξωστρέφειας. Όσο ενισχύεται το brand Ελλάδα τόσο πιο εύκολη θα είναι η δική σας δουλειά να διεκδικήσετε δουλειές και στο εξωτερικό», τόνισε ο πρωθυπουργός και πρόσθεσε: Η δυνατότητα των νεοφυών επιχειρήσεων να προσελκύουν Έλληνες που έχουν φύγει στο εξωτερικό, δημιουργεί γέφυρες με τις ξένες αγορές κεφαλαίων. Όσο έχουμε ιστορίες επιτυχίας από το οικοσύστημα των startups, ήτοι πολύ μεγάλες αποτιμήσεις και εξαγορές από μεγάλες επιχειρήσεις του εξωτερικού τόσο περισσότερα παιδιά θα τολμούν να μπουν στον κόσμο της καινοτομίας.

Και η πανδημία, που δυστυχώς δε μας έχει αφήσει ακόμη, προσφέρει ευκαιρίες όπως η προσέλκυση ψηφιακών νομάδων. Γρήγορη διασυνδεσιμότητα είναι μία απαραίτητη προϋπόθεση για να “παίξουμε μπάλα” σε αυτό το γήπεδο, ώστε να προσελκύσουμε και μεγάλες επιχειρήσεις, αλλά και μεμονωμένους εργαζομένους σημείωσε ο πρωθυπουργός.

 

Δείτε τα όσα δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στο Digital Economy Forum 2021 που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Τεχνολογίας & Επικοινωνιών Ελλάδας: