Μοίραλης: Θύμα εσωκομματικής διαρροής – Τον… «έστησαν» φοιτητές του ΠΑΣΟΚ της Πάτρας

Φοιτητές κατηγορούν τον Ν. Μοίραλη πως επηρέασε τις εκλογές για τα ενδοπαραταξιακά της ΠΑΣΠ στην Πάτρα. Δεν απαντά ο ίδιος, ούτε ο εκλεγμένος γραμματέας της παράταξης για την αποφυγή φαινομένων διάσπασης. Η «Π» έχει το ρεπορτάζ για το τι συνέβη.

Νίκος Μοίραλης

Ευθεία και σκληρή επίθεση στον γραμματέα της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ Νίκο Μοίραλη έγινε από επιστολή που υπογράφεται από την ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας, με την κατηγορία πως επηρέασε το εκλογικό αποτέλεσμα για να εκλεγούν «δικά του παιδιά» στα όργανα της παράταξης. Ωστόσο η υπόθεση περιπλέκεται καθώς δεν εστάλη από το επίσημο email της παράταξης, αλλά από ένα διαφορετικό που έμοιαζε αρκετά με το επίσημο και φέρεται να ανήκει σε δυσαρεστημένα στελέχη.

Στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο της «Π» ήρθε το πρωί της Τετάρτης η επιστολή που αναφέρει:

«Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να γνωρίζουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής στην Αχαΐα, ότι ο μοναδικός και κύριος υπεύθυνος για αυτήν την εικόνα που παρουσιάζεται στην ΠΑΣΠ μετά την εκλογή ενός “Γραφείου Πόλης” το οποίο προέκυψε από κλειστές και κάλπικες διαδικασίες, είναι ο γραμματέας της Νομαρχιακής του ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής».

Η επιστολή συνεχίζει κατηγορώντας ευθέως τον Νίκο Μοίραλη, αναφέροντας: «Αυτός οργάνωσε, αυτός διεύθυνε την όλη διαδικασία και είναι ο ίδιος που προσπάθησε να δημιουργήσει διάσπαση και στις πρόσφατες φοιτητικές εκλογές. Φαίνεται ότι ο γραμματέας της Νομαρχιακής δεν μπορεί να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι οι πρακτικές του δεν αποδίδουν καρπούς για ένα μικρό και ελεγχόμενο κόμμα. Σε κάθε περίπτωση, οι φοιτητές που οργανώνονται μαζικά και αγωνιστικά στην ΠΑΣΠ γυρνάνε την πλάτη σε αυτές τις πρακτικές παλαιοκομματισμού και νεποτισμού και προφανώς το ίδιο κάνουν και στους εμπνευστές τους».

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» από τη διοίκηση της ΠΑΣΠ, πίσω από την επιστολή κρύβονται μέλη της φοιτητικής παράταξης τα οποία ενώ στο παρελθόν είχαν θέση ευθύνης και διοίκησης στην ΠΑΣΠ, έμειναν εκτός των οργάνων στις πρόσφατες εκλογές του Οκτωβρίου. Κατηγορούν μεν, αλλά αποκρύπτουν ότι από το ΔΣ της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας είχε γίνει γνωστή η ημερομηνία κατάθεσης ψηφοδελτίων και εκλογών προς όλα τα ενεργά και μη ενεργά μέλη της παράταξης και οι ίδιοι εκδήλωσαν ενδιαφέρον μετά το πέρας της προθεσμίας.

Για τους γνώστες της λειτουργίας των φοιτητικών παρατάξεων, η υπόθεση έχει πολύ «ψωμί» και κυρίως σημαντικά συμφέροντα, τα οποία λίγο πολύ είναι γνωστά και έχουν να κάνουν με τη διοργάνωση πάρτι, εκδηλώσεων και εκδρομών.

u Ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Νίκος Μοίραλης, ερωτηθείς από την «Π», δεν θέλησε να κάνει κάποια δήλωση =, επί του θέματος, εκτιμώντας ότι τα μέλη της ΠΑΣΠ και όσοι βρίσκονται κοντά στην φοιτητική παράταξη γνωρίζουν τους πραγματικούς λόγους που έχει «ενοχληθεί» το κομμάτι της παράταξης που βρέθηκε εκτός διοίκησης.

u Ο γραμματέας Πόλης της ΠΑΣΠ ΑΕΙ Πάτρας, Αγης Κουρλέσης είπε στην «Π», πως  μετά από διαλογική συζήτηση με τα υπόλοιπα μέλη της παράταξης, μετέφερε πως αποφασίστηκε να μην δοθεί κάποια επίσημη απάντηση, ώστε να μην πάρει έκταση το θέμα. Στην ΠΑΣΠ εκτιμούν ότι δεν χρειάζεται να δοθούν δημόσια πατήματα που ενδεχομένως θα μπορούσαν να φέρουν αποδυνάμωση της παράταξης και διατάραξη της συσπείρωσής της. Τα αφήνουν όλα ασχολίαστα και συνεχίζουν τους αγώνες τους επομένως.

 

 

 

 

 

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ