Νέο Δελχί: Εγκλωβισμένος έστειλε βίντεο sos από τα συντρίμμια και τον βρήκαν οι διασωστες

Από την κατάρρευση έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι ηλικίας 19 έως 56 ετών. Περίπου 50 φοιτητές φέρεται να διέμεναν στο κτίριο, το οποίο βρισκόταν υπό ανακαίνιση όταν κατέρρευσε

Νέο Δελχί: Εγκλωβισμένος έστειλε βίντεο sos από τα συντρίμμια και τον βρήκαν οι διασωστες

Μια δραματική διάσωση σημειώθηκε στο Νέο Δελχί, όταν ένας φοιτητής που είχε εγκλωβιστεί κάτω από τα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου κατάφερε να στείλει ένα σύντομο βίντεο SOS σε φίλο του, συμβάλλοντας έτσι στον εντοπισμό και τη διάσωσή του.

Δεκάδες φοιτητές εγκλωβίστηκαν στα συντρίμμια πενταώροφου κτιρίου που λειτουργούσε ως ιδιωτικός ξενώνας στο Νέο Δελχί. Η κατάρρευση του κτιρίου, που στέγαζε φοιτητές του τοπικού πανεπιστημίου, οδήγησε σε μια μεγάλη επιχείρηση διάσωσης.


Ο τελικός απολογισμός της τραγωδίας ανήλθε σε επτά νεκρούς, ηλικίας 19 έως 56 ετών. Στο κτίριο, που βρισκόταν υπό ανακαίνιση, διέμεναν περίπου 50 φοιτητές, με τον αριθμό των θυμάτων να παραμένει περιορισμένος επειδή ήταν Κυριακή.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψη της ιδιοκτήτριας του κτιρίου, του συζύγου της και του γιου τους. Παράλληλα, η κυβέρνηση ανέστειλε τη θητεία πέντε δημοτικών υπαλλήλων που ήταν αρμόδιοι για την έκδοση των οικοδομικών αδειών.

Η πρωθυπουργός του Νέου Δελχί απέδωσε την κατάρρευση στη συσσώρευση νερού στο υπόγειο και στις εργασίες επισκευής. Το Ανώτατο Δικαστήριο διέταξε έρευνα για την τήρηση της πολεοδομικής νομοθεσίας σε όλα τα ιδιωτικά φοιτητικά κτίρια.

Ο Aditya, φοιτητής εμπορικών σπουδών στο Atma Ram Sanatan Dharma College, βρισκόταν παγιδευμένος σε έναν εξαιρετικά στενό χώρο ανάμεσα σε πλάκες σκυροδέματος και μπάζα μετά την κατάρρευση του κτιρίου την Κυριακή στο νοτιοδυτικό Δελχί.

Στο βίντεο, διάρκειας μόλις 11 δευτερολέπτων, φαίνεται το πρόσωπό του καλυμμένο με σκόνη, ενώ γύρω του υπάρχουν συντρίμμια. Παρά τις δύσκολες συνθήκες, κατάφερε να στείλει το SOS σε φίλο του.

Ο φίλος του έσπευσε στο σημείο της κατάρρευσης και συνεργάστηκε με τα σωστικά συνεργεία για τον απεγκλωβισμό του.

Ο φοιτητής τελικά ανασύρθηκε ζωντανός και μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της περιοχής, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.

Επτά νεκροί από την κατάρρευση

Ο Aditya ήταν ένας από περίπου δώδεκα φοιτητές που εγκλωβίστηκαν όταν το πενταώροφο κτίριο κατέρρευσε στη νοτιοδυτική περιοχή του Νέου Δελχί.

Στο κτίριο λειτουργούσαν ιδιωτικοί ξενώνες για φοιτητές του Πανεπιστημίου του Δελχί.

Από την κατάρρευση έχασαν τη ζωή τους επτά άνθρωποι ηλικίας 19 έως 56 ετών. Περίπου 50 φοιτητές φέρεται να διέμεναν στο κτίριο, το οποίο βρισκόταν υπό ανακαίνιση όταν κατέρρευσε.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο