Νέα χρονιά, νέοι στόχοι: Τους περιμένουμε

Το κύριο άρθρο της «Π»

Η ΝΕΑ χρονιά μπήκε όπως έφυγε η προηγούμενη. Με κορονοϊό. Και με ρευστότητα: Η νέα μετάλλαξη διασπείρεται δαιμονιωδώς. Αλλά από κλινικής άποψης, τα πράγματα δεν δείχνουν βαριά, αν τα φαινόμενα δεν απατούν.

ΣΥΝΤΟΜΑ θα μάθουμε αν μπορούμε, παρ’ όλα αυτά, να αισιοδοξούμε, ότι μετά από έναν ευρύ αλλά αστραπιαίο κύκλο, η πανδημία μετατρέπεται σε διάχυση ενός υπερμεταδοτικού κρυολογήματος, που είναι απειλητικό για μια μικρή κατηγορία πληθυσμού.

ΔΕΝ ΘΑ φύγουμε εύκολα από την κατάσταση συναγερμού, αλλά θα μπορούμε να ζούμε χωρίς εφιάλτη.

ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΠΟΥΝ βέβαια τα σοβαρά λειτουργικά προβλήματα. Η παραγωγή, οι τροφοδοσίες, οι υπηρεσίες, η καθημερινότητα, δεν μπορούν να βγουν εύκολα πέρα με ένα πολύ μεγάλο μέρος του εργατικού και κοινωνικού δυναμικού να υποχρεώνεται σε περιορισμό ή αδράνεια.

ΕΥΕΛΠΙΣΤΟΥΜΕ ότι θα τα αφήσουμε, ωστόσο, σύντομα πίσω μας όλα αυτά. Για να δικαιωθεί η ελπίδα όμως, πρέπει το κράτος να επιτηρεί και οι πολίτες να φέρονται υπεύθυνα.

Η ΖΩΗ μας στρέφεται σταθερά γύρω από τον κορονοϊό, μοιραία, εφόσον, ο κορονοϊός στρέφεται γύρω από τη ζωή μας. Αλλά δεν μπορεί να ζούμε με μονοθεματική ημερήσια διάταξη. Είναι αναγκαίο να εισαχθούν, παραλλήλως, νέοι στόχοι και προτεραιότητες. Αυτό δεν αφορά ασφαλώς μόνο τους πολίτες αλλά και την κεντρική και περιφερειακή πολιτική ηγεσία.

ΤΟΠΙΚΑ μιλώντας, περιμένουμε να ακούσουμε τα στοιχήματα της νέας χρονιάς εκ μέρους της αυτοδιοικητικής ηγεσίας. Ποιες είναι οι κατευθύνσεις και ποιοι οι προγραμματισμοί; Δεν είναι μόνο ζήτημα παραγωγικής εκμετάλλευσης του χρόνου σε μια εποχή όπου ο κόσμος (και όλη η Ελλάδα) τρέχει. Είναι και ζήτημα ψυχολογίας. Ξέρουμε ότι η καλή ατομική και συλλογική διάθεση είναι από μόνες τους ευεργετικοί μηχανισμοί.

ΛΟΓΩ των περιστάσεων, ακυρώθηκε η πανηγυρική υποδοχή του νέου έτους. Που όμως είναι καλό να αντικατασταθεί με άλλες συμβολικές και ουσιαστικές κινήσεις.

ΕΧΟΥΜΕ ανάγκη να πάμε μπροστά. Το χαμένο έδαφος είναι κι αυτό μια παθογενής κατάσταση. Μας αξίζει κάτι καλύτερο. Ας το έχουμε.

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ