ΝΑΤΟ: Ξεκίνησε αεροπορικές ασκήσεις στη Βαλτική – Ποια κράτη συμμετέχουν

Κράτη μέλη του ΝΑΤΟ  θα λάβουν μέρος σε στρατιωτική εκπαίδευση τόσο πάνω από το νερό όσο και στην ξηρά, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της άμυνας της Συμμαχίας στα ανατολικά.

Νατο

Μια σειρά κράτη μέλη του ΝΑΤΟ συμμετέχουν στις αεροπορικές ασκήσεις στη Βαλτική Θάλασσα, όπως ενημέρωσε η ίδια η Συμμαχία και μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.

Σήμερα και αύριο αεροπορικές δυνάμεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Γερμανία, την Ιταλία, την Τσεχία, την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Τουρκία, αλλά και τη Φινλανδία θα λάβουν μέρος σε στρατιωτική εκπαίδευση τόσο πάνω από το νερό όσο και στην ξηρά, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης της άμυνας της Συμμαχίας στα ανατολικά.

Η σχετική ανάρτηση του ΝΑΤΟ

«Για πρώτη φορά συμπεριλαμβάνουμε στις ασκήσεις μας τόσο αεροπορικές όσο και δραστηριότητες εδάφους ολοκληρωμένης αεράμυνας και αντιπυραυλικής άμυνας», δήλωσε ο οργανωτής της άσκησης Μοίραρχος Κρεγκ Ντόκερ από το Κέντρο Συνδυασμένων Αεροπορικών Επιχειρήσεων Ουέντεμ.

«Αυτό υπογραμμίζει τον τρόπο με τον οποίο οι σύμμαχοι θωρακίζουν την ανατολική πτέρυγα και – ταυτόχρονα – προετοιμάζονται για την ουσιαστική εκτέλεση της αποτρεπτικής και αμυντικής αντίληψης του ΝΑΤΟ στην περιοχή της Βαλτικής», πρόσθεσε.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κίνα
ΟΥΚΡΑΝΙΑ
ΗΠΑ
Κορονοϊός