Ο αμερικανικός στρατός θα κατασκευάσει ένα λιμάνι στη Γάζα για να μεταφέρει από εκεί περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια
Θα συνεργαστούν επίσης με τον ΟΗΕ και με ανθρωπιστικές οργανώσεις αρωγής που «κατανοούν πώς γίνεται η διανομή βοήθειας στη Γάζα», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι οι πρώτες προμήθειες θα προέλθουν από την Κύπρο.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν πρόκειται να ανακοινώσει απόψε στο Κογκρέσο ότι έδωσε εντολή στον αμερικανικό στρατό να κατασκευάσει ένα λιμάνι στη Γάζα για να μεταφέρει δια θαλάσσης περισσότερη ανθρωπιστική βοήθεια στον πολιορκημένο παλαιστινιακό θύλακα, όπως ανέφερε ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος.
«Απόψε, ο πρόεδρος θα ανακοινώσει στην ομιλία του για την Κατάσταση της Ένωσης ότι έδωσε εντολή στον στρατό να αναλάβει μια επείγουσα αποστολή για να φτιάξει ένα λιμάνι στη Γάζα», είπε η πηγή αυτή μιλώντας σε δημοσιογράφους. Το έργο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με «χώρες που έχουν τις ίδιες αντιλήψεις και ανθρωπιστικούς εταίρους», πρόσθεσε ένας αξιωματούχος τον οποίο επικαλείται το πρακτορείο Reuters.
Το λιμάνι, που θα είναι προσωρινό, θα αυξήσει τον όγκο της ανθρωπιστικής βοήθειας που προορίζεται για τους Παλαιστίνιους στην εμπόλεμη ζώνη, καθώς θα φτάνουν καθημερινά «εκατοντάδες επιπλέον φορτία». Ο αξιωματούχος σημείωσε ότι οι ΗΠΑ θα συντονίσουν τα θέματα ασφαλείας με το Ισραήλ.
Θα συνεργαστούν επίσης με τον ΟΗΕ και με ανθρωπιστικές οργανώσεις αρωγής που «κατανοούν πώς γίνεται η διανομή βοήθειας στη Γάζα», συνέχισε, διευκρινίζοντας ότι οι πρώτες προμήθειες θα προέλθουν από την Κύπρο.
Για την αποστολή αυτή δεν θα χρειαστεί η ανάπτυξη χερσαίων στρατευμάτων, αλλά οι Αμερικανοί στρατιώτες θα παραμείνουν πάνω σε πλοία στα ανοιχτά της Γάζας. Η κατασκευή του λιμανιού θα χρειαστεί μερικές εβδομάδες για να ολοκληρωθεί.
Αμερικανοί αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι η Χαμάς καθυστερεί τη νέα συμφωνία με το Ισραήλ για την απελευθέρωση των ομήρων επειδή δεν έχει συμφωνήσει να απελευθερώσει ασθενείς και ηλικιωμένους ομήρους.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε επίσης:
Πάτρα: Ο χώρος Πολιτισμού τελεί σε αναμονή – Τι συμβαίνει με το Εργοστάσιο Τέχνης
Πάτρα: Προφυλακίζονται μάνα και γιος που έκρυβαν ναρκωτικά σε ψησταριά
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Το σφουγγάρι της κουζίνας που χρησιμοποιούμε όλοι κρύβει δύο απρόσμενους κινδύνους
Κλείδωσε το Apple Event: Έρχονται iPhone 18 Pro και το iPhone Ultra
Δημιουργική Γραφή και Έκφραση…από τον Σύλλογο του Γηροκομειού
Τι ώρα πληρώνονται σήμερα οι συντάξεις Σεπτεμβρίου
Νέο Mac Studio με M5 Max και M5 Ultra: Το ισχυρότερο Mac για on-device AI
Οι «Βάκχες» στην Αρχαία Ολυμπία
Ούτε στο ψυγείο, ούτε στη φρουτιέρα: Το μυστικό για να διατηρήσεις τις μπανάνες φρέσκες για εβδομάδες!
Μόλις αποκαλύφθηκε το νέο Mac mini με M6 και M5 Pro
