Ο Άρης Βανταράκης στην «Π» για τους καλλιτέχνες που τραγούδησαν παρά την εθνική τραγωδία

Ο γνωστός πατρινός τραγουδιστής Άρης Βανταράκης μιλά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τον «Πόλεμο ηθών» που έχει ξεσπάσει μετά το τραγικό δυστύχημα από συναδέλφους του και το κοινό.

τραγωδία

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ώρες με την απόφαση ορισμένων καλλιτεχνών να εμφανιστούν στη σκηνή και να τραγουδήσουν, λίγες ημέρες μετά την πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Μεταξύ αυτών, η Πάολα, ο Νίκος Βέρτης και ο Γιώργος Τσαλίκης εμφανίστηκαν κανονικά στα νυχτερινά κέντρα το σαββατοκύριακο ελάχιστες ημέρες μετά το δυστύχημα προκαλώντας σωρεία αρνητικών σχολίων παρά το γεγονός ότι όλοι οι τραγουδιστές εξήγησαν τους λόγους, που προέβησαν σε αυτή την απόφαση.

Ο γνωστός πατρινός τραγουδιστής Αρης Βανταράκης μιλά στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για τον «Πόλεμο ηθών» που έχει ξεσπάσει μετά το τραγικό δυστύχημα από συναδέλφους του και το κοινό: «Από την ημέρα του δυστυχήματος μέχρι και σήμερα δεν μπορώ να συνέλθω. Εγώ δεν ξέρω τι είδους συλλυπητήρια μπορώ να δώσω σε αυτές τις οικογένειες, σε αυτούς τους γονείς, σε αυτά τα αδέλφια … Πρώτα απ’ όλα να ξεκαθαρίσουμε ότι το θέμα που συζητάμε δεν αυξάνει ούτε μειώνει τον πόνο που βιώνουν οι οικογένειες των αδικοχαμένων ανθρώπων. Οσον αφορά το θέμα που έχει προκύψει με τη στάση και τις επιλογές των καλλιτεχνών αυτές τις δύσκολες ημέρες, έχω να πω ότι ο κάθε άνθρωπος εκφράζει τη θλίψη και την οργή του με διαφορετικό τρόπο.

Είναι αλήθεια ότι η μουσική αποτελεί ένα τρόπο έκφρασης και για τη λύπη και για τη χαρά, και για τη ζωή και για τον θάνατο, όποτε θεωρώ ότι είναι ανούσιο να κρίνουμε ποια είναι η αντίδραση του κάθε καλλιτέχνη μετά από αυτό το θλιβερό συμβάν. Θα σεβαστώ τον τραγουδιστή, ο οποίος απέχει και αυτός και οι μουσικοί του από τον χώρο εργασίας τους αυτές τις μέρες, και ταυτίζομαι μαζί του, αλλά από την άλλη πλευρά δεν μπορώ να κρίνω αρνητικά τον τραγουδιστή που αποφάσισε τα έσοδα από τις εμφανίσεις να πάνε για καλό σκοπό και παράλληλα εκατοντάδες άνθρωποι που βγάζουν το μεροκάματό τους να μη γυρίσουν σπίτι με άδεια χέρια, γιατί πίσω από αυτούς υπάρχουν οικογένειες που πρέπει να επιβιώσουν και είναι και αυτό απολύτως σεβαστό.

Κάποιοι θα πουν “Μα καλά δεν μπορούν να μην πληρωθούν για μια μέρα; “… Και όμως είναι έτσι η κατάσταση, που δυστυχώς για αρκετές οικογένειες δεν υπάρχουν αυτά τα περιθώρια.

Εν κατακλείδι, θεωρώ πως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση , ωστόσο θέλω να πιστεύω ότι δεν υπάρχουν άνθρωποι που δεν έχουν επηρεαστεί από αυτό το τραγικό γεγονός. Και αν υπάρχουν και καπηλεύονται την όλη τραγική κατάσταση, δεν είναι άνθρωποι».