Ναύπακτος: Την Κυριακή η παρουσίαση του βιβλίου της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη
Η αρχαιολόγος Φωτεινή Σαράντη, είναι Προϊσταµένη του Τµήµατος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της Εφορείας.
Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος και ο ∆ήµος Ναυπακτίας, συνδιοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης του βιβλίου της αρχαιολόγου Φωτεινής Σαράντη, Προϊσταµένης του Τµήµατος Προϊστορικών και Κλασικών Αρχαιολογικών Χώρων και Μουσείων της Εφορείας ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ. Η εξέλιξη του οικισµού από την προϊστορία έως το τέλος του αρχαίου κόσµου.

Η αρχαία Ναύπακτος, µία από τις σηµαντικότερες πόλεις και λιµάνια της δυτικής Λοκρίδας και νότιας Αιτωλίας, δεν είναι ευρύτερα γνωστή, σε σχέση µάλιστα µε τον ιστορικό ρόλο που διαδραµάτισε κατά την αρχαιότητα, παρότι ερευνάται αδιάκοπα ανασκαφικά από την δεκαετία του 1960, µέσα από ανασκαφές που διενεργούνται από τις Εφορείες του Υπουργείου Πολιτισµού και Αθλητισµού, έχοντας αναδείξει σπουδαία ευρήµατα.
Το βιβλίο αποτελεί µία µακρά περιήγηση σε µία περίοδο 3.000 περίπου χρόνων, µέσα από την οποία παρακολουθείται η σταδιακή εξέλιξη του οικισµού και της επικράτειας της πόλης κατά τη διάρκεια των αιώνων και σκιαγραφείται η ιδιαίτερη γεωγραφική και πολιτιστική θέση της στο κέντρο του ηπειρωτικού ελλαδικού χώρου.
Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί την Κυριακή 15 Ιανουαρίου 2023, ώρα 19.00 στην αίθουσα εκδηλώσεων του κτηρίου ΝΑΥΠΑΚΤΙΑ στο Λιµάνι Ναυπάκτου.
Η έκδοση χρηµατοδοτήθηκε µε την ευγενική χορηγία του Ιδρύµατος ∆ηµητρίου & Αίγλης Μπότσαρη και υλοποιήθηκε από το Ινστιτούτο του Βιβλίου – Καρδαµίτσα.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Ο πόλεμος άλλαξε για πάντα: Ρωσικό drone με χειριστή το AI σκότωσε αμάχους
Η συγγραφέας Αναστασία Ευσταθίου στον Πλάτανο Ακράτας ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ
5 λαχανικά που είναι πιο υγιεινά μαγειρεμένα παρά ωμά
Δεν θέλουν λιγότερη τεχνητή νοημοσύνη θέλουν να μην την προσέχεις
Madonna και Akeem Morris: Το καλοκαιρινό recap από την Ελλάδα και οι δύο ελληνικές λέξεις που έγιναν αφιέρωση ΦΩΤΟ
«Εάν τρως αυτό το φρούτο κάθε μέρα μπορεί να μειώσεις την χοληστερίνη σου»
Όλα όσα φέρνουν τα νέα iPhone: Η άφιξη του iPhone 18 του Ultra και οι τυχαίες διαρροές λογισμικού
