Ο Απόλλωνας «διέλυσε» τον Ηλυσιακό και πήρε εύκολα τη νίκη-πρόκριση
Η Πατρινή ομάδα πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου
Εξαιρετική εμφάνιση έκανε στο πρώτο επίσημο παιχνίδι της σεζόν η ομάδα του Απόλλωνα Sendo η οποία παίζοντας πολύ καλό μπάσκετ, διέλυσε εντός έδρας με 88-38, τον Ηλυσιακό, για την 1η αγωνιστική του Κυπέλλου Ελλάδας παίρνοντας την νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση.
Η Πατρινή ομάδα θα αντιμετωπίσει τον νικητή του ζευγαριού Συλλάς- Προμηθέας 2014 που θα αναμετρηθούν την Κυριακή (13/9).
Στο αγωνιστικό μέρος, η ομάδα του Απόλλωνα, μετά τα πρώτα τέσσερα λεπτά, βρήκε τον ρυθμό της και, με καλή άμυνα, είχε την ευκαιρία να τρέξει στον αιφνιδιασμό. Προηγήθηκε με 18-15 και έκλεισε την πρώτη περίοδο στο 25-15.
Στο δεύτερο δεκάλεπτο, οι γηπεδούχοι συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό, με τον Νικολή να μοιράζει την μπάλα και τους Χείλαρη και Σλέιτερ να δίνουν επιθετικές λύσεις. Ο Απόλλων αύξησε τη διαφορά στο +15 (32-17).
Ο Ηλυσιακός, παρά τις αλλαγές και τις προσπάθειες του προπονητή του να αλλάξει την εικόνα της αναμέτρησης, δεν μπορούσε να βρει λύσεις απέναντι στη σκληρή άμυνα των μελανόλευκων, οι οποίοι διατήρησαν το προβάδισμά τους και πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 40-23.
Ενδεικτικό της πολύ καλής αμυντικής λειτουργίας της πατρινής ομάδας είναι το γεγονός ότι στο πρώτο πεντάλεπτο του δεύτερου δεκαλέπτου οι φιλοξενούμενοι σημείωσαν μόλις δύο πόντους.
Στο δεύτερο ημίχρονο, με τρίποντο του Μπάλου, η διαφορά υπέρ του Απόλλωνα ανέβηκε στο +22 (45-23), με το μεγάλο προβάδισμα να δίνει την ευκαιρία στον Μπαουερμάν να μοιράσει τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους παίκτες του.
Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 52-27 στο 25’, με 62-27 στο 28’ και, παίζοντας γρήγορο και όμορφο μπάσκετ, έκλεισαν το τρίτο δεκάλεπτο προηγούμενοι με 67-30 χάρη σε μπάζερ μπίτερ του Σλέιτερ.
Το τέταρτο και τελευταίο δεκάλεπτο αποτέλεσε τυπική διαδικασία, λόγω της μεγάλης διαφοράς η οποία εκτοξεύτηκε στο+46 (76-30) , ενώ πήρε και χρόνος συμμετοχής ο νεαρός Μαντζούτσος. Ο Ηλυσιακός αντιμετώπισε πολλά προβλήματα, έμεινε χωρίς πόντο για 6 ολόκληρα λεπτά και δεν μπόρεσε να ανακόψει τον ρυθμό των μελανόλευκων με τον Απόλλωνα να φτάνει στη νίκη με 88-38.
Τα δεκάλεπτα: 25-15, 40-23, 67-30, 88-38.
Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
ChatGPT 80s trend: Αυτό είναι το απόλυτο viral στα social και σας δίνουμε το prompt
Αγιασε τρία σχολεία ο Μητροπολίτης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Ιερώνυμος ΦΩΤΟ
«Έπαιρνα κολλαγόνο για 3 μήνες και αυτά είναι τα αποτελέσματα»
Αυτές είναι οι 22 καλύτερες σειρές που βγαίνουν μέσα στο 2026 σε Netflix, Apple TV, Prime Video, HBO και Disney+
Lady Gaga: Έγινε μητέρα για πρώτη φορά με τον Μάικλ Πολάνσκι
