Ο «Δον Κιχώτης, ο ονειροπόλος» ανοίγει τον φετινό κύκλο του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου

Την Κυριακή 16 Ιουνίου στο προαύλιο των Παλαιών Σφαγείων

 

Δον Κιχώτης

Η παρωδία των ιπποτικών μυθιστορημάτων, με την πλούσια δημιουργική φαντασία και το πηγαίο χιούμορ, «ΔΟΝ ΚΙΧΩΤΗΣ», ανοίγει στις 9.30 το βράδυ της Κυριακής 16 Ιουνίου στον αίθριο χώρο των Παλαιών Σφαγείων, την ενότητα του Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου το οποίο τελεί υπό την Αιγίδα του Διεθνούς Φεστιβάλ της Πάτρας.

Η παράσταση σκηνοθετημένη ως κωμωδία ή ως μιούζικαλ (ο θεατής αποφασίζει) για ένα ταξίδι φαντασίας και περιπέτειας, μία παρωδία των ιπποτικών μυθιστορημάτων με πλούσια δημιουργική φαντασία και πηγαίο χιούμορ, βασισμένη σε ένα εξαιρετικό κείμενο του Στρατή Πασχάλη και σε στίχους του Μιχάλη Γκανά, ανεβαίνει από το Θεατρικό Εργαστήρι ενηλίκων της «Πολυφωνικής» σε Διασκευή-Διδασκαλία-Σκηνοθεσία Αθηνάς Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου.

Οι φίλοι της ερασιτεχνικής θεατρικής έκφρασης και δημιουργίας θα παρακολουθήσουν μια παράσταση που συμβολίζει ένα ταξίδι ανάμεσα στην πραγματικότητα και τη φαντασία, το οποίο άλλωστε είναι και αυτό που μαγεύει το θεατή.

Δον Κιχώτης

Ο ήρωας του Θερβάντες προκαλεί την φαντασία καθώς ο ιππότης με τη θλιμμένη έκφραση μαζί με τον πιστό του υπηρέτη Σάντσο Πάντσο φέρνουν στο προσκήνιο το πάντα επίκαιρο μήνυμα και αίτημα για τα ιδεώδη της δικαιοσύνης και όχι μόνο.

Στη σκηνή των Παλαιών Σφαγείων της Πάτρας το κοινό θα παρακολουθήσει μία παράσταση βασισμένη σε ένα από τα αθάνατα έργα της Ευρωπαϊκής λογοτεχνίας.

Συντελεστές:

Διδασκαλία-Διασκευή-Σκηνοθεσία: Αθηνά Καλλιμάνη-Γεωργιτσοπούλου
Ενδυματολογική Επιμέλεια-Κουστούμια-Κατασκευές: Δημήτρης Ράπτης
Σύνθεση πρωτότυπης μουσικής: Μαύρα Κωνσταντίνου-Αναγνωστάκη
Τραγούδι: Χρύσα Πανταζοπούλου, Κωνσταντίνος Σταυρόπουλος, Λαούτο: Γιώργος Παπαγεωργίου, Μαντολίνο: Τέτη Ζέρβα, Κιθάρα: Χρήστος Τσαϊλάκης. Διερμηνεία στην Ελληνική Νοηματική Γλώσσα: Λαμπρινή Παπαπροκοπίου. Μακιγιάζ: Κωνσταντίνα Κωνσταντακοπούλου, Φωτογραφίες-Βιντεοσκόπηση: Άρης Ζησιμάτος, Επιμέλεια αφίσας: Αθανασία Παπασταύρου.

Δον Κιχώτης

Επί σκηνής:

Δον Κιχώτης: Ιάσονας Πανέτας-Φελούρης, Σάντσο Πάντσα: Κώστας Οικονομόπουλος, Μπενεγκελί & Έμπορος: Νίκος Σιατερλής, Δουλτσινέα: Ισμήνη Ντάφλου, Βισκαγιώτης, Γαμπρός και Ταξιθέτης: Χρύσανθος Αβραμόπουλος, Έμπορος: Μάρα Γιούλη, Ηγούμενος & Πειρατής: Μιχάλης Τσακηρίδης, Μοναχός & Πειρατής: Ηλίας Τσακηρίδης, Μοναχός: Ηλίας Λαμπρόπουλος, Δον Γαϊφέρος: Χρήστος Αβραντινής, Τερέζα, Βελέρμα & Ηθοποιός: Βασιλική Σιατερλή, Θάνατος & Δούκας: Σπύρος Πλακογιαννάκης, Άγγελος, Δούκισσα & Ηθοποιός: Αικατερίνη Τσάμη, Έρωτας & Ηθοποιός: Χριστίνα Στίγγα, Μελισάντρα & Ηθοποιός: Αγγελική Νάκου, Νύφη & Ηθοποιός: Μαριάννα Γεωργοπούλου, Ιππότης της Λευκής Σελήνης: Βασίλης Γιαννακόπουλος.
Θίασος- Στρατός- Πρόβατα-Χήρες: Ειρήνη Γκαϊτατζή (κυρία του Βισκαγιώτη), Χαρά Καραϊσκάκη, Ευαγγελία Κεφαλά, Εβελίνα Ντέκα, Δημήτρης Ράπτης (Ανεμόμυλος), Ολυμπία Τασακοπούλου.

Η είσοδος είναι ελεύθερη. Το έργο απευθύνεται σε μικρούς και μεγάλους, με ένα θίασο 29 ατόμων επί σκηνής (ηθοποιοί και μουσικοί), με ευφάνταστα κουστούμια πρωτότυπες κατασκευές, ζωντανή μουσική και με προσβασιμότητα σε κωφούς/βαρήκοους.

Δον Κιχώτης