«Μύλος» στο ΠΑΣΟΚ Αχαΐας – Εντονη κριτική για το φτωχό εκλογικό αποτέλεσμα

Γνωστά τοπικά κομματικά στελέχη στην «Π» για την κακή επίδοση στις κάλπες

«Μύλος» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

«Είναι λογικό, μετά το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών, να υπάρχει μια εσωτερική δυσαρέσκεια, γιατί δεν επιτεύχθηκε ο στόχος, που είχαμε θέσει ως κόμμα.Υπήρχαν οι προϋποθέσεις να βρεθούμε στη 2η θέση και στην πρωτοκαθεδρία της Κεντροαριστεράς, ώστε να αναλάβουμε πρωτοβουλίες και να κάνουμε κάλεσμα συσπείρωσης σε όμορους πολιτικούς χώρους, για να συγκροτήσουμε πολιτικό μέτωπο», παραδέχθηκε ο γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής Αχαΐας του ΠΑΣΟΚ Κινήματος Αλλαγής Νίκος Μοίραλης, μιλώντας χθες στον «Peloponnisos FM 104», μετά το μπαράζ επικριτικών σχολίων και δηλώσεων από στελέχη, για τις επιδόσεις του κόμματος στις κάλπες.

Των ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΜΑΓΝΗ, ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ και ΣΩΤΗΡΗ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ

Τι έφταιξε όμως και το κόμμα δεν έκανε το πολιτικό άλμα, που είχε στόχο; Ο Ν. Μοίραλης το απέδωσε στη στάση του σε μια κρίσιμη στιγμή, με τα νομοσχέδια για τα ομόφυλα ζευγάρια και τα ιδιωτικά πανεπιστήμια, που όπως είπε, «κόστισαν»!

«Μύλος» στο τοπικό ΠΑΣΟΚΚαι σημείωσε: «Στην επαρχία καταγράφηκε δυσαρέσκεια, από παραδοσιακούς ψηφοφόρους. Αυτό στοίχησε την 2η θέση. Στις ευρωεκλογές κάναμε come back, με μικρή αύξηση ποσοστών στο 13%, που προφανώς δεν μας αφήνει ικανοποιημένους. Υπάρχουν ευθύνες σε όλα τα επίπεδα και γι’ αυτό, θα πρέπει να γίνει σύντομα ψύχραιμη συζήτηση στα όργανα, ώστε να πάμε στην επόμενη μέρα».

Ο Ν. Μοίραλης, αναφερόμενος στις τοπικές αντιδράσεις, τόνισε ότι η κριτική που γίνεται από ιστορικά στελέχη ακούγεται και λαμβάνεται πολύ σοβαρά υπόψη, και θα συζητηθεί σε διευρυμένη ΝΕ, σύντομα μέσα στο καλοκαίρι. Ωστόσο, τόνισε: «δεν είναι το τέλος του κόσμου οι ευρωεκλογές. Ηταν χρυσή ευκαιρία, την οποία δεν κερδίσαμε. Δεν έχει τελειώσει το θέμα για την Κεντροαριστερά, γιατί δεν έχει επικρατήσει ακόμα ο ΣΥΡΙΖΑ. Γίνεται συζήτηση, προσπαθούν κάποιοι να δείξουν ένα μονοπάτι. Το ΠΑΣΟΚ θέλει να αναλάβει την πρωτοβουλία, όχι για κάποιο πολιτικό βίτσιο, αλλά γιατί βλέπει πως δεν το συνδέουν πολλά με τον σημερινό πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ και τον τρόπο που πολιτεύεται. Με τη βάση όμως, μας συνδέουν πολλά και με αυτήν μπορεί να γίνει συζήτηση».

Για τη σκληρή προσωπική κριτική που του ασκεί ο πολιτευτής Μαρίνος Σκανδάμης, είπε ότι τον σέβεται και τον θαυμάζει, ως πολιτικό στέλεχος, αλλά στις εκλογές θα τον ήθελε πιο δυναμικό και περισσότερο ενεργό, για να βοηθήσει. «Δεν έχω κάποιο προσωπικό ή πολιτικό θέμα μαζί του, αλλά πιστεύω ότι αυτός έχει μαζί μου. Δεν εξηγείται αλλιώς. Ακόμα και μεγαλύτεροι αντίπαλοί μου, στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ δεν μιλούν κατ’ αυτό τον τρόπο, όταν όλοι ξέρουν ότι ασχολούμαι μόνο με το ΠΑΣΟΚ, από το πρωί μέχρι το βράδυ, ανιδιοτελώς».

Ο Ν.Μοίραλης, πρόσθεσε ότι το πρόβλημα για το ΠΑΣΟΚ, στην Αχαΐα, είναι στα αστικά κέντρα. «Στην επαρχία πήγε πολύ καλά, γιατί τα στελέχη έχουν προσωπική επαφή με τον κόσμο. Στα αστικά κέντρα χρειάζεται άλλη επικοινωνιακή προσέγγιση, να εστιάσουμε σε κάθε συνοικία και στα μικρά προβλήματα, σαν να είμαστε σε δημοτικές εκλογές».

Κριτική από Σκανδάμη

«Μύλος» στο τοπικό ΠΑΣΟΚΟ πολιτευτής Αχαΐας – τομεάρχης ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Μαρίνος Σκανδάμης, συνέχισε και χθες την σκληρή κριτική του προς το κόμμα, κεντρικά και τοπικά. Μιλώντας στον «Peloponnisos FM 104,1», τόνισε πως όσα λέει αφορούν στη συνολική πολιτική και στάση της ηγεσίας. Κι αυτό, γιατί αν και στις ευρωεκλογές συνετρίβη η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ υποχώρησε κι άλλο, το ΠΑΣΟΚ δεν κατάφερε να ανέβει στην 2η θέση. «Αυτή ήταν η μεγαλύτερη ευκαιρία και είναι λυπηρό να χαρακτηρίζεται το αποτέλεσμα ως ικανοποιητικό, όταν ο ίδιος ο Ν. Ανδρουλάκης είχε θέσει τον στόχο. Ταυτόχρονα, υπήρξαν μη δεοντολογικές συμπεριφορές με την εξόφθαλμη, μονομερή, αντιθεσμική στήριξη Νομαρχιακών (σ.σ. και Αχαΐας) στον γραμματέα Ανδ. Σπυρόπουλο, που αν και υποψήφιος δεν παραιτήθηκε από τη θέση του. Κι ακόμα περισσότερο, παραμένει σήμερα στη θέση του, παρότι κατετάγη 7ος» ανέφερε

Ο Μ. Σκανδάμης πρόσθεσε: «Το ΠΑΣΟΚ έπρεπε να έχει διαφορετικό λόγο, αλλά πνίγηκε σε μια άτολμη πολιτική και για όλα αυτά δεν γίνεται καμία αυτοκριτική. Μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι; Δεν λέω με ίδιο πρόσωπο, αλλά με αυτό το μυαλό;».

Τέλος, εξέφρασε αποστροφή και προς το πρόσωπο του Γραμματέα της ΝΕ ΠΑΣΟΚ Αχαΐας Ν. Μοίραλη. «Δεν θέλω να ασχοληθώ άλλο με αυτό το πρόσωπο, είναι μια τραγική σελίδα, όπως και πολλοί άλλοι Γραμματείς στη χώρα» είπε.

Λάβρος ο Κατσικόπουλος

«Μύλος» στο τοπικό ΠΑΣΟΚ

Ο τ. βουλευτής – νομάρχης Αχαΐας Δημήτρης Κατσικόπουλος, συγκαταλέγεται στην κατηγορία των λάβρων κατά της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ, του ύφους και των κατευθύνσεων του κόμματος και εκδηλώθηκε – χωρίς να κρύβει λόγια – με καυστική παρέμβαση, δηλώνοντας ότι περιμένει πρωτοβουλίες «για να δει αν υπάρχει φιλότιμο ή αν κάποιοι θεωρούν όρνιθες του ψηφοφόρους και τους φίλους του ΠΑΣΟΚ». Οπως είπε στον Peloponnisos FM 104,1 «οι παλιοί βλέπουμε με θλίψη και απογοήτευση την κατάσταση. Το αποτέλεσμα ήταν προδιαγεγραμμένο».

Πρόσθεσε: «είχα στηρίξει τον Ανδρουλάκη απέναντι στον Γ. Παπανδρέου, που είναι και αχαιός, γιατί πίστευα ότι κάτι θα αλλάξει. Η συνέχεια ήταν αποκαρδιωτική. Εκλεισε αμέσως τις φτερούγες του, στηρίχθηκε σε μια ομαδούλα στη Χ. Τρικούπη και σε ομαδούλες στην περιφέρεια», αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι αιχμές τους έχουν και τοπική αναφορά.

Κλιμακώνοντας, ο Δ. Κατσικόπουλος υπογράμμισε: «Δεν υπάρχει σωτηρία. Κανείς δεν θέλει να ψηφίσει αυτό το ΠΑΣΟΚ. Ας μη μιλάμε για αποχή. Αν ερχόταν ο κόσμος να ψηφίσει, μαύρα μας μοιρολόγια…».

Κατέληξε, προεξοφλώντας ότι ο Ν. Ανδρουλάκης, που «βγήκε νύχτα να σχολιάσει το αποτέλεσμα» δεν θα ανοίξει καμία διαδικασία, ενώ αιχμή επιφύλαξε και για την αφωνία των αχαιών μελών της Κεντρικής Επιτροπής. «Ξέρετε εσείς κανέναν;» ρώτησε δηκτικά.
Ο αιγιώτης πολιτευτής του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Μπέσκος, μιλώντας στον «Σκάι Πάτρας 89,4», υπογράμμισε -αρχικά- ότι το κόμμα πρέπει να αλλάξει φιλοσοφία, και πως αν αυτό δεν γίνει ο κόσμος δεν θα γυρίσει σε αυτό.

Επιτέθηκε, δε με σφοδρότητα, στον Νίκο Ανδρουλάκη, λέγοντας: «Ο πρόεδρος και η διοίκηση του Κινήματος έχουν αποτύχει οικτρά. Το κόμμα είναι μία παρεούλα, υπάρχουν ομάδες και παραομάδες, που αναδεικνύουν μόνο ανθρώπους του περιβάλλοντός. Δεν σε υπολογίζουν αν δεν είσαι στην κλειστή ομάδα. Θυμίζουν κάτι από το παλιό ΚΚΕ Εσωτερικού…».

Επιπλέον ο Γ. Μπέσκος απέδωσε τα χαμηλά εκλογικά αποτελέσματα της Κυριακής στην εσωστρέφεια, σημειώνοντας την χαρακτηριστική κακή επίδοση στην Πάτρα και προέτρεψε σε πολιτικό άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη Νέα Αριστερά.

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αχαΐα: Η κατάθεση του φίλου του «εξαφανισμένου» ψαροντουφεκά – «Αναψα τον φακό και είχε χαθεί» ΦΩΤΟ

ΠΑΣΟΚ: Θέμα ηγεσίας θέτουν Κωνσταντινόπουλος και Παπανδρέου, η απάντηση της Χαριλάου Τρικούπη

Δήμος – ΣΚΕΑΝΑ: Τα «τσούγκρισαν» μέσα για τα τραπεζάκια έξω

Νέο έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για τον καύσωνα ,πού περιμένουμε 43άρια, πρόγνωση ανά ημέρα

Χανιά: Δύο άτομα κρατούνται για τον θάνατο του 20χρονου ναυαγοσώστη μετά από συμπλοκή