Νικολάου – Κατσανιώτης: Μεταγωγές στοπ από αστυνομικούς

image 622397

Την ώρα που οι μεταγωγές κρατουμένων από τις φυλακές του «Αγίου Στεφάνου» Πάτρας, αποτελούν μήλον της Εριδος μεταξύ των συνδικαλιστών της τοπικής ΕΛΑΣ και των εξωτερικών φρουρών, με τους μεν να διεκδικούν σθεναρά την απεμπλοκής και τους δε να προβάλλουν αδυναμία ανάληψης της αρμοδιότητας, όχι γιατί δεν το επιθυμούν, αλλά ελλείψει προσωπικού, φαίνεται πως η επίλυση του ζητήματος έχει δρομολογηθεί.

ΣΧΕΔΙΟ

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής Σοφία Νικολάου, έχει αναλάβει προσωπικά την επεξεργασία του σχεδίου που στοχεύει στην οριστική απεμπλοκή των αστυνομικών και την πλήρη ανάληψη της διαδικασίας από την Υπηρεσία Εξωτερικής Φύλαξης του Καταστήματος Κράτησης της Πάτρας.

Για την εξέλιξη αυτή, ενημερώθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Αχαΐα Ανδρέας Κατσανιώτης στην προ ημερών συνάντηση με την α. Νικολάου στο υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, κατά τη διάρκεια της οποίας το θέμα, ετέθη από τον κυβερνητικό βουλευτή.

Αλλωστε, η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής στην πρόσφατη συνέντευξή της στην «Π», ερωτηθείσα για το ζήτημα είχε δηλώσει: «Γνωρίζουμε το πρόβλημα. Υπάρχει από το παρελθόν ΦΕΚ το οποίο προβλέπει, ότι λόγω έλλειψης προσωπικού τις μεταγωγές διενεργούν αστυνομικοί. Με την πρόσληψη του απαραίτητου αριθμού εξωτερικών φρουρών θα είμαστε σε θέση να απεμπλέξουμε την ΕΛΑΣ από αυτό. Εχω δεσμευτεί προσωρινά σε συναντήσεις μας για την απεμπλοκή τους. Δεσμεύομαι πάλι, ότι μόλις ξεμπλοκάρουν οι προσλήψεις το Κ.Κ. Πάτρας θα ενισχυθεί περαιτέρω με  απαραίτητο προσωπικό».

Κατά τη συνάντηση Κατσανιώτη – Νικολάου, συζητήθηκε και η δημιουργία στην Πάτρα της δομής κοινωνικής επανένταξης των  κρατουμένων «ΕΠΑΝΟΔΟΣ», που είχε προαναγγείλει μέσω της «Π» η γγ Αντεγκληματικής Πολιτικής επισημαίνοντας πως «θα καλύψει όλες τις φυλακές της Πελοποννήσου και θα μπορέσει να γίνει σημείο αναφοράς για τη μετασωφρονιστική πολιτική που υλοποιούμε».

 Πρόταση Κατσανιώτη για το κτίριο της «ΕΠΑΝΟΔΟΥ»

 Ο αχαιός βουλευτής της ΝΔ δεσμεύτηκε να συμβάλει στην εύρεση του κατάλληλου κτιρίου. Μάλιστα πρότεινε να αξιοποιηθεί το ακίνητο που επί χρόνια στέγαζε το Δημόσιο ΙΕΚ Πάτρας (1.375 τ.μ.), το οποίο ανήκει στον Εθνικό Οργανισμό Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού (ΕΟΠΠΕΠ). Αλλωστε ο κ. Κατσανιώτης στο παρελθόν είχε καταθέσει ερώτηση προς το υπουργείο Παιδείας σχετικά με την αξιοποίηση του συγκεκριμένου κτιρίου.

«Οι πολιτικές για την επανένταξη οφείλουν να αποτελούν κομμάτι του ευρύτερου σχεδιασμού αντεγκληματικής πολιτικής. Κύριο μέλημα της κυβέρνησης και ειδικά της γενικής γραμματείας Αντεγκληματικής Πολιτικής είναι ότι είμαστε υποχρεωμένοι ως πολιτισμένη χώρα να αναπτύσσουμε προγράμματα κοινωνικής επανένταξης σε όσους αποφυλακίζονται. Τα προγράμματα αυτά αποτελούν μέσα θεμελιώδους σημασίας για την πρόληψη  της  υποτροπής και την αύξηση της δημόσιας ασφάλειας, δύο ιδιαίτερα σημαντικούς στόχους στο πεδίο της κοινωνικής πολιτικής. 

Χαιρετίζω την εξαγγελία της γενικής γραμματέως Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφίας Νικολάου, για τη δημιουργία δομής ΕΠΑΝΟΔΟΥ στην Πάτρα και υπόσχομαι, ότι θα συμβάλω τα μέγιστα για την ταχύτερη υλοποίησή της προκειμένου να καλύψουμε το σύνολο των Καταστημάτων Κράτησης  Δυτικής Ελλάδας και Πελοποννήσου», δήλωσε ο κ. Κατσανιώτης μετά τη συνάντηση.

Της ΜΑΡΙΑΣ Κ. ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΑΚΟΠΟΥΛΟΥ

papagian@pelop.gr

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΔΥΤΙΚΗ ΑΧΑΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΑ
potamos peiros
τυροκομειο
αυτοκτονια