Ντονέτσκ: Στο εδώλιο των φιλορώσων και Νοτιοκορεάτης  μετά την καταδίκη σε θάνατο των τριών ξένων μαχητών 

Σε δίκη πρόκειται να οδηγηθεί ένας Νοτιοκορεάτης  μαχητής στην Ουκρανία, στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ.

Ντονέτσκ

Μετά την θανατική ποινή τριών ξένων μαχητών στην Ουκρανία, στο εδώλιο των φιλορώσων πρόκειται να οδηγηθεί και ένας Νοτιοκορεάτης στην αυτοαποκαλούμενη Λαϊκή Δημοκρατία του Ντονέτσκ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο των αποσχιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Interfax επικαλούμενο την αξιωματούχο των αποσχιστών Ναταλία Νικονόροβα.

«Μία απόφαση προετοιμάζεται τώρα για έναν μισθοφόρο από τη Νότια Κορέα. Είναι πολίτης της αναφερόμενης χώρας που μάχονταν για τις ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας», μετέδωσε το Interfax επικαλούμενο την Νικονόροβα.

Η ίδια, δεν αποκάλυψε το όνομα του μαχητή.

Δύο Βρετανοί και ένας Μαροκινός αιχμαλωτίστηκαν καθώς πολεμούσαν για την Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο την Πέμπτη, από δικαστήριο της αυτοαποκαλούμενης Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ.

Τζόνσον: Ζήτησε από τους υπουργούς να «κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους»

Να κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωση δύο Βρετανών που συνελήφθησαν από τις ρωσικές δυνάμεις, ενώ πολεμούσαν στην Ουκρανία και καταδικάστηκαν σε θάνατο, ζήτησε από τους υπουργούς του ο Μπόρις Τζόνσον.

Οι Άιντεν Ασλίν και Σον Πίνερ (μαζί με άλλον ένα μαχητή, Μαροκινής καταγωγής) συνελήφθησαν στη Μαριούπολη τον Απρίλιο κατά τη διάρκεια της μάχης που έδιναν οι Ουκρανοί κατά των Ρώσων για τον έλεγχο της πόλης και κατηγορήθηκαν ότι ήταν μισθοφόροι.

Και οι δύο κρίθηκαν ένοχοι για «μισθοφορικές δραστηριότητες και διάπραξη ενεργειών που αποσκοπούσαν στην κατάληψη της εξουσίας και την ανατροπή της συνταγματικής τάξης της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ», αλλά οι οικογένειές τους υποστηρίζουν ότι πολεμούσαν νόμιμα ως μέλη του ουκρανικού στρατού και θα έπρεπε να αντιμετωπίζονται αντί αυτού, ως αιχμάλωτοι πολέμου.

Ο υπουργός της βρετανικής κυβέρνησης Ρόμπιν Γουόκερ καταδίκασε τη διαδικασία που είχε ως αποτέλεσμα την καταδίκη τους, ως «παράνομη δίκη σε μια ψευδοκυβέρνηση».

Ο Τζόνσον εμφανίζεται «σοκαρισμένος» από τις ποινές που τους επιβλήθηκαν και διέταξε τους υπουργούς να κάνουν «ό,τι περνάει από το χέρι τους» για να εξασφαλίσουν την απελευθέρωσή τους.

Η έκκληση συσπείρωσης από τον Βρετανό πρωθυπουργό προέκυψε, καθώς η αρραβωνιαστικιά του Ασλίν ταξίδεψε στο Λονδίνο και ξεκίνησε εκστρατεία για την απελευθέρωσή του.

Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν έχει ανακοινώσει σχέδια να μιλήσει με Ρώσους αξιωματούχους για το θέμα.

Κίεβο: Λαμβάνουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη διάσωσή τους

Η Ουκρανία πράττει ότι είναι δυνατόν για τη διάσωση των τριών ξένων πολιτών που καταδικάστηκαν σε θάνατο από τις αρχές του Ντονμπάς.

«Τόσο το υπουργείο Άμυνας, αλλά και η Κεντρική Διεύθυνση Πληροφοριών, η οποία διαχειρίζεται ζητήματα που σχετίζονται με την ανταλλαγή αιχμαλώτων, λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουν ότι αυτοί οι ξένοι πολίτες θα διασωθούν» δήλωσε ο βουλευτής Φεντίρ Βενισλάβσκι στην κρατική τηλεόραση της Ουκρανίας.

Ωστόσο, δεν δημοσιοποίησε περισσότερες λεπτομέρειες.

Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News

pelop Google news bing news pelop whatsapp Pelop