Ντομάτες γεμιστές με κους κους, ελιές και φράουλες

Υλικά

6 ντομάτες

200 γρ. προμαγειρεμένο κουσκούς

200 ml νερό

2 κ. σ. ελαιόλαδο

1 κρεμμύδι

10 φράουλες

1 μάνγκο

Φύλλα μέντας, για το άρωμα

Λίγες μαύρες ελιές

Χυμό λεμονιού

Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1

Για να φτιάξετε το κουσκούς, θερμάνετε τα 200 ml νερού με λίγο αλάτι, ρίξτε πάνω στο κουσκούς και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε, καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά.

Βήμα 2

Πλύνετε τις ντομάτες, κόψτε τις κορυφές τους και βγάλτε το εσωτερικό τους και τους σπόρους. Κρατήστε τις κορυφές και τον πολτό στην άκρη.

Βήμα 3

Κόψτε το κρεμμύδι, τις ελιές, τις φράουλες, τη μέντα και το μάνγκο σε μικρούς κύβους, προσθέστε στον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε.

Βήμα 4

Ρίξτε το μείγμα στο κουσκούς και ανακατέψτε.

Βήμα 5

Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και προσθέστε το στη γέμιση.

Βήμα 6

Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, καλύψτε με τα καπάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.