Να αποφασίσουμε τι είδους Καρναβάλι θέλουμε τελικά…

Κάποια στιγμή, και καλό θα ήταν άμεσα, πρέπει να αποφασίσει η πόλη, με την ευρύτερη δυνατή πλειοψηφία, τι είδους Καρναβάλι θέλει. Και ακολούθως, γιατί αυτά πάνε πακέτο, τι είδους Καρναβάλι μπορεί να στηρίξει και να υποστηρίξει.

Κάθε φορά που ολοκληρώνεται ένα Καρναβάλι, όπως καλή ώρα τώρα, ξεκινάνε συζητήσεις, απέραντες και ατέρμονες τις περισσότερες φορές, για το τι πήγε καλά, τι δεν πήγε, τι θα μπορούσε να πάει καλύτερα του χρόνου.

Από κόσμο, φέτος, σπάσαμε κάθε ρεκόρ (των τελευταίων χρόνων). Κυριολεκτικά και μεταφορικά βούλιαξε το κέντρο της Πάτρας. Στη συντριπτική πλειοψηφία από νεολαία. Από φασαριόζικη νεολαία, που έβραζε το αίμα της, με ό,τι αυτό συνεπάγεται…

Οι καρναβαλιστές, ντόπιοι και ξένοι, ξεφάντωσαν, ξεσάλωσαν, διασκέδασαν, μέθυσαν, γλέντησαν, ξενύχτησαν. Επεσε μπόλικο χρήμα στην πόλη. Αλήθεια είναι…

Αλλά αρκεί αυτό;

Πάμε πάλι από την αρχή. Πρέπει να αποφασίσει η Πάτρα τι είδους Καρναβάλι θέλει: Να οργανώσει το πλάνο της, τη στόχευσή της και να εστιάσει, μαζικά και καθολικά, σε ό,τι αποφασίσει.

Θέλουμε ένα Καρναβάλι νεολαίας; Θέλουμε ένα Καρναβάλι για όλους; Θέλουμε ένα Καρναβάλι λαϊκό και ολίγον «χύμα»; Θέλουμε ένα Καρναβάλι πιο «αστικό»;

Για να αποφασίσει η Πάτρα τι είδους Καρναβάλι θέλει, θα πρέπει όλοι να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και να συνεννοηθούν. Ο δήμαρχος, οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, η εστίαση, η αναψυχή, ο εμπορικός κόσμος, το Επιμελητήριο, ο σύνδεσμος τουριστικών γραφείων, το Πανεπιστήμιο, όλοι.

Να πει ο καθένας τη γνώμη του, αλλά στο φινάλε να συμφωνήσουν όλοι σ’ ένα κοινό μοντέλο. Το οποίο θα υπηρετήσουν και θα στηρίξουν όλοι.

Μέχρι τότε, θα συνεχίσουμε να έχουμε ένα φαντασμαγορικό, θορυβώδες, λαϊκό-μαζικό Καρναβάλι. Το Νο1 στην Ελλάδα. Αλλά ένα Καρναβάλι χωρίς συγκεκριμένη ταυτότητα.

Αν αυτό θέλουμε και αυτό αποφασίσουμε, μέσα! Να το στηρίξουμε όλοι μας.

Πρώτα, όμως, να συνεννοηθούμε και να συμφωνήσουμε.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments