Νόρα Δράκου: Έβαλε το τελευταίο «τικ» και στο πτυχίο του Πανεπιστημίου Πατρών – Η ανάρτηση του Πρύτανη

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο Τμήμα Φιλολογίας, συνδυάζοντας τον πρωταθλητισμό με έναν στόχο που είχε αφήσει για χρόνια στην άκρη

Νόρα Δράκου: Έβαλε το τελευταίο «τικ» και στο πτυχίο του Πανεπιστημίου Πατρών - Η ανάρτηση του Πρύτανη

Ένα ακόμη σημαντικό κεφάλαιο στη ζωή της έκλεισε η Νόρα Δράκου, καθώς κατάφερε να ολοκληρώσει τις σπουδές της στο Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών.

Η πρωταθλήτρια κολύμβησης μοιράστηκε τη χαρά της με μια συγκινητική ανάρτηση, περιγράφοντας τη διαδρομή που χρειάστηκε να ακολουθήσει για να πετύχει έναν στόχο τον οποίο, όπως παραδέχεται, είχε αφήσει για αρκετό καιρό πίσω.

Ο αθλητισμός είχε για χρόνια την απόλυτη προτεραιότητα στη ζωή της, με τις αγωνιστικές υποχρεώσεις και τις επιτυχίες να καταλαμβάνουν το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς της. Η επιστροφή στα πανεπιστημιακά έδρανα αποδείχθηκε, ωστόσο, μια διαφορετική πρόκληση.

Όπως αναφέρει, όταν ξεκίνησε τις σπουδές της πίστευε πως θα είχε τον χρόνο να τις ολοκληρώσει όποτε το αποφάσιζε και ότι θα μπορούσε εύκολα να επανέλθει στους ρυθμούς του διαβάσματος. Στην πορεία διαπίστωσε ότι η προσπάθεια απαιτούσε επιμονή, συνέπεια και μια νέα προσέγγιση.

Καθοριστική, σύμφωνα με την ίδια, ήταν η γνωριμία της με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστο Μπούρα. Οι συζητήσεις τους την έκαναν να δει διαφορετικά την προοπτική της ολοκλήρωσης των σπουδών της και της έδωσαν το κίνητρο να επιστρέψει δυναμικά στη σχολή.

Διαβάστε επίσης: Πήρε πτυχίο η πρωταθλήτρια Νόρα Δράκου

Η ίδια ευχαριστεί τον κ. Μπούρα για την πίστη και τη στήριξή του, αλλά και το Πανεπιστήμιο Πατρών για την κατανόηση που έδειξε απέναντι στις ιδιαίτερα απαιτητικές υποχρεώσεις του πρωταθλητισμού.

Ξεχωριστή αναφορά κάνει και στην αντιπρύτανη Λένα Αλμπάνη, οι συζητήσεις με την οποία, όπως σημειώνει, τη βοήθησαν να αντιληφθεί τη σημασία του να εξελίσσεται κανείς σε διαφορετικούς τομείς και να μην περιορίζεται σε μία μόνο πλευρά της ζωής του.

Η Νόρα Δράκου εκφράζει, παράλληλα, τις ευχαριστίες της προς τους καθηγητές του Τμήματος Φιλολογίας, οι οποίοι τη βοήθησαν να επανέλθει στη σχολή από το σημείο όπου είχε σταματήσει, προσφέροντάς της τόσο επιστημονική όσο και ανθρώπινη υποστήριξη.

Για την ίδια, η απόκτηση του πτυχίου δεν αποτελεί απλώς την ολοκλήρωση μιας πανεπιστημιακής διαδρομής. Είναι η απόδειξη ότι ακόμη και στόχοι που μοιάζουν να έχουν μείνει πίσω μπορούν να επιστρέψουν στο προσκήνιο και να γίνουν πραγματικότητα.

Και η Νόρα Δράκου, έχοντας ήδη κατακτήσει σημαντικούς στόχους στον αθλητισμό, πρόσθεσε πλέον ένα ακόμη «τικ» στη ζωή της.

Η ανάρτηση του Πρύτανη Χρήστου Μπούρα

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη

Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.

Viber: +306909196125

Από το Δίκτυο