Νέα απάτη: Στέλνουν email δήθεν από κούριερ για παραλαβή δέματος – ΦΩΤΟ

Δίχως τέλος οι απάτες,  με τους επιτήδειους να βρίσκουν συνεχώς νέους τρόπους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες.

ΑΠΑΤΗ

Νέους τρόπους για να εξαπατήσουν ανυποψίαστους πολίτες σκαρφίζονται συνεχώς επιτήδειοι. Αυτή τη φορά έστειλαν email δήθεν από τα ΕΛΤΑ Πόρτα -Πόρτα.

Συγκεκριμένα το email που έχει σταλεί το μήνυμα είναι το «courier-elta.gr @mobifonesms. com», με την πρώτη ματιά αν κάποιος δεν παρατηρήσει το δέυτερο μέρος της ηλεκτρονικής διεύθυνσης ίσως και να πιστέψει ότι του έχει έρθει όντως μήνυμα από τα ΕΛΤΑ courier.

Το μήνυμα γράφει:

«Το πακέτο σας φτάνει στα ΕΛΤΑ αύριο

Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι λάβαμε τα στοιχεία αποστολής σας για το πακέτο

UPS 1Z7824730327165040 και θα παραδοθεί στα Ελληνικά Ταχυδρομεία στην Αθήνα για εθνική παράδοση αύριο.

Το πακέτο σας θα αποθηκευτεί στο ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑΛΟΓΗΣ ΑΘΗΝΩΝ μέχρι να επιβεβαιώσετε τα στοιχεία σας:

Επιβεβαιώστε την παράδοση

Λάβετε υπόψη ότι έχετε μόνο 3 ημέρες δωρεάν αποθήκευσης και στη συνέχεια θα χρεωθείτε με επιπλέον € 1,49 για κάθε ημέρα αποθήκευσης.

Μετάδοση πακέτου
Βάρος: 2,8 kg

Mitropoleos 2, Athina, 105 63»

Όπως θα δείτε και στην εικόνα, στο τέλος του email χρησιμοποιούν τα πραγματικά στοιχεία της επιχείρησης. Ενώ προσπαθούν να σας κάνουν να «τσιμπήσετε» και να κλικάρετε το «Επιβεβαιώστε την παράδοση» , καθώς πιο κάτω αναφέρουν δήθεν χρέωση 1,49 ευρώ την ημέρα. Προφανώς αν επισκεφτείτε το σύνδεσμο θα υποκλέψουν τα στοιχεία σας και έτσι θα πέσετε θύμα απάτης.

ΑΠΑΤΗ

Οι πολίτες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και υποψιασμένοι σε τέτοιου είδους μηνύματα. Μια πρώτη πολύ σημαντική οδηγία είναι να ελέγχουν το email του αποστολέα, καθώς και να είναι σίγουροι ότι αναμένουν κάποια παράδοση παραγγελίας που έχουν κάνει. Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να δίνουν τα στοιχεία τους σε κάποια τυχαία link που μπορεί να σας στείλουν επιτήδειοι.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ