Ντομάτες γεμιστές με κους κους, ελιές και φράουλες
![Ντομάτες γεμιστές με κους κους, ελιές και φράουλες](https://pelop.gr/wp-content/uploads/2021/06/image-625612-589x432.jpeg)
Υλικά
6 ντομάτες
200 γρ. προμαγειρεμένο κουσκούς
200 ml νερό
2 κ. σ. ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι
10 φράουλες
1 μάνγκο
Φύλλα μέντας, για το άρωμα
Λίγες μαύρες ελιές
Χυμό λεμονιού
Αλάτι
Εκτέλεση
Βήμα 1
Για να φτιάξετε το κουσκούς, θερμάνετε τα 200 ml νερού με λίγο αλάτι, ρίξτε πάνω στο κουσκούς και προσθέστε το ελαιόλαδο. Ανακατέψτε, καλύψτε και αφήστε το για 10 λεπτά.
Βήμα 2
Πλύνετε τις ντομάτες, κόψτε τις κορυφές τους και βγάλτε το εσωτερικό τους και τους σπόρους. Κρατήστε τις κορυφές και τον πολτό στην άκρη.
Βήμα 3
Κόψτε το κρεμμύδι, τις ελιές, τις φράουλες, τη μέντα και το μάνγκο σε μικρούς κύβους, προσθέστε στον πολτό ντομάτας και ανακατέψτε.
Βήμα 4
Ρίξτε το μείγμα στο κουσκούς και ανακατέψτε.
Βήμα 5
Φτιάξτε το ντρέσινγκ ανακατεύοντας το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο και μια πρέζα αλάτι και προσθέστε το στη γέμιση.
Βήμα 6
Γεμίστε τις ντομάτες με το μείγμα, καλύψτε με τα καπάκια και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σερβίρετε.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News