Ο Χρήστος Νικολάου κριτικάρει το νέο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη

«Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας που ενδιαφέρονται για την πολιτική, τις πολιτικές εξελίξεις και τα πρόσωπα που σημάδεψαν τον τόπο μας», σχολιάζει ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας για το νέο βιβλίο του πρώην υφυπουργού Παιδείας.

Ο Χρήστος Νικολάου κριτικάρει το νέο βιβλίο του Βασίλη Μπεκίρη

Την άποψή του, και ιδιαίτερα θερμή μάλιστα, κατέθεσε ο πρώην δήμαρχος Δυτικής Αχαϊας Χρήστος Νικολάου για το νέο βιβλίο του πρώην υφυπουργού Βασίλη Μπεκίρη.

Η τοποθέτηση του κ. Νικολάου: «Με αφορμή το νέο βιβλίο του πρώην Υφυπουργού Παιδείας Βασίλη Μπεκίρη «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές προσωπικότητες του 20ου ΑΙΩΝΑ», δράττομαι της ευκαιρίας, να γράψω δύο λόγια για τον τρόπο που αυτός ο ξεχωριστός συντοπίτης μας αναπτύσσει και ρίχνει φως σε όλα τα πολιτικά γεγονότα που σημάδεψαν τον αιώνα που πέρασε. Πρόκειται για ένα συγγραφικό έργο- παρακαταθήκη για τους πολιτικούς μελετητές του παρόντος αλλά και του μέλλοντος. Μέσα από αυτό μας προσφέρει απλόχερα τη γνώση του παρελθόντος, ανοίγοντάς μας ορίζοντες για το μέλλον. Γιατί η γνώση της ιστορίας, είναι όπλο για να πορευτούμε στο αύριο.

Ο Βασίλης Μπεκίρης, είναι από τους ανθρώπους, που τίμησαν την Δυτική Αχαΐα, προσφέροντας πλήθος σχολικών μονάδων αλλά και μεγάλα έργα στην περιοχή μας. Και δεν ήταν καθόλου τυχαία η τιμητική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε από την προηγούμενη Δημοτική Αρχή για την αναγνώριση του σημαντικού του έργου στη Δυτική Αχαΐα και όχι μόνο.

Υπ΄αυτή την έννοια αυτό το βιβλίο είναι για όλους μας ένας πολύτιμος οδηγός. Ένα ανεκτίμητο «εργαλείο» για να «κατανοήσουμε» τα ιστορικά και πολιτικά γεγονότα που στιγμάτισαν την πορεία της χώρας και των  ανθρώπων της.

 Ο συντοπίτης μας Βασίλης Μπεκίρης, στο έργο του καταγράφει λεπτομερώς την πολιτική ζωή της χώρας, περιλαμβάνοντας όλες τις εκλογές, τα εκλογικά συστήματα καθώς και τα κόμματα που μετείχαν σε όλες τις εκλογικές αναμετρήσεις του 20ού αιώνα. Επιπλέον, κάνει αναλυτική αναφορά στις κυβερνήσεις, τους πρωθυπουργούς, τους υπουργούς και τους βουλευτές όλων των αναμετρήσεων.  Στο βιβλίο του αναφέρονται οι Νομαρχιακές και Δημοτικές εκλογές, καθώς και τα ονόματα των Νομαρχών και Δημάρχων κάθε περιόδου. Επίσης, όλοι οι βασιλείς και οι Πρόεδροι της Δημοκρατίας όλων των περιόδων αλλά και τα ψηφισθέντα Συντάγματα, τα Δημοψηφίσματα και άλλα πολλά πολιτικά γεγονότα του 20ου αιώνα.

Ο Βασίλης Μπεκίρης, όπως ο ίδιος έχει «εξομολογηθεί»,  προχώρησε στην έκδοση του βιβλίου για λόγους πολιτικούς ενώ η έκδοσή του δεν ήταν καθόλου τυχαία μιας και αποτελούσε το όνειρο της ζωής του. Και αυτό γιατί από τότε που ήταν νεαρός και ήθελε να ασχοληθεί με την πολιτική, αναζητούσε ένα τέτοιο βιβλίο για να ενημερωθεί για ιστορικά και πολιτικά γεγονότα, για να βρίσκει απαντήσεις σε πολιτικές του απορίες. Και επειδή, τέτοιο βιβλίο δεν υπήρχε και χρειαζόταν να ανατρέχει σε εγκυκλοπαίδειες και πολιτικά συγγράματα, απ’ όταν έγινε βουλευτής, ξεκίνησε την συγκέντρωση στοιχείων για να καλύψει αυτό το κενό και πλέον κρατάμε στα χέρια μας, την έκδοση «Οι πολιτικές εξελίξεις και οι πολιτικές προσωπικότητες του 20ού ΑΙΩΝΑ».

Ένα βιβλίο που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες της χώρας που ενδιαφέρονται για την πολιτική, τις πολιτικές εξελίξεις και τα πρόσωπα που σημάδεψαν τον τόπο μας.

Ο Βασίλης Μπεκίρης έχει πλούσια συγγραφική δράση. Μέχρι σήμερα έχει εκδώσει 11 βιβλία τα οποία χαίρουν μεγάλης αποδοχής και ανταπόκρισης και από ό,τι μαθαίνω από τον ίδιο ετοιμάζει ακόμη αρκετά βιβλία για να συμπληρώσει το συγγραφικό του έργο.

Θα ήθελα να τον συγχαρώ προσωπικά για αυτή την τεράστια προσφορά του στον τόπο και ταυτόχρονα να τον ευχαριστήσω για την μεγάλη του κοινωνική προσφορά τόσο στη Δυτική Αχαΐα όσο και στην επικράτεια αλλά και για την ιστορική παρακαταθήκη που μας αφήνει με το μεγάλο συγγραφικό του έργο.

Του εύχομαι να έχει πάντα υγεία, προσωπική και οικογενειακή και  να είναι πάντα δυνατός και δραστήριος. Αναμένουμε τις επόμενες συγγραφικές του κινήσεις.

Χρήστος Νικολάου

Πρώην Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας»

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις και τα νέα απο την Πάτρα

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις - νέα από την Πάτρα, την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο pelop.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ