Μητσοτάκης: «Κάντε πρόταση δυσπιστίας» – Τσίπρας: «Ο Μητσοτάκης δεν απάντησε και έφυγε» ΒΙΝΤΕΟ

Ανέβηκαν οι τόνοι στη Βουλή ανάμεσα σε Κυριάκο Μητσοτάκη και Αλέξη Τσίπρα κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ΕΥΠ

Αλέξης Τσίπρας

Μετά τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο βήμα ανέβηκε για τη δευτερολογία του κατά τη συζήτηση για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ και ο Αλέξης Τσίπρας. Η ομιλία του ήταν και αυτή τη φορά σε υψηλότατους τόνους.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα για παρακολουθήσεις: Κάντε πρόταση δυσπιστίας – Εσείς κάνατε 75.000 επισυνδέσεις

«Το χαρακτηριστικό των ενόχων είναι το θράσος και η δειλία. Ο κ. Μητσοτάκης επί ενάμισι μήνα κρύφτηκε και απέφυγε να προσέλθει στον κοινοβουλευτικό έλεγχο αποδεικνύοντας τη δειλία του. Σήμερα αποδεικνύει και το δεύτερο χαρακτηριστικό της ενοχής, το θράσος» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Η ένταση “χτύπησε” κόκκινο όταν ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε από τον Κυριάκο Μητσοτάκη να του απαντήσει αν γνώριζε πως παρακολουθούνταν ο αρχηγός του Στρατού και οι αρχηγοί των Ενόπλων Δυνάμεων, λέγοντας του πως θα κατέβαινε από το βήμα αν του απαντούσε.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης του είπε ότι θα απαντήσει στην τριτολογία του, ο πρόεδρος της Βουλής κατάλαβε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε τελειώνει την ομιλία του, ο Αλέξης Τσίπρας ήθελε να… συνεχίσει και κάπως έτσι δημιουργήθηκε η παρεξήγηση.

Αφού τελικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε την τριτολογία του και έφυγε, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε ξανά το λόγο για να κάνει δήλωση. Και αφού ο Κώστας Τασούλας ξεκαθάρισε ότι… δεν είναι τριτολογία, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν απάντησε αν παρακολουθούνταν από την ΕΥΠ οι αρχηγοί Ενόπλων Δυνάμεων και έφυγε γιατί φοβήθηκε που έθεσε θέμα παραίτησης εάν ψεύδεται.

Δείτε την ομιλία του

Νωρίτερα, απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε την δευτερολογία του στη Βουλή, για το νομοσχέδιο για την ΕΥΠ, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Παράλληλα, κάλεσε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να καταθέσει πρόταση μομφής αν θεωρεί μείζον θέμα Δημοκρατίας τις παρακολουθήσεις.

«Κύριε Τσίπρα και Σαμαρικός και Καραμανλικός. Επίτευγμα είναι. Η μόνιμη προσπάθειά σας να παρουσιάσετε την παράταξη μας ως διχασμένη πέφτει στο κενό. Αν θεωρείτε ότι υπάρχει πρόβλημα κοινοβουλευτικής συνοχής στη ΝΔ, κάντε πρόταση δυσπιστίας να το διαπιστώσετε. Έχει παρέλθει το εξάμηνο και την προηγούμενη την κάνατε για έναν χιονιά. Δεν θα την κάνετε για ένα ζήτημά Δημοκρατίας όπως των παρακολουθήσεων;», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Το Predator σας έφταιγε που κάνατε κρουαζιέρα με τις στάχτες από το Μάτι ακόμη ζεστές

Όσον αφορά στην απόφαση της κυβέρνησης να υπαχθεί η ΕΥΠ στο γραφείο του πρωθυπουργού «δεν γίνεται για πρώτη φορά, όπως είπε ο κ. Τσίπρας, αλλά είχε γίνει και από τον Ανδρέα Παπανδρέου» είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και μάλιστα σημείωσε ότι επί της ουσίας είναι σωστή επιλογή. «Δεν θα πρέπει να υπάγεται στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη γιατί πρέπει να στρέφει το βλέμμα της και τις επιχειρησιακές της δυνατότητες εκτός Ελλάδος. Από εκεί έρχονται οι κίνδυνοι».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments