Μονόδρομος για το ΠΑΣΟΚ ένα συνέδριο ουσίας

Του Μανώλη Βουγιουκαλάκη, Μέλος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Αχαΐας.

Η μαζική συμμετοχή των πολιτών στις πρόσφατες διαδικασίες τόσο για την εκλογή προέδρου όσο και για τα όργανα του ΠΑΣΟΚ, έδειξε ότι η κοινωνία μας έστειλε ένα ευδιάκριτο μήνυμα. Στο ΠΑΣΟΚ κάτι φαίνεται να αλλάζει.

Ο κόσμος φαίνεται ότι άρχισε να μας ακούει ξανά. Να μας ακούει.
Οφείλουμε και πρέπει αυτόν τον κόσμο που δίνει ευκαιρία ξανά στον χώρο, να αποδείξουμε ότι μπορούμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ουσιαστικά. Μακριά από αλαζονείες και μισόλογα.

Το ελληνικό νοικοκυριό που πλήττεται καθημερινά από την ακρίβεια, άνθρωποι που νιώθουν απομακρυσμένοι από την πολιτική περιμένουν από το ΠΑΣΟΚ απαντήσεις. Απαντήσεις στην αναποφασιστικότητα για την παιδεία, την έλλειψη σχεδιασμού για τον έλληνα αγρότη, της αναποτελεσματικότητας διαχείρισης του τομέα της ενέργειας, του πρόσκαιρου και τεχνητού εφησυχασμού των επιδομάτων.

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε αυτήν την προσπάθεια προκειμένου να αρχίσουν να δομούνται θέσεις που να ακουμπούν σε κάθε ελληνίδα και έλληνα πολίτη. Θέσεις που θα αγκαλιάσουν πραγματικά ανθρώπους που έλειψαν από την παράταξη, την νεολαία, τη μεσαία τάξη και όχι μόνο.

Πρωτοβουλίες της παράταξης όπως τα μέτρα για την κοινωνική κατοικία και την ενέργεια έδειξαν την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί. Η ηλικιακή ανανέωση στα όργανα σε ποσοστό άνω του 50% (κάτω των 40 ετών) , ανθρώπων νέων που αγωνιούν για τις οικογένειες που δημιουργούν, την εργασία και το μέλλον τους αποτελεί επένδυση που πρέπει να κεφαλαιοποιηθεί. Οχι απλώς με ένα νέο ηλικιακά ηγέτη όπως ο Νίκος Ανδρουλάκης αλλά και με ισχυρές ιδέες που μπορούν να ριζώσουν στην ελληνική κοινωνία.

Η συζήτηση λοιπόν έχει ξεκινήσει. Το επόμενο τριήμερο οφείλουμε να συμβάλλουμε όλοι στη δημιουργία της πολιτικής ατζέντας που θα μετουσιώσει τις ανάγκες τις κοινωνίες σε πρόγραμμα. Στις ευχάριστες καινοτομίες και η συμμετοχή μέσα από τον ψηφιακό διάλογο που αυξάνει την προσβασιμότητα στο νέο εγχείρημα.Να ξαναβάλουμε τον άνθρωπο ως προτεραιότητα.

Μιλάμε για το δημογραφικό πρόβλημα της ελληνικής κοινωνίας, τις ενεργές πολιτικές στήριξης της ελληνικής οικογένειας, την στήριξη της μητρότητας, της φοιτητικής διαβίωσης.

Μιλάμε για τη θέση της χώρας μας σήμερα στον παγκόσμιο καταμερισμό εργασίας, το μοντέλο εξέλιξης της εργασίας στον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα με μεταρρυθμίσεις και μέτρα που δημιουργούν ευκαιρίες και ενισχύουν την ανταγωνιστικότητα και τις εξαγωγές.

Μιλάμε για το εργασιακό περιβάλλον που θα κάνει τους φίλους μας να ξανανιώσουν safe επιστρέφοντας στην Ελλάδα.

Μιλάμε για την ανάγκη ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους που ανέδειξε η πρόσφατη πανδημία. Την πρόσβαση σε ένα ποιοτικό σύστημα υγείας, σε μια αξιοπρεπή κοινωνική ασφάλιση με σύγχρονο και αποδοτικό τρόπο και με το βλέμμα στους συμπολίτες μας που έχουν πραγματικές ανάγκες.

Ολα αυτά είναι μερικά από τα ζητήματα που θα τεθούν στο συνέδριο και που ένα μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας που νοιώθει εγκλωβισμένο ανάμεσα στις άγονες αντιπαραθέσεις ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, περιμένει από εμάς να κάνουμε τη διαφορά.

Με το βλέμμα και τις προσδοκίες της κοινωνίας πάνω μας, το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ οφείλει να είναι ένα συνέδριο ουσίας που θα αποτελέσει παρακαταθήκη για τη δημιουργία μιας στέρεης πρότασης ανασυγκρότησης και διακυβέρνησης με ρεαλιστικό και προοδευτικό πρόσημο.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ