Νταίζυ Λέκκα – Χικς: Επιστρέφει στην αγαπημένη της πατρίδα

Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έγινε η ταφή της στο Μπράιτον ενώ έπειτα θα μεταφερθεί στους Παξούς όπως ήταν και η επιθυμία της. Εκεί είναι θαμμένος ο πατέρας της και τα δύο αδέλφια της Σπύρος και Κωνσταντίνος.

Νταίζυ Λέκκα - Χικς: Επιστρέφει στην αγαπημένη της πατρίδα

Σήμερα γράφετε ο επίλογος της ζωής της ηρωίδας Νταίζυς Λέκκα – Χικς που έπαιξε τον δικό της ρόλο στην απελευθέρωση της Πάτρας.

Πρόκειται για τη γυναίκα που είχε βάλει το λιθαράκι της στα μεγάλα γεγονότα της κατοχικής περιόδου, στην Πάτρα. Ηταν αυτόπτης μάρτυς της εισόδου των Αγγλων στην Πάτρα. Ο ρόλος της ήταν κομβικός καθώς ήταν αυτή που έκανε τις μεταφράσεις στην αντίσταση. Επίσης η Νταίζυ Λέκκα απασχολήθηκε την ίδια περίοδο και ως μεταφράστρια στις συνομιλίες Ελλήνων – Βρετανών και Γερμανών κατά τις διαπραγματεύσεις υπό τον Χανς Ερενστρώλε.

Νταίζυ Λέκκα - Χικς: Επιστρέφει στην αγαπημένη της πατρίδα

Σε νεαρή ηλικία με τα σκυλιά της

Οπως έγραψε η εφημερίδα «Πελοπόννησος» η Νταίζυ Λέκκα – Χικς απεβίωσε στις 24 Ιανουαρίου σε ηλικία 98 ετών στο Μπόλνεϊ της Μεγάλης Βρετανίας όπου ζούσε μετά τον γάμο της με τον συνταγματάρχη Κένεθ Μπίτσαμ Χικς. Σήμερα στις 12 το μεσημέρι έγινε η ταφή της στο Μπράιτον ενώ αργότερα θα μεταφερθεί στους Παξούς όπως ήταν και η επιθυμία της. Εκεί είναι θαμμένος ο πατέρας της και τα δύο αδέλφια της Σπύρος και Κωνσταντίνος.

«Να μην ξεχνάς να μου ανάβεις ένα κεράκι στον Αγιο Ανδρέα» ήταν η επιθυμία που μας είχε εκφράσει στην τελευταία μας επικοινωνία την περίοδο των γιορτών.

Με την Νταίζυ Λέκκα – Χικς είχαμε την τιμή να γνωριστούμε το φθινόπωρο του 2016. Όταν μας φιλοξένησε στο σπίτι της μαζί με τον φωτογράφο Μενέλαο Μιχαλάτο και μας επέτρεψε να καταγράψουμε την ιστορία της. Η συνομιλία μας και η συνύπαρξή μας με αυτή τη σπουδαία γυναίκα ήταν από τις συγκλονιστικότερες εμπειρίες που έχουμε ζήσει. Στα πρόσωπά μας έβλεπε την Ελλάδα και την Πάτρα που υπεραγαπούσε.

Νταίζυ Λέκκα - Χικς: Επιστρέφει στην αγαπημένη της πατρίδα

Στον κήπο του Ι.Ν. του Αγίου Γερασίμου

Μας είχε υποδεχτεί με ανοιχτή αγκαλιά και με μάτια δακρυσμένα. Οπως μας είχε εξομολογηθεί «η επίσκεψή σας ήταν η τελευταία μου επιθυμία. Σήμερα μου χαρίσατε την μεγαλύτερη ευτυχία» μας είχε πει. Κι αυτό ήταν κάτι που μας επαναλάμβανε σε κάθε μας επικοινωνία.

Σήμερα την αποχαιρετά η οικογένειά της όπως και ο αγαπημένος της Πατρινός βαφτισιμιός Διονύσης Παπαδόπουλος, στον οποίο οφείλουμε και τη γνωριμία μας μαζί της.

Ακολουθείστε τις ειδήσεις του pelop.gr στο

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments