Νέο παραλήρημα Ακάρ: Κατηγορεί την Ελλάδα για προβοκάτσια και απειλεί
Νέες εμπρηστικές δηλώσεις από τον τούρκο υπουργό Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ
Σε ένα νέο παραλήρημα επιδόθηκε ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, κατηγορώντας την Αθήνα για παράνομες και προβοκατόρικες ενέργειες και απειλώντας ότι η Τουρκία έχει την ισχύ να υπερασπιστεί «τα συμφέροντά της σε Αιγαίο, Ανατολική Μεσόγειο και Κύπρο»
«Ενώ εμείς απλώνουμε το χέρι μας και προσπαθούμε να κάνουμε τη Μεσόγειο θάλασσα ειρήνης, αντιμετωπίζουμε τις παράνομες και προβοκατόρικες ενέργειες και πράξεις κάποιων Ελλήνων αξιωματούχων. Παρά τις εκκλήσεις μας για διάλογο, με κατάλληλο τρόπο και στα πλαίσια της αμοιβαιότητας και στο πεδίο και στη διπλωματία, απαντάμε σε όλες τις άδικες και παράνομες ενέργειες της Ελλάδας», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε δε ότι «έχουμε τη δύναμη, την ισχύ και τη θέληση να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τα συμφέροντα μας στο Αιγαίο, την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο».
Αναφερόμενος στο Κυπριακό, ο Χουλουσί Ακάρ επανέλαβε τις παράνομες τουρκικές αξιώσεις για διχοτόμηση της Κύπρου επισημαίνοντας ότι είναι «εθνική μας υπόθεση» και ότι η μόνη λύση είναι αυτή των δύο ανεξάρτητων, ίσως κυρίαρχων κρατών.
«Δεν επιτρέπουμε και δεν θα επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», κατέληξε.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Κάθε πότε πρέπει να αλλάζουμε οδοντόβουρτσα και γιατί δεν πρέπει να το αμελούμε
Η Apple παρουσίασε το νέο MacBook Pro 14 ιντσών με M6
Το ΚΚΕ τιμά τον Μήτσο Ρεμπούτσικα από την Κάτω Αχαΐα
Πότε γιορτάζει ο Μιχάλης και ο Άγγελος το 2026; Ταξιάρχες, παραλλαγές και Άγιοι
Η Apple φέρνει ξανά το φωτιζόμενο λογότυπο στο νέο OLED MacBook Pro
