Νίκος Μπαλάσης στον Peloponnisos FM 104,1: «Γιορτή στίβου με 1.600 αθλητές από όλη την Ελλάδα»

Ο Νίκος Μπαλάσης μίλησε στον Peloponnisos FM 104,1 για το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18, το οποίο θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στο Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

Peloponnisos FM 104 Δεξιά ο Νίκος Μπαλάσης με τον Βαγγέλη Τζελάτη

Το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου Κ18 θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο στην Πάτρα και ο πρόεδρος της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου Νίκος Μπαλάσης μίλησε σήμερα στον Peloponnisos FM 104,1 και την εκπομπή «Μαζί στον αέρα… καλημέρα!» του Κώστα Λαμπρόπουλου. Οι κυριότερες τοποθετήσεις του Νίκου Μπαλάση έχουν ως εξής:

«Ο στίβος ξεπερνάει σε πολλά επίπεδα τα όρια του αθλητισμού, είναι πολιτισμός και αυτό πρέπει να γίνει σεβαστός από όλους. Ο στίβος ειδικά στην περιοχή μας, στη Δυτική Ελλάδα, που έχει κληρονομήσει μια μεγάλη αθλητική ιστορία, πρέπει να στηριχθεί με όλα τα μέσα που διαθέτει η Πολιτεία. Δεν νοείται σε μια χώρα με τεράστιες αθλητικές δυνατότητες να λείπουν πράγματα από τα Στάδια. Εμείς έχουμε ένα υπέροχο Στάδιο από το 2004, ευτυχώς που πέρασε στα χέρια του Δήμου κι έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μεγάλους αγώνες στην περιοχή μας. Αν καταφέρουμε και αντικαταστήσουμε το ταρτάν, κάτι που δρομολογείται μετά από 22 χρόνια ζωής, το Παμπελοποννησιακό Στάδιο θα μπορεί να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες. Παράλληλα, ο Υπουργός έχει υποσχεθεί στον Δήμο στήριξη και στο προπονητήριο στου Λαδόπουλου. Κακώς όλα αυτά τα χρόνια δεν έχει δημιουργηθεί ένα Στάδιο στο βόρειο τμήμα της πόλης. Η Παναχαϊκή το χρησιμοποίησε για ποδοσφαιρικούς λόγους. Αν η Παναχαϊκή το είχε εκμεταλλευθεί θα ήταν από τις κορυφαίες δυνάμεις. Αν είχε φτιαχθεί ένα ταρτάν με 6 διαδρομές θα ήταν μια κυψέλη, στην κυριολεξία, για ένα τμήμα της πόλης που στερείται από στιβική εγκατάσταση».

Το Σάββατο και την Κυριακή το πρωί θα γίνουν οι προκριματικοί και τα απογεύματα θα γίνουν οι τελικοί, ενώ στου Λαδόπουλου θα γίνει η σφυροβολία. Το «παρών» θα δώσουν 1.600 αθλητές από όλη την Ελλάδα, γεγονός που υπόσχεται πλούσιο θέαμα στους φίλους του κλασικού αθλητισμού. Παράλληλα, όλος αυτός ο κόσμος που θα βρεθεί στην Πάτρα θα εκτοξεύσει τον αθλητικό τουρισμό στην περιοχή μας το Σαββατοκύριακο. Οι διοργανωτές θα δώσουν και συνέντευξη Τύπου την Παρασκευή (12μ.) στην Αγορά Αργύρη, με την παρουσία της προέδρου της ΣΕΓΑΣ Σοφίας Σακοράφα.

Ακούστε όσα είπε ο Νίκος Μπαλάσης στους Κώστα Λαμπρόπουλο και Αγγελο Γιανναράκη σήμερα στον Peloponnisos FM 104,1.