Νίκος Σκορδάκης: «Στην Πάτρα έχουμε κοινό που φεύγει και πάει στην Αθήνα να δοκιμάσει νέα πιάτα»
Μια συζήτηση για τα εστιατόρια της πόλης με τον Πατρινό σεφ που συμμετείχε στο Master Chef – Ο Νίκος Σκορδάκης αναφέρεται στους λόγους για τους οποίους δεν θα άνοιγε δικό του χώρο στην πόλη μας και γιατί δεν θα συμμετείχε σε τηλεοπτική εκπομπή
Λίγο πριν ξεκινήσει το τηλεοπτικό παιχνίδι μαγειρικής του star “Master Chef 6” οι νέοι αλλά και πιο έμπειροι μάγειρες της πόλης σπεύδουν να δηλώσουν συμμετοχή . Αρκετοί Πατρινοί έχουν κάνει την αίτηση για να περάσουν οντισιόν για το δημοφιλές πρόγραμμα. Το κοινό άλλωστε έχει δείξει την προτίμηση του, στο συγκεκριμένο παιχνίδι από το οποίο ξεπρόβαλαν οι πιο διάσημοι μάγειρες της Ελλάδας όπως ο Άκης Πετρετζίκης.
Ο Πατρινός σεφ Νίκος Σκορδάκης ο οποίος συμμετείχε στο τελευταίο Master Chef που ολοκληρώθηκε αρχές καλοκαιριού, μιλάει στην “Π” για την εμπειρία, που όπως επισημαίνει δεν θα ανοίξει σε όλους τις “πόρτες”. Ο ίδιος αποφάσισε να πατήσει για λίγο το pause σε ότι αφορά μια μόνιμη συνεργασία με κάποιο εστιατόριο και να μείνει στην Πάτρα, να ξεκουραστεί. Καλεσμένος σε διάφορα event, ταξιδεύει σε όλη την χώρα και μέχρι και σήμερα, 14 χρόνια μετά την πρώτη του επαφή με τα κουζινικά σκεύη, δοκιμάζει πιάτα και συλλέγει γνώσεις που θα τους δώσουν τα εφόδια για να ανοίξει το δικό του εστιατόριο.
Ποια είναι η επαγγελματική σου πορεία μετά το master chef;
Συμμετέχω σε events σε όλη την Ελλάδα και συζητάω για καλοκαίρι. Λείπω πολύ καιρό από την Πάτρα και αυτός είναι ο πρώτος χειμώνας που θα μείνω στην πόλη μου για να ξεκουραστώ. Μέσα από τα ταξίδια μου επισκέπτομαι διάφορα εστιατόρια για να δοκιμάσω νέες γεύσεις και ενδιαφέροντα πιάτα.
Η Πάτρα έχει δυνατότητες και γαστρονομικό ενδιαφέρον;
Όσο και να αγαπάς την πόλη σου, ένας σεφ είναι δύσκολο να παραμείνει στην Πάτρα. Δεν είναι το ότι δεν υπάρχει το κοινό, για να τον ιντριγκάρει απλά ο οποιοσδήποτε θέλει το κάτι παραπάνω σε ότι αφορά τις οικονομικές απολαβές αλλά και την δημιουργία ενός δυνατού βιογραφικού.
Θα μπορούσε ποτέ εστιατόριο της Πάτρας να συμπεριληφθεί στα αστέρια μισελέν;
Όλα ξεκινούν από τον τουρισμό. Όταν ένας μάγειρας έχει απαιτήσεις και βγάζει και ακριβά πιάτα πρέπει να υπάρχει και το ανάλογο κοινό αλλά και ο επιχειρηματίας για να τον στηρίξει. Στην πόλη μας έχουμε κοινό που φεύγει και πάει στην Αθήνα να δοκιμάσει πιάτα. Το θέμα είναι κάποιος από τους εστιάτορες να κάνει την αρχή και σε συνεργασία με τον σεφ του, να φύγει από τα συνηθισμένα…
Εσύ θα άνοιγες κάποιο εστιατόριο στην Πάτρα;
Πάντα έχω σκέψεις όμως προς το παρών αναζητώ έναν χώρο σε κάποιο νησί το οποίο αποτελεί και πιο safe επιλογή εξαιτίας της τουριστικής κίνησης. Τα μαγαζιά λίγο με φοβίζουν. Το μεγάλο μου όνειρο είναι να ανοίξω ένα καλό εστιατόριο με μεσογειακή κουζίνα κυρίως, που θα έχει ωστόσο και επιρροές από άλλες χώρες…
Μετά το τηλεπαιχνίδι είχες προτάσεις;
Μου είχε προτείνει, ένα άλλο κανάλι εκτός του star να συμμετάσχω σε κάποιο τηλεοπτικό πρόγραμμα όμως λόγω συμβολαίου δεν μπορούσα να πάω. Για την ώρα δεν με πολυενδιαφέρει η τηλεόραση. Το μόνο που προσφέρει είναι η προβολή…
Με τα άλλα παιδιά από το Master Chef έχεις επαφή σήμερα;
Διατηρώ επαφή με συγκεκριμένα άτομα. Αυτούς που είχα ουσιαστικά είχα στην ομάδα μου όπως την Μαργαρίτα, τον Ακριτίδη και το Giovanni.
Εξαργυρώνεις την αναγνωρισιμότητα που σου προσέφερε η τηλεοπτική σου παρουσία;
Το σίγουρο είναι ότι όταν πηγαίνω σε μαγαζιά της Αθήνας δεν πιστεύω ούτε εγώ την ανταπόκριση που έχω και μάλιστα σε σχέση και με άτομα που έφτασαν κοντά στο τελικό. Σε ένα παιχνίδι παίζει ρόλο και ο χαρακτήρας. Να είσαι καλός άνθρωπος και όχι μόνο καλός μάγειρας. Δεν πας μπροστά αν δεν είσαι καλός. Ο χαρακτήρας βγαίνει στο πιάτο….
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News