Μόσιαλος για μετάλλαξη Δέλτα: Εξαιρετικά αποτελεσματικό το εμβόλιο της Johnson & Johnson

Η ανοσοαπόκριση που προκαλείται από το εμβόλιο της Johnson & Johnson καλύπτει τις παραλλαγές Βήτα και Δέλτα, αναφέρει ο Ηλίας Μόσιαλος

mosialos

Αποτελεσματικό έναντι της μετάλλαξης Δέλτα και των άλλων παραλλαγών του κορονοϊού είναι το εμβόλιο της Johnson & Johnson, σύμφωνα με τον καθηγητή Πολιτικής της Υγείας της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Λονδίνου (LSE), Ηλία Μόσιαλο, που επικαλείται τα αποτελέσματα κλινικής μελέτης.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, τονίζει ότι από τα αποτελέσματα της έρευνας, προέκυψε πως το συγκεκριμένο εμβόλιο είναι εξίσου αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρών λοιμώξεων.

Ειδικότερα, ο Ηλίας Μόσιαλος στην ανάρτησή του αναφέρει τα εξής:

“Tο εμβόλιο της Johnson & Johnson είναι εξαιρετικά αποτελεσματικό στην αποτροπή σοβαρών λοιμώξεων

Σύμφωνα με ένα δελτίο τύπου για την πορεία της κλινικής μελέτης φάσης 3Β του εμβολίου της J&J που διεξάγεται στη Νότια Αφρική, η πλειονότητα των λοιμώξεων σε εμβολιασμένους επαγγελματίες υγείας με το εμβόλιο της Johnson and Johnson είναι ήπιες.

Η μελέτη που ονομάζεται ‘Sisonke’ (https://www.samrc.ac.za/…/vast-majority-breakthrough…) θα παρακολουθήσει μισό εκατομμύριο υγειονομικούς για δυο χρόνια, και καταγράφει τις λοιμώξεις μετά τον εμβολιασμό με το εμβόλιο της J&J . Οι λοιμώξεις προσδιορίζονται από το θετικό μοριακό τεστ για τη νόσο του COVID-19 σε εμβολιασμένους υγειονομικούς και περισσότερες από 28 ημέρες μετά τον εμβολιασμό.

Οι υπεύθυνοι ερευνητές της μελέτης, χωρίς να προσδιορίσουν εάν θα προβούν σύντομα σε επιστημονική δημοσίευση, έδωσαν στη δημοσιότητα στοιχεία που δείχνουν ότι το 94% των λοιμώξεων μετά από εμβολιασμό είναι ήπιες, 4% είναι μέτριες και μόνο 2% σοβαρές.

Το ίδιο δελτίο αναφέρθηκε σε δικές τους αλλά και άλλες εργαστηριακές μελέτες από τις ΗΠΑ που δείχνουν ότι με την πάροδο του χρόνου η ανοσοαπόκριση που προκαλείται από το εμβόλιο J&J καλύπτει τις παραλλαγές βήτα και δέλτα.

Πράγματι, τα ενθαρρυντικά εργαστηριακά δεδομένα (που μόλις ανακοινωθήκαν στο bioRxIV, (doi.org/10.1101/2021.07.01.450707) αναφέρονται υψηλή αποτελεσματικότητα του εμβολίου της J&J έναντι της δέλτα παραλλαγής.

Και ξέρουμε πως θα έχουμε επίσης σύντομα και άλλα αποτελέσματα για την παραλλαγή δέλτα από την Αγγλία. ‘Sisonke’ σημαίνει μαζί. Αυτό χρειαζόμαστε: συνεργασία μεταξύ ερευνητών και υγειονομικών και άμεση και αντικειμενική επικοινωνία των αποτελεσμάτων στους πολίτες”.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΧΕΡΙΑ
hiv 2 900x506 1
aimodosia
ypnos