Ο Φωκίων Ζαΐμης τίμησε τη μνήμη του Οδυσσέα Ανδρούτσου

Η θεία Λειτουργία έγινε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ανδρούτσου (Βλατερό).

Ζαΐμης

Σε εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον αγωνιστή του 1821, Οδυσσέα Ανδρούτσο που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 18 Ιουνίου στον Ιερό Ναό Αγ. Νικολάου με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 198 χρόνων από την κοίμησή του, έδωσε το παρών ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης.

«Τιμήσαμε με την παρουσία μας τον ήρωα της Ελληνικής Εθνεγερσίας Οδυσσέα Ανδρούτσο που δολοφονήθηκε άνανδρα μετά από βασανιστήρια στο κελί του στις 5 Ιουνίου 1825.  Πολέμησε μέχρι το 1820 για λογαριασμό του Αλή Πασά και στη συνέχεια αγωνίστηκε για την επανάσταση. Ονομάστηκε «σταυραετός της Ρούμελης» και θεωρείται ο ακραία αδικημένος ήρωας της Επανάστασης του 1821. Αυτό που πρέπει να μας υπενθυμίζει η ημέρα αυτή είναι ότι ο φθόνος οδηγεί στις μεγαλύτερες αδικίες και σε επικίνδυνες καταστάσεις όπως ακόμα και σε εμφύλιο πόλεμο. Γι’ αυτό η ενότητα, η ταπεινότητα και η φρόνηση θα πρέπει να είναι οδηγός  μας σε κάθε «μάχη» που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είτε ως έθνος είτε ως απλοί πολίτες», δήλωσε ο κ. Ζαΐμης.

Η θεία Λειτουργία έγινε προεξάρχοντος του Σεβασμιώτατου Μητροπολίτη Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου ενώ ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στην πλατεία Ανδρούτσου (Βλατερό). Στην εκδήλωση μνήμης παρόντες ήταν, μεταξύ άλλων, η Αντιδήμαρχος Πατρέων,Αναστασία Τογιοπούλου και ο Διοικητής του ΚΕΤΧ,Γιώργος Αλεξίου.

Ζαϊμης_Εκδήλωση μνήμης

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Η Δίωξη Ναρκωτικών σε πρώτο πλάνο! Η επιτυχία της Μαρούδα και η «παρεξήγηση» με Ρέγκλη

Ελεύθερος αφέθηκε ο Απόστολος Λύτρας, οι περιοριστικοί όροι: «Ζητώ συγγνώμη, θα ζητήσω βοήθεια»

Αχαΐα: Μια σύλληψη για τη φωτιά στη Γουμένισσα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα – Τραυματισμός μαθητή από βεγγαλικό: «Mπαμπά θα ζήσω;» συγκλονίζει ο πατέρας του 9χρονου ΦΩΤΟ

Διαλύθηκε το πολεμικό υπουργικό συμβούλιο στο Ισραήλ