ΝΔ: Θολό το τοπίο με τα ψηφοδέλτια – Τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών στη Δυτική Ελλάδα

Στην Αχαΐα, η κινητικότητα προσώπων, κάθε άλλο παρά «ζωηρή» χαρακτηρίζεται, σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες που ακούγονταν πολλά ονόματα.

ΝΔ: Θολό το τοπίο με τα ψηφοδέλτια - Τα ονόματα υποψηφίων βουλευτών στη Δυτική Ελλάδα

«Τρέχουν» – ασχέτως του φρένου για πρόωρες εκλογές που έβαλε ο Κ. Μητσοτάκης – οι διαδικασίες κατάρτισης των ψηφοδελτίων της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη χώρα, με τους υπεύθυνους του κόμματος, κεντρικά και σε συνεργασία με το πρωθυπουργικό γραφείο, να δέχονται εισηγήσεις, να βολιδοσκοπούν ισχυρές προσωπικότητες και να αξιολογούν αιτήματα επίδοξων πολιτευτών.

Των ΔΗΜΗΤΡΗ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΠΟΥΛΟΥ,
ΠΕΤΡΟΥ ΓΚΙΣΤΗ και
ΧΡΗΣΤΟΥ ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΥ

Πληροφορίες της «Π», θέλουν την κυβερνώσα παράταξη να έχει ορίσει χρονικό ορίζοντα για την τελική κατάρτιση των ψηφοδελτίων τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου, με τις όποιες άτυπες ή και επίσημες ανακοινώσεις, ωστόσο, να πηγαίνουν για μετά την Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης.

Στην Αχαΐα, η κινητικότητα προσώπων, κάθε άλλο παρά «ζωηρή» θα χαρακτηριζόταν, σε αντίθεση με τους προηγούμενους μήνες που ακούγονταν πολλά ονόματα, αλλά τώρα οι «παίκτες» έχουν περιοριστεί σημαντικά.

Κάποιοι που το σκέπονταν σοβαρά, έκαναν τελικά πίσω, άλλοι εκκλήθησαν στην Αθήνα αλλά αρνήθηκαν ευγενικά και αρκετοί σε τηλεφωνικές προσεγγίσεις στελεχών της ΝΔ δεν επέδειξαν το αναμενόεμενο ενδιαφέρον.

Ετσι, πέραν των εν ενεργεία βουλευτών του νομού, Ανδρέα Κατσανιώτη (υφυπουργού Εξωτερικών), Αγγελου Τσιγκρή,  Ιάσονα Φωτήλα και Χριστίνας Αλεξοπούλου, οι πληροφορίες της «Π» αναφέρουν ως δεδομένες υποψηφιότητες, δύο ακόμα.

Της πολιτευτού Εφης Γιαννιάς (υποστρατήγου ΕΛΑΣ εα) και της Αννας Μαστοράκου (προέδρου του Ιατρικού Συλλόγου Πατρών – αντιπροέδρου του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου).

Οι πολιτευτές του 2019 Αθηνά Τραχήλη (πρόεδρος Κτηνιατρικού Συλλόγου Ελλάδας) από Πάτρα, και Ελένη Ταπεινού από Δυτική Αχαΐα, δεν επιθυμούν να ‘ναι και πάλι υποψήφιες, λόγω επαγγελματικών και κοινωνικών τους προτεραιοτήτων.

Η συνάδελφός τους πολιτευτής Ελενα Κονιδάρη – Αντωνοπούλου δεν αποκλείεται να΄ναι υποψήφια πάλι, αν όμως ζητηθεί η συνδρομή της από το κόμμα.

Το σενάριο επανόδου στο ψηφοδέλτιο του πρώην βουλευτή Θεόφιλου Βασιλείου από την Αιγιάλεια συντηρείται, ενώ παραμένει το ενδιαφέρον επανόδου και του πρ. πολιτευτή Δημήτρη Αντωνακόπουλου (επαγγελματία) από τα Καλάβρυτα.

Στα νέα ενδιαφερόμενα πρόσωπα, για να πολιτευθούν, συγκαταλέγονται οι: Αντώνης Κουνάβης (πρόεδρος ΝΔ Αχαΐας – ναυτιλιακός πράκτορας) αν και η απόφασή του περνά ξαφνικά μέσα από μεγάλη ατομική περίσκεψη και η Μαρία Μπιρμπανάγου (δικηγόρος – πρ. αντιδήμαρχος Αιγιάλειας) από το Αίγιο, που φαίνεται να το συζητά σοβαρά.

Στα παράπάνω θα πρέπει  να προστεθεί και η Παναγιώτα Παυλοπούλου, από τις Σειρές Καλαβρύτων, που είναι συνεργάτης στο γραφείο του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Οικονόμου.

Επίσημη πρόταση που εγινε από το κόμμα στην αντιπρόεδρο της ΔΕΕΠ ΝΔ Αχαΐας Εντζυ Σταματάκη, δεν έγινε αποδεκτή από την ίδια.

 

ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ: ΜΟΝΟ ΠΕΝΤΕ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Οι συζητήσεις και κινήσεις πολιτευτών και μη στο κόμμα της ΝΔ, δείχνει ξεκάθαρα ότι είμαστε σε «ανοιχτή» προεκλογική περίοδο. Σε ό,τι αφορά την Αιτωλοακαρνανία λίγες υποψηφιότητες δείχνουν να΄ναι «κλειδωμένες».

Ο βουλευτής Κώστας Καραγκούνης (δικηγόρος), που πήρε την πρωτιά στις εκλογές του 2019 θα είναι και υποψήφιος. Ο Μάριος Σαλμάς (ιατρός – αν. καθηγητής Ιατρικής  Πανεπιστημίου Αθηνών – πρ αν. υπουργός Υγείας) συνεχίζει την παρουσία στο ψηφοδέλτιο. Τρίτος σίγουρος υποψήφιος θα είναι ο βουλευτής – αντιπρόεδρος της Ελληνικής Αντιπροσωπείας στο ΝΑΤΟ – πρ. υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Σπήλιος Λιβανός. Υποψήφιος μετά βεβαιότητας θα είναι πάλι και ο πρ. δήμαρχος Ναυπάκτου – αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου Θανάσης Παπαθανάσης, ο οποίος πέτυχε πολύ καλή επίδοση σε 20μερες στις τελευταίες εκλογές. Υποψήφια θα είναι και η πολιτευτής (από το 2012) Γεωργία Μπόκα (πρ. αντινομάρχης και δημοτική σύμβουλος – πρ. αντιπρόεδρος ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ). Πληροφορίες αναφέρουν και ενδεχόμενη υποψηφιότητα του Γιώργου Σταμάτη, γιού του τ. βουλευτή και τ. νομάρχη Δημήτρη Σταμάτη και εγγονός του αείμνηστου  υπουργού Γιώργου Σταμάτη. Ερωτηματικό, έως τώρα, αποτελούν οι υπόλοιπες υποψήφιες του 2019, Τόνια Αράχωβα, Αφροδίτη Μπουμπούλη και Μαρία Καλπουζάνη, που δεν έχουν ανοίξει ακόμη τα χαρτιά τους. Απόφαση να μην κατέβει στις προσεχείς εκλογές έχει λάβει ο γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας ΝΔ Βασίλης Φεύγας ενώ τέλος στα σενάρια για υποψηφιότητα έβαλε ο τ. υπουργός του ΠΑΣΟΚ Χρίστος Βερελής.

 

ΗΛΕΙΑ: ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ ΕΝ ΜΕΣΩ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΩΝ

Εν μέσω εσωτερικών αναταράξεων του απόηχου αιφνίδιων αλλαγών στη διοίκηση της ΔΕΕΠ Ηλείας – που από πολλά στελέχη της ΝΔ χαρακτηρίστηκε ως ευθεία αμφισβήτηση της ανάδειξης μελών στα κομματικά όργανα – «χτίζεται» το ψηφοδέλτιο, προκειμένου οι υποψήφιοι να ‘ναι έτοιμοι για πρόωρη ή μη εκλογική μάχη. Τις αναταράξεις «πυροδότησαν» -σύμφωνα με πηγές της «Π»- προσωπικές επιδιώξεις στελεχών της ΝΔ με πλήγμα στη συνοχή της παράταξης και μερίδιο ευθύνης να αποδίδεται στην κεντρική διοίκηση.

Υστερα από 15 χρόνια στην πρώτη γραμμή, ο πρ. υπουργός και νυν βουλευτής Κώστας Τζαβάρας δεν θα είναι τελικά εκ νέου υποψήφιος, αφού η απόφασή του να αποσυρθεί είναι οριστική. Αντιθέτως, θέσεις στο ψηφοδέλτιο έχουν οι εν ενεργεία βουλευτέ Θεοδώρα Αυγερινοπούλου και Ανδρέας Νικολακόπουλος, που φυσικά έχουν «κλειδώσει». Παρά την κατά καιρούς ονοματολογία υποψηφίων, μόνον τρεις θεωρούνται βέβαιο ότι θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο.

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π» αυτοί είναι: ο πρώην διευθύνων σύμβουλος ΕΣΥΠ – οικονομολόγος Νίκος Καλάκος, η δημοσιογράφος Αννα- Μαρία Βλαγκούλη και ο υπεύθυνος Τύπου Γραμματείας Αυτοδιοίκησης ΝΔ Λευτέρης Βαρουξής. Θέση υποψηφίου διεκδικούν, ο τομεάρχης Πολιτισμού ΝΔ Χρήστος Σούλης και η ασφαλιστική σύμβουλος Ιωάννα Λουρίδα, χωρίς να έχουν δει ακόμα «λευκό καπνό».

 

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
1 Comment
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Theodore Anastos
Theodore Anastos
7 ημέρες πριν

Ο Νομός Αιτωλοακαρνανίας βούλιαξε οι πολιτική του νόμου γιατί επιπλέουν άραγε; Σκατά η φελλοί είναι ;?


ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ