Μυστηριώδης υπόθεση δολοφονίας στην Ινδία: Κατηγορείται  ότι σκότωσε και τεμάχισε τη σύντροφό του

Οι αρχές της Ινδίας συνέλαβαν έναν άνδρα με την κατηγορία ο,τι  δολοφόνησε την 27χρονη σύντροφό του, τεμάχισε το σώμα της σε δεκάδες κομμάτια, τα αποθήκευσε στο ψυγείο του σπιτιού του και, τους τελευταίους μήνες, περιφερόταν και τα ξεφορτωνόταν -ένα κομμάτι κάθε φορά- σε διάφορα μέρη της πόλης.

δολοφονία

Πέπλο μυστηρίου καλύπτει την υπόθεση της άγριας δολοφονίας μιας γυναίκας στην Ινδία από τον σύντροφό της , ο οποίος μάλιστα την τεμάχισε!

Η αστυνομία στην πρωτεύουσα της Ινδίας, Δελχί, συνέλαβε τον Aftab Poonawala, τον σύντροφο της άτυχης γυναίκας, με την κατηγορία ότι δολοφόνησε τη σύντροφό του που ζούσε μαζί του επί τρία χρόνια.

Τι ακριβώς συνέβη

Οι αρχές υποστηρίζουν ότι ο κ. Poonawala δολοφόνησε την 27χρονη Shraddha Walkar τον Μάιο, τεμάχισε το σώμα της σε δεκάδες κομμάτια, τα αποθήκευσε στο ψυγείο του σπιτιού του και, τους τελευταίους μήνες, περιφερόταν και τα ξεφορτωνόταν -ένα κομμάτι κάθε φορά- σε διάφορα μέρη της πόλης.

Ο κ. Poonawala τελεί υπό κράτηση και δεν έχει ακόμη προβεί σε καμία δημόσια δήλωση, αλλά την Τρίτη δήλωσε σε δικαστήριο ότι «οι πληροφορίες που διαδίδονται εναντίον μου δεν είναι σωστές» και ότι «συνεργάζεται πλήρως με την αστυνομική έρευνα». Ο θάνατος ήρθε στο φως μόλις την περασμένη εβδομάδα, αφού ο πατέρας της κας Walkar δήλωσε την εξαφάνισή της.

Έκτοτε, ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για την φερόμενη δολοφονία έχουν γίνει καθημερινά πρωτοσέλιδα στην Ινδία, με ψήγματα ανεπιβεβαίωτων πληροφοριών που διοχετεύονται από ανώνυμους αστυνομικούς σε τοπικούς δημοσιογράφους.

Το έγκλημα ονομάστηκε «ο φόνος του ψυγείου» και το τεράστιο ενδιαφέρον για την υπόθεση οδήγησε ειδησεογραφικές ιστοσελίδες να λειτουργούν ζωντανές σελίδες για την έρευνα που ενημερώνονται κάθε λίγα λεπτά.

Και η οργή έχει ξεχυθεί στους δρόμους – οι διαδηλωτές έκαψαν τα ομοιώματα του κ. Poonawala, απαιτώντας την αυστηρή τιμωρία του.

 

Δικηγόροι, ακτιβιστές και πρώην αστυνομικοί έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για την έντονη κάλυψη από τα μέσα ενημέρωσης. Ο Vikram Singh, ο οποίος συνταξιοδοτήθηκε ως γενικός διευθυντής της αστυνομίας στην πολιτεία Uttar Pradesh, τη χαρακτήρισε «εξαιρετικά ανεύθυνη».

Η σχέση

Αν και η κα Walkar και ο κ. Poonawala ζούσαν στην ίδια περιοχή στην πόλη της Βομβάης, η αστυνομία λέει ότι γνωρίστηκαν στο Bumble, μια εφαρμογή γνωριμιών. Αλλά στην καταγγελία εξαφάνισης στην αστυνομία της Βομβάης στις αρχές Οκτωβρίου, ο πατέρας της λέει ότι συναντήθηκαν το 2018 σε ένα τηλεφωνικό κέντρο όπου εργάζονταν και οι δύο.

Οι σχέσεις της κ. Walkar με την οικογένειά της ήταν τεταμένες, καθώς δεν ενέκριναν τη σχέση της με τον κ. Poonawala.

Στην καταγγελία του στην αστυνομία, ο πατέρας της δήλωσε ότι είχε προσπαθήσει να την αποτρέψει από το να συγκατοικήσει με τον κ. Poonawala, καθώς «είμαστε Ινδουιστές και ο Aftab είναι μουσουλμάνος και δεν παντρευόμαστε εκτός της κάστας ή της θρησκείας μας».

Όμως το ζευγάρι άρχισε να ζει μαζί το 2019 και μετακόμισε στο Δελχί νωρίτερα φέτος και νοίκιασε ένα διαμέρισμα στην περιοχή Chhatarpur Pahadi. Οι φίλοι του ζευγαριού και η αστυνομία λένε ότι οι δυο τους καυγάδιζαν συχνά και κατηγορούν τον κ. Poonawala ότι την κακοποιούσε.

Ο ανώτερος αξιωματούχος της αστυνομίας Ankit Chauhan δήλωσε στο ANI ότι η Shraddha άρχισε να πιέζει τον κ. Poonawala να την παντρευτεί και ότι «στις 18 Μαΐου έχασε την ψυχραιμία του και τη στραγγάλισε».

Ο πατέρας της κας Walkar απευθύνθηκε στην αστυνομία της Βομβάης αφού ειδοποιήθηκε από τους φίλους της ότι είχαν να ακούσουν νέα της εδώ και μερικούς μήνες και ότι το τηλέφωνό της ήταν απενεργοποιημένο.

Την Τετάρτη ήρθε στην επιφάνεια ένα χειρόγραφο σημείωμα που σύμφωνα με την αστυνομία του Δελχί είχε γράψει η κ. Walkar το 2020, στο οποίο είχε καταγγείλει στην αστυνομία της Βομβάης ότι την είχε ξυλοκοπήσει και «απειλούσε να τη σκοτώσει και να την κόψει σε κομμάτια» – αυτό ακριβώς που η αστυνομία ισχυρίζεται ότι συνέβη δύο χρόνια αργότερα.

Μετά από επικρίσεις, η αστυνομία της Βομβάης απάντησε ότι η υπόθεση είχε διερευνηθεί, αλλά “έκλεισε αφού έδωσε γραπτή δήλωση ότι είχε επιλυθεί και δεν υπήρχε καμία διαφωνία”.

Τι γνωρίζουμε μέχρι στιγμής;

Την Τρίτη, όταν ο κ. Poonawala ρωτήθηκε από δικαστήριο αν γνώριζε τι είχε κάνει, απάντησε ότι «ό,τι συνέβη έλαβε χώρα εν θερμώ και δεν ήταν σκόπιμο». Η δήλωσή του ερμηνεύτηκε από ορισμένους ως ομολογία, αλλά ο δικηγόρος του Abinash Kumar απέρριψε ότι ο κ. Poonawala ομολόγησε τη δολοφονία και δήλωσε ότι «συνεργάζεται πλήρως με την έρευνα».

Αμέσως μετά τη σύλληψή του, η αστυνομία είχε δηλώσει ότι ο κ. Poonawala είχε ομολογήσει το έγκλημά του και τους είχε δώσει κάποια στοιχεία για να βρουν αποδείξεις. Στη συνέχεια, ερεύνησαν το διαμέρισμά του και τον οδήγησαν σε ένα κοντινό δάσος όπου – όπως είπαν – «είχε πετάξει μέλη του σώματος».

Η αστυνομία λέει ότι έχουν ανακτήσει κάποια οστά και μέρη του σώματος, τα οποία έχουν σταλεί για ιατροδικαστική ανάλυση και θα συγκριθούν με τα δείγματα DNA του πατέρα της για να διαπιστωθεί αν όντως είναι της κας Walkar.

Οπλισμένη με ανιχνευτές μετάλλων, η αστυνομία χτενίζει επίσης θάμνους στο Gurgaon, ένα προάστιο του Δελχί, για μαχαίρια που φέρεται να χρησιμοποιήθηκαν για να τεμαχίσουν το πτώμα και αφού δύτες συνέλλεξαν κάποια οστά από μια λίμνη στην περιοχή Maidan Garhi του Δελχί, αυτή άδειασε για να βρεθούν περισσότερα στοιχεία.

Την Πέμπτη, ο κατηγορούμενος υποβλήθηκε σε τεστ πολυγράφου και αργότερα αναμένεται να υποβληθεί σε τεστ νάρκο-ανάλυσης – κατά το οποίο ένα φάρμακο γνωστό ως «ορός αλήθειας» εγχέεται στο άτομο πριν του γίνουν ερωτήσεις, σύμφωνα με το BBC.

Παρόλο που δεν είναι παραδεκτά στο δικαστήριο, ένας δικαστής διέταξε τα τεστ αφού η αστυνομία δήλωσε ότι ο κ. Poonawala τους παραπλανούσε δίνοντας αντιφατικές καταθέσεις.

Κενά

Την Τρίτη, η αστυνομία δήλωσε στο δικαστήριο ότι το 80% της έρευνάς της έχει ολοκληρωθεί, αλλά οι πληροφορίες λένε ότι εξακολουθούν να αναζητούν κρίσιμα στοιχεία που θα τους βοηθήσουν να χτίσουν μια αδιάσειστη υπόθεση.

Από το διαμέρισμα όπου ζούσε το ζευγάρι δεν έχουν βρεθεί αντικείμενα της κας Walkar και ορισμένα από τα στοιχεία μπορεί να έχουν διακυβευτεί, καθώς έχουν περάσει μήνες από την υποτιθέμενη δολοφονία.

Η αστυνομία λέει ότι πιστεύει ότι ένα «βαρύ, αιχμηρό όπλο», όπως ένα πριόνι ή ένα μαχαίρι χασάπη, χρησιμοποιήθηκε για τον διαμελισμό του πτώματος, αλλά δεν το έχει ακόμη ανακτήσει. Επίσης, δεν έχει ακόμη διαπιστωθεί αν τα οστά που έχουν ανακτήσει είναι πραγματικά του θύματος και ορισμένες αναφορές λένε ότι η ποιότητά τους μπορεί να είναι υποβαθμισμένη, καθώς τα οστά βρέθηκαν μήνες μετά την υποτιθέμενη δολοφονία.

Η αστυνομία του Δελχί έχει επικριθεί ότι διαθέτει ελάχιστα συγκεκριμένα στοιχεία και ότι η υπόθεσή της βασίζεται εξ ολοκλήρου σε έμμεσες αποδείξεις που δεν θα μπορούσαν να αντέξουν τον έλεγχο στο δικαστήριο.

Το BBC επικοινώνησε με την αστυνομία του Δελχί, αλλά οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι ήταν «απασχολημένοι με την έρευνα». Ωστόσο, ο συνταξιούχος αστυνομικός Vikram Singh λέει ότι υπάρχουν «άφθονα στοιχεία και ένας επιδέξιος ερευνητής θα μπορέσει να επιτύχει καταδίκη».

«Μερικές φορές χρειάζεται χρόνος για να βρεθεί ένα όπλο που χρησιμοποιήθηκε στο έγκλημα, αλλά αν έχεις μια σταγόνα αίματος ή σάλιο ή ένα κομμάτι σάρκας, μπορείς να χτίσεις μια αδιάσειστη υπόθεση».

Εξάλλου, λέει, υπάρχουν «αρκετά έμμεσα στοιχεία» εναντίον του κ. Poonawala – «ζούσαν μαζί, υπάρχουν μαρτυρίες γειτόνων και υλικό από κάμερες ασφαλείας που δείχνει τον Shraddha να μπαίνει και να βγαίνει τακτικά από το σπίτι, οπότε έχει λίγες διαθέσιμες οδούς διαφυγής».

Μιλώντας σε εφημερίδα των Χίντι, ο κ. Kumar, δικηγόρος του Poonawala, δήλωσε ότι κατανοεί ότι πρόκειται για μια «δύσκολη» υπόθεση. «Αλλά αν δεν γνωρίζω το σύνολο των κατηγοριών εναντίον του, δεν είμαι σε θέση να πω πόσο εύκολο ή δύσκολο θα ήταν να τον υπερασπιστώ», πρόσθεσε.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments