Ν. Διαμαντόπουλος: «Να δοθεί σύντομα το γήπεδο στο Πετρωτό»

Διαμαντόπουλος

Την ανάγκη να δοθεί το συντομότερο δυνατό, σε χρήση το δημοτικό γήπεδο Πετρωτού, ζητά η διοίκηση του Ικάρου και ο πρόεδρος του, Νίκος Διαμαντόπουλος.

 

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος μιλά στην «Π» για την προσπάθεια που γίνεται στο σύλλογο με ναυαρχίδα τη γυναικεία ομάδα που διεκδικεί άνοδο στην Α΄ Εθνική, τη δουλειά στους Ανδρες και τις Ακαδημίες, με το γηπεδικό να αποτελεί «αγκάθι».

 

Ο Νίκος Διαμαντόπουλος εδώ και ένα χρόνο είναι πρόεδρος, Α΄ Αντιπρόεδρος είναι ο Σπύρος Σκιαδαρεσης , Β΄ Αντιπρόεδρος ο Δημήτρης Βέρρας, Γεν. γραμματέας η Γεωργία Μιχαλόπουλου, Ταμίας ο Σωτήρης Τζιμας, υπεύθυνος γυναικείας ομάδας ο Θ. Σπηλιοπουλος και υπεύθυνος ακαδημιών  ο Γ. Κολέσης.

Ποια είναι η φετινή σας παρουσία στην ΕΠΣΑ;

«Κατεβάζουμε τμήματα σε όλες τις αναπτυξιακές κατηγορίες και αυτό είναι πολύ δύσκολο γιατί ο ανταγωνισμός είναι πολύ σκληρός. Για παράδειγμα ο ανταγωνισμός έχει γηπεδικές εγκαταστάσεις για τις καθημερινές προπονήσεις και εμείς δεν έχουμε. Το δικό μας γήπεδο, στο Πετρωτό, που θα μπορούσε να μας δηλώσει ορισμένες λύσεις, παραμένει εκτός. Το γήπεδο είναι δημοτικό και περιμένουμε να ανακατασκευαστεί από τη δημοτική αρχή τον τελευταίο χρόνο. Παρότι δεν είναι κατάλληλο, εμείς κάνουμε μερικές προπονήσεις κακήν κακώς γιατί δεν γίνεται αλλιώς. Για μένα θα πρέπει να τύχουμε διαφορετική αντιμετώπιση γιατί ο σύλλογος μας αποτελεί ένα στολίδι για την πόλη. Το λέω αυτό γιατί, εκτός από το ότι κατεβάζουμε τμήματα σε όλες τις κατηγορίες, ναυαρχίδα αποτελεί η γυναικεία ομάδα η οποία αγωνίζεται στο πρωτάθλημα της Β΄ Εθνικής και είναι καμάρι για την Πάτρα, αλλά είναι και η πιο αδικημένη. Ενδεικτικό της πολύ καλής δουλεία που γίνεται στην γυναικεία ομάδα, είναι ότι στο παρελθόν έχει τροφοδοτήσει αρκετές αθλήτριες την Εθνική ομάδα Κορασίδων, αλλά και Νεανίδων».

Ο στόχος της γυναικείας ομάδας;

«Ο στόχος μας είναι ξεκάθαρός. Θέλουμε να ανέβουμε κατηγορία και το σημαντικό είναι ότι έχουμε διάθεση να ανέβουμε. Υπάρχουν δυσκολίες και μεγάλο μειονέκτημα ότι δεν έχουμε γήπεδο για να προπονούμαστε καθημερινά, αλλά κάνουμε πολύ μεγάλη προσπάθεια. Τα έξοδα μας είναι τεράστια. Υπάρχει ενίσχυση από την ΕΠΟ στις μετακινήσεις μας, όμως δεν φτάνει. Για παράδειγμα, φέτος, με την αύξηση λόγω της ενεργειακής κρίσης, πληρώνουμε τα διπλάσια στο λεωφορείο για μία μετακίνηση. Ζητάμε από το Δήμο να φτιάξει γρήγορά το γήπεδο και στη συνέχεια να συζητήσουμε, μαζί με τους φορείς της περιοχής, την χρήση του. Εκτιμώ ότι εμείς, θα πρέπει να έχουμε άλλη αντιμετώπιση λόγω εντοπιότητας. Φυσικά να το χρησιμοποιούν και άλλα σωματεία».

Η φιλοσοφία της ομάδας ποια είναι;

«Κάνουμε προσπάθεια ώστε η περιοχή του Πετρωτού να μείνει ζωντανή στον αθλητικό τομέα και να έχει ένα κύτταρο στη περιοχή, όπου θα μπορούν τα παιδιά να αθλούνται. Για αυτό η φιλοσοφία μας είναι να παίζουν τα παιδιά των Ακαδημιών μας στη πρώτη ομάδα η οποία συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας. Από εκεί και πέρα, όσα παιδιά έχουν δυνατότητες να παίξουν σε υψηλότερο επίπεδο, εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα και τους παραχωρούμε, όπως έγινε με τον Γιώργο Συρμή που πήγε στο Ολυμπιακό. Είναι ξεκάθαρο ότι εμάς μας νοιάζει να παίζουμε ποδόσφαιρο. Να σας δώσω ένα παράδειγμα ότι στο παιχνίδι της πρεμιέρας της ανδρικής ομάδας, ο διαιτητής έκανε πολλά λάθη εναντίον μας. Μάλιστα μάθαμε ότι η επιτροπή διαιτησίας δεν τον όρισε την επόμενη αγωνιστική και το παιχνίδι διδάχτηκε σε σεμινάριο για τα λάθη που έκανε ο συγκεκριμένος διαιτητής εις βάρος μας.

Αυτή η φιλοσοφία δεν μπορεί να  εφαρμοστεί στις γυναίκες, γιατί δεν υπάρχουν αθλήτριες και είναι δύσκολο. Ομως το σημαντικό είναι ότι εμείς έχουμε κάνει μία προσπάθεια ετών και έχουμε, υλικό με αποτέλεσμα να  τροφοδοτούμε τη ομάδα στην Β΄ Εθνική και για αυτό έχουμε θέσεις στόχους πρωταθλητισμού».

 

Υπάρχει στήριξη από τους φορείς και τη περιοχή; 

«Πέρα από τον Δήμο Πατρεων για το θέμα του γηπέδου, υπάρχει μία στήριξη από φίλους της ομάδας και ορισμένους φορείς. Ομως το μείζον ζήτημα που μας απασχολεί αυτό το χρονικό διάστημα, είναι να δοθεί σε χρήση το γήπεδο του Πετρωτού.

Από εκεί και πέρα, η αλήθεια είναι ότι το τελευταίο διάστημα, μας έχουν αγκαλιάσει περισσότερο. Η νέα διοίκηση, κάνει προσπάθεια για να μας αγκαλιάσουν οι κάτοικοι και ήδη υπάρχει ανταπόκριση.  Κινούμαστε με εξωστρέφεια, κάτι που έχει αποδώσει καθώς τους τελευταίους μήνες, έχουν αυξηθεί τα παιδιά που βρίσκονται στις ακαδημίες».