Βαριά καμπάνα σε βενζινάδικο για νοθεία σε βενζίνη – Άκρως επικίνδυνα καύσιμα για τον κινητήρα

Η νοθεία στα καύσιμα και την αμόλυβδη βενζίνη είναι όπως φαίνεται ένας επιπλέον πονοκέφαλος για οδηγούς, που βλέπουν τις τιμές να έχουν ξεφύγει για τα καλά.

Βαριά καμπάνα σε βενζινάδικο για νοθεία σε βενζίνη – Άκρως επικίνδυνα καύσιμα για τον κινητήρα

Σα να μην φτάνει αυτό, ορισμένα βενζινάδικα, που συνήθως πωλούν πιο φθηνά για να αυξήσουν την πελατεία και τα κέρδη τους, νοθεύουν τα καύσιμα, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρά προβλήματα στα οχήματα.

Άλλος ένας επιχειρηματίας που νόθευε τα καύσιμα που πουλούσε εντοπίστηκε από τις Αρχές στον Βόλο και του επιβλήθηκε υψηλότατο πρόστιμο. Οι υπάλληλοι της Διεύθυνης Ανάπτυξης και ειδικότερα του τμήματος Εμπορίου της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας, πραγματοποίησαν έλεγχο σε βενζινάδικο και εντόπισαν νοθευμένο δείγμα αμόλυβδης βενζίνης σε ποσοστό 20% στις αντλίες και άνω του 23% στα βυτιοφόρα!

Για τον λόγο αυτό επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 130.000 ευρώ στις 31 Μαΐου 2022 σε εταιρεία που έχει έδρα το Μαρούσι Αττικής, για πρατήριο που διατηρεί στον Βόλο. Σύμφωνα με τη σχετική απόφαση επιβολής διοικητικού προστίμου, που δημοσιεύει το thenewspaper.gr: «το πρόστιμο επιβλήθηκε σε ανώνυμη εταιρεία πετρελαιοειδών και χημικών προϊόντων με έδρα το Μαρούσι Αττικής, για παράβαση της παραγράφου 5 του άρθρου 20 του Ν. 4177/2013 (ΦΕΚ Α΄ 173) «Κανόνες ρύθμισης της αγοράς προϊόντων και της παροχής υπηρεσιών και άλλες διατάξεις», όπως ισχύει σήμερα, επειδή μετά από δειγματοληψία του προϊόντος «Βενζίνη αμόλυβδη 95 Fuelsave (BIO)», που διενεργήθηκε στις 28-6-2021 σε πρατήριο υγρών καυσίμων στον Βόλο.

Διαπιστώθηκε ότι πρόκειται για δείγμα βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων μη κανονικό και νοθευμένο με ελαφρά έλαια ή/και διαλύτες σε ποσοστό 20%, σύμφωνα με την Έκθεση Εξέτασης Δείγματος και σε ποσοστό 23,7%, σύμφωνα με την Έκθεση κατ΄ Έφεση Εξέτασης Δείγματος της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας της Γενικής Διεύθυνσης του Γ.Χ.Κ. της Α.Α.Δ.Ε.».

Σε ρεπορτάζ του Live News είχαμε δει τους δύο τρόπους που επιτήδειοι σε βενζινάδικα κλέβουν τους πελάτες. Άλλες φορές με νοθεία της βενζίνης και άλλες με κλοπή της ποσότητας που βάζουν στα ρεζερβουάρ. Δείτε αρχικά το ντοκουμέντο για τη νοθεία…

Και παρακάτω τον τρόπο που διαπιστώθηκε πως είχαν κλέψει βενζίνη που χρέωσαν σε πελάτη…

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ