Νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας»: Σωτήρια εξέταση για τους καρδιοπαθείς

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς επιφύλασσε για την περιοχή μας την ανακοίνωση της δυνατότητας διενέργειας μαγνητικής καρδιάς στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας».

Υγεία Στον σύγχρονο μαγνητικό τομογράφο του «Αγίου Ανδρέα» θα εκτελούνται πλεόν και μαγνητικές τομογραφίες καρδιάς

Ενα σημαντικότατο βήμα στην κάλυψη των ασθενών με καρδιοπάθειες έγινε στον «Αγιο Ανδρέα» σε συνεργασία με την επιστημονική ομάδα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών.

Ο εορτασμός της Παγκόσμιας Ημέρας Καρδιάς επιφύλασσε για την περιοχή μας την ανακοίνωση της δυνατότητας διενέργειας μαγνητικής καρδιάς στο νοσοκομείο «Αγιος Ανδρέας». Μία σωτήρια εξέταση της πρώτης γραμμής που δεν γίνεται σε κανένα δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής μας και σε ελάχιστα των Αθηνών.
Την ανακοίνωση έκαναν χθες διοικητικοί παράγοντες της υγείας και μέλη της επιστημονικής κοινότητας των δύο νοσοκομείων.

Υγεία

ΚΑΡΒΕΛΗΣ: «ΟΛΙΣΤΙΚΗ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ»

«Πρόκειται για ένα σημαντικό ιατροτεχνολογικό επίτευγμα που όμοιό του δεν υπάρχει στις δημόσιες νοσηλευτικές δομές του Δυτικού Αξονα της χώρας, αναβαθμίζοντας σημαντικά τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας, ενώ θα συνεισφέρει σε σημαντικό μέγεθος στη Δημόσια Υγεία» δήλωσε ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας, Γιάννης Καρβέλης, προσθέτοντας ότι πλέον «η περιοχή μας ανταποκρίνεται ολιστικά στην αντιμετώπιση των παθήσεων της καρδιάς, με σημαντικά επιτεύγματα σε επεμβατικό και χειρουργικό επίπεδο καθώς ήδη λειτουργεί η Καρδιοθωρακοχειρουργική Κλινική του ΠΓΝΠ σώζοντας ζωές». Ανέφερε δε ενδεικτικά ότι, προχθές το βράδυ, 66χρονος διακομίσθηκε από τη Λευκάδα ασθενής στο ΠΓΝΠ και υποβλήθηκε σε επέμβαση αορτής, από τον διευθυντή της Κλινικής, αν. καθηγητή Νίκο Χαροκόπο, τον ιατρό Νίκο Χαρούλη και τον υπεύθυνο κάρδιο-αναισθησιολογίας Θάνο Καπεζάνο. «Το ζητούμενο δεν είναι να γίνονται μόνον οι απλές μαγνητικές τομογραφίες, αλλά στοχεύουμε στις εξειδικευμένες υπηρεσίες» κατέληξε.

ΝΤΑΒΛΟΥΡΟΣ: «ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΕΞΕΤΑΣΗ»

«Η μαγνητική τομογραφία αποτελεί την πλέον σύγχρονη και ασφαλή μέθοδο απεικόνισης των ανθρωπίνων οργάνων. Σε ό,τι αφορά στην καρδιά, είναι μια δυναμική εξέταση που είναι απαραίτητη σε όλο το φάσμα των ηλικιών και παίζει τεράστιο ρόλο στις καρδιοπάθειες, τις μυοκαρδιοπάθειες και βαλβιδοπάθειες, στη στεφανιαία νόσο κ.λπ. Είναι λοιπόν η πλέον σύγχρονη αλλά και απαραίτητη εξέταση, η οποία θα παρέχεται με αξιοπρέπεια από ένα νοσοκομείο του ΕΣΥ και θα μας δίνει σημαντικές πληροφορίες για την εξεταζόμενη καρδιά» σημείωσε ο καθηγητής και διευθυντής της Καρδιολογικής Κλινικής του ΠΓΝΠ Περικλής Νταβλούρος. Υπογράμμισε τη γέφυρα συνεργασίας ακτινολόγων και καρδιολόγων που εγκαινιάζεται μέσα από αυτήν την εξέταση, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στη θέληση του ακτινολογικού τμήματος του «Αγ. Ανδρέα» να αναλάβει αυτό το έργο καθώς απαιτείται εξειδίκευση και διάθεση χρόνου αφού κάθε εξέταση είναι διάρκεια περίπου 45 λεπτών. «Είναι μία κοινωνική προσφορά στους πολίτες της ευρύτερης περιφέρειας οι οποίοι σήμερα πληρώνουν από την τσέπη τους την εξέταση αυτή σε ιδιωτικά κέντρα».

ΦΑΤΟΥΡΟΥ: «ΑΝΑΓΚΑΙΑ Η ΣΤΕΛΕΧΩΣΗ»

Η διευθύντρια του Ακτινολογικού Τμήματος Ανδριανή Φατούρου ανέφερε «η πρωτοβουλία αυτή είναι πολύ θετική και θα προσπαθήσουμε να τη στηρίξουμε με κάθε τρόπο. Ευχαριστούμε πολύ και τον κ. Νταβλούρο για τη συνεργασία και τη στήριξη που μας παρέχει. Οπως ευχαριστούμε και τη Διοίκηση τόσο της 6ης ΥΠΕ όσο και του Νοσοκομείου για τη στήριξη του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος. Ωστόσο δεν θα παραλείψω να πω ότι στερούμαστε προσωπικού και θα εκμεταλλευτώ την ευκαιρία να ζητήσω από τον κ. Καρβέλη και τον κ. Θεοδωρόπουλο να μας στηρίξουν με προσωπικό και φυσικά να καλύψουν την ανάγκη εκπαίδευσης στο νέο πεδίο που αναλαμβάνουμε».

ΡΗΓΟΠΟΥΛΟΥ: «ΕΝΑ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ ΑΛΜΑ»

Η επιστημονικά υπεύθυνη του Μαγνητικού Τομογράφου Ασπασία Ρηγοπούλου, πρόσθεσε από την πλευρά της ότι η εξέταση αυτή «έρχεται να προστεθεί στα επιστημονικά άλματα που έχουν γίνει τα δύο τελευταία χρόνια στο Τμήμα μας, από το οποίο έχει εξυπηρετηθεί μεγάλος αριθμός ασθενών. Η μαγνητική τομογραφία καρδιάς είναι μια εξειδικευμένη εξέταση, καθώς η απεικόνιση γίνεται με δισδιάστατο και τρισδιάστατο τρόπο, δίνοντας χρήσιμες πληροφορίες για την ανατομία και τη λειτουργία της καρδιάς, για τα μυϊκά τοιχώματα και τη σύστασή τους».

Απευθυνόμενη στον κ. Καρβέλη, είπε: «Η ιατρική ομάδα του Τμήματος, μαζί με το παραϊατρικό προσωπικό και την καθοδήγηση του κ. Νταβλούρου θα φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης που θα δείχνετε προς όφελος των ασθενών μας και της κοινωνίας μας».

ΘΕΟΔΩΡΟΠΟΥΛΟΣ: «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΩΝ ΑΣΘΕΝΩΝ»

Ο διοικητής του «Αγίου Ανδρέα», Ηλίας Θεοδωρόπουλος, είπε: «Με τις αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας που προσφέρει το νοσοκομείο μας με την αγαστή συνεργασία που έχουμε με την 6η ΥΠΕ, το καθιστά ως σημαντικό πυλώνα υγείας προς όφελος των ασθενών της περιοχής μας. Είναι σημαντικό ότι σε αυτό το εγχείρημα έχουμε τη συνεργασία του κ. Νταβλούρου. Η ανταλλαγή απόψεων και καλών πρακτικών και επιστημονικού προσωπικού είναι προς όφελος του ασθενούς».

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Covid -19
ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ
Κορονοϊός
Υγεία