«Ναι» στον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού λένε οι Γερμανοί

Το 57% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της λήξης της κατάστασης της έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, από τα τέλη Νοεμβρίου με ταυτόχρονη όμως συνεχή συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας, υγιεινής και απόστασης.

«Ναι» στον τερματισμό της κατάστασης έκτακτης ανάγκης λόγω κορονοϊού λένε οι Γερμανοί

Η πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών τάσσεται υπέρ της λήξης της ισχύουσας σε ομοσπονδιακό επίπεδο κατάστασης έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, η οποία ισχύει εδώ και ενάμιση χρόνο – αλλά ταυτόχρονα τάσσεται και υπέρ της συνέχισης της τήρησης προστατευτικών μέτρων κατά τόπον.

Το 57% των ερωτηθέντων τάσσεται υπέρ της λήξης της κατάστασης της έκτακτης ανάγκης για τον κορονοϊό, από τα τέλη Νοεμβρίου με ταυτόχρονη όμως συνεχή συμμόρφωση με τους κανόνες προστασίας, υγιεινής και απόστασης. Το 27% τάσσεται κατά και το 16% δεν απάντησε, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας online ερευνών & data analytics Yougov που δημοσιεύθηκε σήμερα. Το ποσοστό έγκρισης της λήξης της λεγόμενης «επιδημικής κατάστασης έκτακτης ανάγκης εθνικής εμβέλειας» είναι υψηλότερο στους νέους ενήλικες μεταξύ 18 και 24 ετών (79%) και πιο υψηλό στα ανατολικά (61%) από ό,τι στα δυτικά κρατίδια (56%). Οι άνδρες τάσσονται σε μεγαλύτερο ποσοστό υπέρ της λήξης της κατάστασης έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο (62%) από τις γυναίκες (51%).

Η «επιδημική κατάσταση έκτακτης ανάγκης εθνικής εμβέλειας» πρέπει να καθορίζεται τακτικά από την ομοσπονδιακή Βουλή (Bundestag). Αποτελεί τη βάση για ομοσπονδιακούς κανονισμούς και ομοσπονδιακά μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στη Γερμανία. Ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν είχε εκφραστεί κατά της εκ νέου παράτασής της και υπέρ της λήξης της στις 25 Νοεμβρίου. Παράλληλα, τάχθηκε όμως υπέρ της διατήρησης προστατευτικών μέτρων. Από τότε, διεξάγεται μια συζήτηση για το αμφιλεγόμενο θέμα στη Γερμανία σχετικά με το αν μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν σωστή ή επικίνδυνη.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κορονοϊός – Ρωσία: 1.184 νεκροί σε ένα 24ωρο
«Εκκολαπτήριο μεταλλάξεων» η Αφρική: Λίγα και ληγμένα τα εμβόλια που της δωρίζουν
Τραμπ: «1 δισ. δολάρια» για την πλατφόρμα social media που ετοιμάζει
Γερμανία: «Πράσινο φως» των Φιλελευθέρων στην κυβέρνηση υπό τον Σολτς