Νέα φωτιστικά στο Λιμάνι της Ναυπάκτου

Αναβαθμίζεται περαιτέρω το εμβληματικότερο σημείο της πόλης της Ναυπάκτου

Νέα φωτιστικά στο Λιμάνι της Ναυπάκτου

Το Λιμενικό Ταμείο Δήμου Ναυπακτίας προχώρησε στην τοποθέτηση νέων βενετσιάνικου τύπου φωτιστικών περιμετρικά του ιστορικού Λιμανιού της Ναυπάκτου με τη σύμφωνη γνώμη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος.  Τα φωτιστικά αυτά, που αποτελούν ειδική παραγγελία, επελέγησαν να είναι ίδια με εκείνα της πλατείας Λιμένος προκειμένου να δημιουργηθεί μία ενιαία αισθητική που θα αναβαθμίσει περαιτέρω τον ευρύτερο ιστορικό χώρο.

Στο σημείο, την ώρα των εργασιών, βρέθηκαν ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ.Βασίλης Γκίζας και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου κ.Σπύρος Τσέλιος σημειώνοντας και οι δύο ότι η συγκεκριμένη παρέμβαση αποτελεί ένα μόνο μέρος των συνολικών παρεμβάσεων που είτε έχουν ήδη υλοποιηθεί είτε πρόκειται να υλοποιηθούν για την ανάδειξη και διατήρηση του εμβληματικότερου ιστορικού μνημείου της πόλης που αποτελεί ταυτόχρονα το πλέον ζωντανό κύτταρο της κοινωνικής και πολιτιστικής ζωής του τόπου.

Η ιδέα της τοποθέτησης των συγκεκριμένων φωτιστικών είχε κατατεθεί ως πρόταση και από το Σύλλογο Αρχιτεκτόνων Ναυπακτίας το 2015, ενώ το μέγεθος αυτών προσαρμόστηκε κατάλληλα, κατόπιν σχετικής μελέτης, από την Αρχιτέκτονα και Ειδική Συνεργάτιδα του Δημάρχου κ.Αντιγόνη Κέστου προκειμένου να εναρμονίζεται με τις αναλογίες του τοπίου.

Νέα φωτιστικά στο Λιμάνι της Ναυπάκτου

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι, βαίνει προς ολοκλήρωση η συντήρηση και αποκατάσταση του νοτιοανατολικού τμήματος των οχυρώσεων της Ναυπάκτου που εκτελείται με αυτεπιστασία από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδος μέσω του Ε.Π. Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020.  Με το συγκεκριμένο έργο αναδεικνύονται τα τείχη του νοτιοανατολικού τμήματος του Λιμανιού, το οποίο θα παραδοθεί συντηρημένο και πλήρως αποκατεστημένο με αναστηλωμένες τις επάλξεις ενός από τα καλύτερα σωζόμενα μεσαιωνικά κάστρα του ελλαδικού χώρου.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γεγονός το πρώτο 6στερο resort στη Δυτική Ελλάδα - Πότε ανοίγει τις πύλες του ΦΩΤΟ
Κορονοϊός: Στα ίδια επίπεδα η Αχαΐα - Τους 115 έφτασαν οι νεκροί!
Ναύπακτος: 2,8 εκ. ευρώ από το «Αντ.Τρίτσης» για την κατασκευή Φωτοβολταϊκού Σταθμού και την Ενεργειακή Αναβάθμιση της ΔΕΥΑΝ
Μητροπολίτης Ναυπάκτου: Τι είπε για τα περί διχοτόμησης της Μητρόπολης Αιτωλίας

ΧΡΗΣΙΜΑ