Νοσοκομείο Ρίου: Δώρο ζωής από 54χρονο σε νεφροπαθή 40 ετών

Με τον θάνατο του 54χρονος στο Νοσοκομείο του Ρίου, χάρισε ζωή σε 40χρονο νεφροπαθή. Η μεταμόσχευση, έγινε στο ΠΓΝΠ.

Νοσοκομείο Ρίου: Δώρο ζωής από 54χρονο σε νεφροπαθή 40 ετών

Μεγαλείο ψυχής επέδειξαν οι συγγενείς 54χρονου λαμβάνοντας την απόφαση να δωρίσουν τα όργανά του. Ο άνδρας κατέληξε μετά από μόνιμη εγκεφαλική βλάβη στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών.

Πάτρα: Μεταμόσχευση νεφρού στο ΠΓΝΠ – «Πήρε» ζωή ένας 40χρονος

Την περασμένη Δευτέρα στο ΠΓΝΠ πραγματοποιήθηκε μεταμόσχευση νεφρού. Λήπτης του μοσχεύματος είναι 40χρονος ασθενής της Μονάδας Τεχνητού Νεφρού του Γενικού Νοσοκομείου «Ο Αγιος Ανδρέας» που βρισκόταν στη λίστα των αναμενόντων μεταμόσχευσης νεφρού ασθενών του Νεφρολογικού Κέντρου του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου, η μετεγχειρητική κατάσταση του οποίου εξελίσσεται ικανοποιητικά.

Τη μεταμόσχευση πραγματοποίησε ο επικ. καθηγητής Χειρουργικής- Μεταμοσχεύσεων Συμπαγών Οργάνων Νικόλαος Καρύδης με τη συμμετοχή ιατρών του Νεφρολογικού και Μεταμοσχευτικού Κέντρου με διευθυντή τον Καθηγητή Παθολογίας-Νεφρολογίας Δημήτρη Γούμενο, της ιατρικής ομάδας της Χειρουργικής κλινικής με διευθυντή τον καθηγητή Χειρουργικής Ιωάννη Μαρούλη και ομάδας αναισθησιολόγων του ΠΓΝΠ.

Η Διοίκηση του νοσοκομείου εκφράζει τις δημόσιες ευχαριστίες της προς την οικογένεια του εκλιπόντος αναφέροντας «υπερβαίνοντας τον πόνο, δώρισε τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας», αλλά και προς το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ