Μόνο τουριστική επένδυση θέλουν οι φορείς στο Αντίρριο

Μήνυμα προς το ΤΑΙΠΕΔ και τους πέντε επενδυτές από τον Δήμο Ναυπακτίας

Αντίρριο

Ορους στην επιλογή του προτιμητέου επενδυτή, για τους πρώην εργοταξιακούς χώρους της Γέφυρας στο Αντίρριο, επιχειρεί να θέσει ο δήμαρχος Ναυπακτίας Βασίλης Γκίζας, μετά την δημοσιοποίηση από το ΤΑΙΠΕΔ των πέντε επενδυτικών προτάσεων που υποβλήθηκαν για την απόκτηση του πολύτιμου ακινήτου.

Ο κ. Γκίζας σε δήλωση που εξέδωσε προχθές, έστειλε μήνυμα προς όλες τις πλευρές. Χαιρέτισε την εκδήλωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος, τονίζοντας ωστόσο ότι προτείνει την τουριστική και συναφή αξιοποίηση του ακινήτου. Ο δήμος θα είναι αντίθετος σε οποιαδήποτε δραστηριότητα η οποία θα οδηγήσει σε υποβάθμιση του περιβάλλοντος και της περιοχής και αυτό θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη από οποιονδήποτε επενδυτή, τόνισε ο δήμαρχος.

Στο ίδιο μήκος κύματος, ήταν και η τοποθέτηση στην «Π» του προέδρου της τοπικής κοινότητας Αντιρρίου Γιώργου Παπαδόπουλου. «Εμείς θέλουμε οπωσδήποτε να γίνει η επένδυση και να αξιοποιηθεί ένα ακίνητο που μένει στα αζήτητα εδώ και 18 χρόνια, αλλά όχι στην κατεύθυνση που να προκαλεί όχληση και περιβαλλοντικές επιβαρύνσεις στην περιοχή μας» τόνισε.

ΑΝΟΙΓΜΑ ΦΑΚΕΛΩΝ
Προς το παρόν, είναι άγνωστο το οικονομικό αντάλλαγμα που προτείνει κάθε επενδυτής, όπως και ο σκοπός για τον οποίο θέλει να αξιοποιήσει το ακίνητο των 165 στρεμμάτων για 99 χρόνια, ωστόσο, η ταυτότητά τους, μπορεί να αποτελεί οδηγό.

Πρόκειται για τρεις πατρινές και δύο εταιρείες από το Πέραμα και την Ελευσίνα. Συγκεκριμένα, δεσμευτικές προσφορές κατέθεσαν οι:

Πέττας Ν. Παύλος: Είναι από τις μεγαλύτερες βιομηχανίες της Δυτικής Ελλάδας με έδρα την ΒΙΠΕ Πατρών που δραστηριοποιείται μεταξύ άλλων σε βιοκαύσιμα, στον κλάδο των ελαίων και των πρώτων υλών, τη σαπωνοποιία, κ.ά.

Φλωράτος Μεταφορική: Είναι μια από τις μεγαλύτερες μεταφορικές εταιρείες της περιοχής με έδρα την Πάτρα και μεταφορικό έργο στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

West: Είναι εταιρεία του κλάδου του διαδικτυακού μάρκετινγκ, πωλήσεων και παροχής υπηρεσιών με έδρα την Πάτρα.

Ιωάννης Νικολίτσης: Η εταιρεία (Dynamic Co) εδρεύει στο Πέραμα και ειδικεύεται σε ναυτιλιακές εργασίες, επισκευές πλοίων και βαριές βιομηχανικές εργασίες.

Promarine Real Estate: Είναι θυγατρική εταιρεία του ομίλου Σπανόπουλου με έδρα την Ελευσίνα, που διαθέτει τέσσερα ναυπηγεία, ρυμουλκά σκάφη, πλωτούς γερανούς, κ.ά.

ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

Πάντως, από το διαγωνισμό δεν τίθεται κάποιος περιορισμός ως προς τις χρήσεις του ακινήτου, παρά μόνο το γεγονός ότι στο μεγαλύτερο μέρος του, διέπεται από τις εκτός σχεδίου πόλεως – οικισμού, ΓΠΣ και ΣΧΟΟΑΠ διατάξεις, με εξαίρεση ένα υποτμήμα του ακινήτου εμβαδού 7.400 τ.μ. περίπου, που βρίσκεται εντός ορίων του οικισμού του Αντιρρίου και διέπεται από τις πολεοδομικές διατάξεις που ισχύουν για τον οικισμό.
Υπό αυτή την έννοια μια τουριστική επένδυση, αν και είναι ο ευσεβής πόθος της τοπικής κοινωνίας του Αντιρρίου και του Δήμου Ναυπακτίας, δεν φαίνεται να συγκεντρώνει αρκετές πιθανότητες. Αντιθέτως, το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει ότι η θέση του οικοπέδου, «ταιριάζει» σε επενδύσεις στο τομέα των logistics.

Πάντως στη διακήρυξη του διαγωνισμού, αναφέρεται ότι, «σύμφωνα με το άρθρο 14 παρ. 1 του N. 3986/2011, παρέχεται στον πλειοδότη ή στον έλκοντα εξ αυτού δικαιώματα, η δυνατότητα της απευθείας παραχώρησης της χρήσης αιγιαλού, παραλίας, όχθης και παρόχθιας ζώνης ή και του δικαιώματος εκτέλεσης, χρήσης και εκμετάλλευσης λιμενικών έργων ή επέκτασης ήδη υφιστάμενων στην περιοχή, λιμενικών εγκαταστάσεων επί αιγιαλού και παραλίας για την εξυπηρέτηση της επένδυσης επί του ακινήτου».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments