Νοσοκομείο Ρίου: Επιτυχής μεταμόσχευση νεφρού – Το προφίλ του λήπτη

Στο Νοσοκομείο του Ρίου πραγματοποιήθηκε σήμερα μεταμόσχευση νεφρού με μεγάλη επιτυχία. Ο αναπληρωτής Διοικητής Δημήτρης Μπάκος ευχαρίστησε τους γιατρούς για την επιτυχημένη επέμβαση.

ΠΠΝΠ

Με ανακοίνωσή του ο αναπληρωτής Διοικητής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Πατρών έκανε γνωστή την επιτυχημένη μεταμόσχευση νεφρού σε ασθενή από αποβιώσαντα δότη.

Ο κύριος Μπάκος ευχαρίστησε τους γιατρούς αλλά και την οικογένεια του εκλιπόντος.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Σήμερα 3 Αυγούστου 2021, ημέρα Τρίτη, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών, επιτυχής μεταμόσχευση νεφρού από αποβιώσαντα δότη συνεπεία εγκεφαλικής αιμορραγίας, σε ασθενή του κέντρου μας, ο οποίος υποβαλλόταν σε αιμοκάθαρση επί σειρά ετών.

Στην προ, κατά και μετά τη μεταμόσχευση διαδικασία, συμμετείχαν ιατροί του Νεφρολογικού Κέντρου (Διευθυντής Καθηγητής Παθολογίας-Νεφρολογίας κ. Δημήτριος Γούμενος), ιατροί της Χειρουργικής Κλινικής (Διευθυντής Καθηγητής Χειρουργικής κ. Ιωάννης Μαρούλης) και ο κ. Βασίλειος Τάτσης Επικουρικός Επιμελητής Χειρουργικής Μεταμοσχεύσεων από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων. Στη διαδικασία της μεταμόσχευσης συμμετείχαν Αναισθησιολόγοι του Παν. Νοσοκομείου Πατρών ενώ σημαντική ήταν η συμβολή των νοσηλευτών του χειρουργείου και της Μονάδας Μεταμόσχευσης Νεφρού.

Η Διοίκηση του Π.Γ.Ν.Π. ευχαριστεί πολύ την οικογένεια του εκλιπόντος που υπερβαίνοντας τον πόνο, αποφάσισε να δωρίσει τα όργανα του δικού της ανθρώπου σε πάσχοντες συνανθρώπους μας. Επιπλέον, ευχαριστεί το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για το σημαντικό έργο που επιτέλεσαν.

 

 

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

gouvelos dosi
troxaio patron purgou
DIAKOPI NEROU
katsikis