«Νέα Δυτική Ελλάδα»: Παρουσία σε επετειακές εκδηλώσεις σε Πάτρα και Ναύπακτο

Στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Πάτρα παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης.

Δυτική

Στις εκδηλώσεις Μνήμης για τη Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στην Πάτρα παρευρέθηκε το πρωί της Κυριακής, ο επικεφαλής της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα», Σπύρος Σκιαδαρέσης, συνοδευόμενος από τον περιφερειακό σύμβουλο, Φάνη Αδαμόπουλο.

Μετά τη Δοξολογία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νεκταρίου, ο κ. Σκιαδαρέσης κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Αρχιεπισκόπου Αθηνών του από Τραπεζούντος Χρύσανθου Φιλιππίδη, στην πλατεία Ποντιακού Ελληνισμού, όπου προηγήθηκε επιμνημόσυνη δέηση.

«Η ιστορία του Έθνους μας πρέπει να παραμένει άσβεστη και διαρκώς να την υπενθυμίζουμε στους μεγαλύτερους και να μαθαίνουμε στους νεότερους!

Να κρατάμε γερά στην μνήμη μας όλους εκείνους που η βαρβαρότητα των γειτόνων μας ξερίζωσε, σκότωσε, βίασε, κρέμασε, έκαψε, λεηλάτησε, κατέστρεψε…

Ούτε η Γενοκτονία των Ποντίων, ούτε ο ξεριζωμός των Ελλήνων της Μικρασίας ήταν μια «αλλαγή τόπου» ή ένας «συνωστισμός», όπως θέλουν ορισμένοι να το περάσουν, δήθεν «εξευγενισμένα»! Η ιστορία δεν αλλοιώνεται! Ήταν ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ των Ελλήνων του Πόντου και της Μικρασίας!», δήλωσε.

ΣΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Εξ άλλου, πολυμελής αντιπροσωπεία της περιφερειακής παράταξης «Νέα Δυτική Ελλάδα» με επικεφαλής τον Σπύρο Σκιαδαρέση και αποτελούμενη από τους, Μαρία Μπούση περιφερειακή σύμβουλο Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας, Αθανάσιο Καλαβρουζιώτη, Θεόδωρο Πολίτη, Τάσο Μπρέκο, Ευάγγελο Αλαφοδήμο, Παναγιώτη Μακαντάση και Άρη Παπανδρέου, συμμετείχαν το Σάββατο στις επετειακές εκδηλώσεις στη Ναύπακτο για την απελευθέρωση της από τους Οθωμανούς το 1829.  Όπως ανέφερε ο κ. Σκιαδαρέσης «συμπληρώθηκαν φέτος 195 χρόνια. 195 χρόνια μνήμης της απελευθέρωσης της Ναυπάκτου, η οποία ήταν το έναυσμα για την απελευθέρωση όλης της Στερεάς Ελλάδας. Συγχαρητήρια στους εμπνευστές και διοργανωτές της εκδήλωσης! Ιδιαιτέρως δε στον πολύ δραστήριο Σύλλογο Αναβίωσης Απογόνων Σουλιωτών Ναυπακτίας ο «Έπαχτος» και την Πρόεδρο αυτού κα Μαρία Σαγώνα». Να σημειωθεί πως, η περιφερειακή σύμβουλος, Μ. Μπούση εκπροσώπησε την παράταξη στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε το πρωί της Κυριακής, καταθέτοντας αμέσως μετά στεφάνι στην πλατεία της καστροπολιτείας της Ναυπάκτου, στο άγαλμα του Νότη Μπότσαρη.

Δυτική Δυτική