Ο ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει τη στρατηγική συμμετοχή του στον «Euroasia Interconnector»

Ο ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει τη στρατηγική συμμετοχή του στη νέα διεθνή ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ– Οι όροι της πρότασης του Διαχειριστή για επενδυτική συμμετοχή 25% έγιναν αποδεκτοί από τον φορέα υλοποίησης Euroasia Interconnector, έκανε γνωστό κατά τον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης

Ο ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει τη στρατηγική συμμετοχή του στον «Euroasia Interconnector» (από αριστερά) Αθανάσιος Δαγούμας – Πρόεδρος ΡΑΕ, Αλεξάνδρα Σδούκου – Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Μάνος Μανουσάκης – Πρόεδρος και CEO ΑΔΜΗΕ, Maria Rita Galli - CEO ΔΕΣΦΑ, Ιωάννης Μάργαρης - Αντιπρόεδρος ΑΔΜΗΕ

Τη στρατηγική συμμετοχή του σε ένα έργο με τεράστια γεωπολιτική σημασία όπως είναι η νέα διεθνής ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, διασφαλίζει ο ΑΔΜΗΕ καθώς έγιναν αποδεκτοί οι όροι της αρχικής πρότασης που κατέθεσε ο Διαχειριστής για επενδυτική συμμετοχή του με ποσοστό 25%στο μετοχικό κεφάλαιο του Euroasia Interconnector, φορέα υλοποίησης του  έργου.

Αυτό έκανε γνωστό ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης κατά το σημερινό χαιρετισμό του στα εγκαίνια του περιπτέρου του Διαχειριστή στην 86η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όπως είπε, «ο Διαχειριστής έθεσε τις βάσεις για αρχική επενδυτική συμμετοχή 25% σε ένα ήδη ώριμο έργο, με εξασφαλισμένη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, το οποίο θα αναβαθμίσει τη θέση της Ελλάδας στον διεθνή  ενεργειακό χάρτη και θα την τοποθετήσει στο επίκεντρο των ανταλλαγών ενέργειας ανάμεσα στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή». Οι σχετικές διαδικασίες έχουν ήδη ξεκινήσει και η οριστικοποίηση της συμφωνίας αναμένεται το επόμενο διάστημα.

Το περίπτερο του ΑΔΜΗΕ, το οποίο φέτος είναι αφιερωμένο στα 10 χρόνια από την ίδρυση του Διαχειριστή, εγκαινίασαν σήμερα η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου και ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του ΑΔΜΗΕ κ. Μάνος Μανουσάκης, παρουσία εκπροσώπων κυβερνητικών, αυτοδιοικητικών και θεσμικών φορέων.

Ο ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει τη στρατηγική συμμετοχή του στον «Euroasia Interconnector»

Κατά τον χαιρετισμό της στα εγκαίνια του περιπτέρου, η Γενική Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών κ. Αλεξάνδρα Σδούκου, δήλωσε: «Στα 10 χρόνια λειτουργίας του ο ΑΔΜΗΕ αναπτύσσει και εκσυγχρονίζει το Εθνικό Σύστημα Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας έχοντας δημιουργήσει μία νέα γενιά πράσινων ενεργειακών υποδομών που βρίσκονται στην αιχμή της τεχνολογίας και συμβάλλουν έμπρακτα στην ενεργειακή μετάβαση της χώρας. Θα ήθελα να συγχαρώ τη διοίκηση και τους εργαζόμενους του ΑΔΜΗΕ γιατί εκπληρώνουν με συνέπεια τον θεσμικό ρόλο του Διαχειριστή και συμβάλλουν στην επίτευξη των εθνικών στόχων για την Ενέργεια και το Κλίμα».

Ο ΑΔΜΗΕ διασφαλίζει τη στρατηγική συμμετοχή του στον «Euroasia Interconnector»

Ο κ. Μάνος Μανουσάκης αναφερόμενος στη δέκατη επέτειο από την ίδρυση του ΑΔΜΗΕ, δήλωσε: «Γιορτάζουμε φέτος τα δέκατα γενέθλια του Διαχειριστή. Νιώθουμε περήφανοι για όσα πετύχαμε αυτά τα χρόνια και ως ένας σύγχρονος Ευρωπαίος Διαχειριστής συνεχίζουμε να στηρίζουμε στην πράξη τον ενεργειακό και ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας. Παραμένουμε προσηλωμένοι στην υλοποίηση του επενδυτικού μας προγράμματος και στη διαρκή ανάπτυξη του ηλεκτρικού συστήματος της χώρας μέσα από κρίσιμα έργα εγχώριων και διεθνών διασυνδέσεων».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Για ακόμη περισσότερα νεα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, μπείτε στην ροή ειδήσεων του pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

EISPRAXIS: Έρχεται τσουνάμι αυτόματων κατασχέσεων από την Εφορία
Ακρίβεια: Νέες αυξήσεις-φωτιά σε βασικά προϊόντα - Καμπανάκι για δάνεια και ενοίκια
Fuel Pass 2: Την Πέμπτη 6 Οκτωβρίου οι τελικές πληρωμές
Κομισιόν: Εγκρίθηκε ελληνικό πρόγραμμα ύψους 800 εκατ. ευρώ για την ενεργειακή στήριξη επιχειρήσεων