Δήμος Αιγιάλειας και κάτοικοι οικισμού Τριάντειο: Νέος γύρος στην «αιώνια» κόντρα…

Μετά την προσφυγή και επίσημα στην Εισαγγελία Αιγίου από τον εκπρόσωπο των κατοίκων, κ. Παπαλεξίου, επειδή, όπως κατήγγειλαν, η δημοτική αρχή τους κόβει το νερό (!), είχαμε αντίδραση από τον νομικό σύμβουλο του δήμου Γιώργο Μπέσκο και κόντρα αντίδραση από τους κατοίκους του οικισμού.  

7022727d013fe0b0dad37548e2c V Κάτοικοι της Τριαντείου τράβηξαν χθες φωτογραφία προσπαθώντας να διαψεύσουν τον κ. Μπέσκο που μίλησε, εκ μέρους της δημοτικής αρχής, για καθαρισμό του χώρου...

Πολύ μακρινό φαντάζει το σενάριο να βρουν σημείο επαφής η δημοτική αρχή Αιγιαλείας και οι κάτοικοι – σεισμόπληκτοι του οικισμού “Τριάντειο” στην Κουλούρα Αιγίου.

Μετά την προσφυγή και επίσημα στην Εισαγγελία Αιγίου από τον εκπρόσωπο των κατοίκων, κ. Παπαλεξίου, επειδή, όπως κατήγγειλαν, η δημοτική αρχή τους κόβει το νερό (!), είχαμε αντίδραση από τον νομικό σύμβουλο του δήμου Γιώργο Μπέσκο και κόντρα αντίδραση από τους κατοίκους του οικισμού.  

Σημειωτέον, η Διεύθυνση Κληροδοτημάτων της Περιφέρειας απέστειλε έγγραφο στον δήμο και αναφέρει πως ο χώρος του καταυλισμού ανήκει στο Τριάντειο Κληροδότημα.

Τι απάντησε ο νομικός σύμβουλος του δήμου Γιώργος Μπέσκος: «Ναι μεν ο χώρος ανήκει στο Κληροδότημα, αλλά δεν ισχύουν όλα όσα οι κάτοικοι ισχυρίζονται. Για παράδειγμα, ο δήμος επιλαμβάνεται για τον καθαρισμό, τον φωτισμό και τη συντήρηση της έκτασης. Αυτό μεταφέραμε στην Υπηρεσία και αναμένουμε να συγκροτηθεί το Δ.Σ. του Κληροδοτήματος που παραμένει ανενεργό εδώ και επτά χρόνια. Σε διαφορετική περίπτωση επιφυλασσόμεθα για οποιαδήποτε ενέργεια υπέρ της ασφαλούς και ομαλής λειτουργίας του χώρου που βρίσκεται εντός των διοικητικών ορίων του δήμου».

Αμεση η απάντηση των κατοίκων, μέσω επιστολής του κ. Γιάννη Παπαλεξίου στην «Π»:

«Αγαπητέ κύριε νομικέ σύμβουλε του δήμου Αιγίου, καταφύγαμε στην δικαιοσύνη για την έλλειψη νερού στον καταυλισμό γιατί είχαμε κάνει στην ΔΕΥΑ αίτηση  αλλά η ΔΕΥΑ δεν έκανε τίποτα απολύτως και επειδή είχαμε επί μήνες λίγο ως καθόλου νερό και εν μέσω καύσωνα και πανδημίας κινδύνευε η υγεία των ευπαθών ομάδων που μένουν εδώ, προσφύγαμε αναγκαστικά στην δικαιοσύνη.

 Λέτε ότι ο δήμος επιλαμβάνεται την καθαριότητα και την συντήρηση της έκτασης . Για ποιον καθαρισμό μιλάτε; Βλέπω κύριε νομικέ σύμβουλε ότι συνεχίζετε να ρίχνετε στάχτη και να είστε λαλίστατος για πράγματα που δεν έχετε κάνει ποτέ. Τώρα τελευταία ήρθατε, για δικούς σας λόγους,  κατόπιν πιέσεων από εισαγγελέα να κάνετε έναν ψευτοκαθαρισμό χόρτων. Οσο για το φωτισμό και υπόλοιπα που λέτε, εμείς πληρώνουμε εδώ και 26 χρόνια τα δημοτικά τέλη. Επίσης ο δήμος εδώ και 26 χρόνια ουδέποτε μερίμνησε για τις ανάγκες των κατοίκων και την ασφάλεια τους.

Οποτε καταφύγαμε στον δήμο, μας έλεγε είναι ιδιωτικός ο χώρος εκεί  και σήμερα λέτε πως ο χώρος αυτός ανήκει στο δήμο.

Η πραγματικότητα είναι διαφορετική. Οσον αφορά το Τριάντειο,  κύριε Μπέσκο, που αναφέρετε, και εμείς ζητήσαμε διοικητικό συμβούλιο για πολλούς λόγους.

Ο χώρος λοιπόν ανήκει και θα ανήκει στο κληροδότημα Τριαντείου το οποίο

το ευχαριστούμε πολύ για την συμπαράσταση του τόσα χρόνια σε 21 οικογένειες άπορες ευάλωτες οι οποίες δεν έχουν περιουσιακά στοιχεία για να πάνε κάπου αλλού.  Πρέπει να σεβαστείτε την απόφαση του πρωτοδικείου.

Εμείς ξέρουμε την απάντηση του κληροδοτήματος ποια θα είναι και το ευχαριστούμε πολύ

Κύριε Μπέσκο, βλέπουμε μετά από τόσα χρόνια κόπτεστε για διοικητικό συμβούλιο. Παράξενο γιατί τόσα χρόνια προσπαθούσατε να μας βγάλετε με το έτσι θέλω.  Χωρίς το Τριάντειο να έχει ιδέα, είπατε στο δικαστήριο ότι κάνατε αίτηση στο Τριάντειο. Δεν υπήρχε καμία αίτηση και αυτό  ήταν εφεύρεση δική σας και του μάρτυρα σας».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ