Ο Γρίφος λύθηκε… στην Πάτρα
Ολοκληρώθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Γρίφων που έγινε στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων.
Στις 23 Οκτωβρίου ολοκληρώθηκε το πρώτο Φεστιβάλ Γρίφων που έγινε στον χώρο των Παλαιών Σφαγείων. Η ανταπόκρισή μικρών και μεγάλων ήταν απρόβλεπτη.
Επιστημονικές δράσεις με ψυχαγωγικές όμως διαστάσεις και με επίκεντρο τους γρίφους και τα μαθηματικά, κέντρισαν αλλά και κέρδισαν το ενδιαφέρον όλων. Προσπάθησαν και έλυσαν πολλούς από τους γρίφους που ο Πανταζής Χούλης με υπομονή τούς καθοδήγησε στην επίλυσή τους.
Γοητεύτηκαν από τα μαθηματικά τρικ του καθηγητή Μιχάλη Λάμπρου, ενώ υπήρξε ιδιαίτερη και ενεργή συμμετοχή στο καινοτόμο ΝηπιαγΩδείο που η Αγγέλικα Παπανικολάου πιανίστα, μουσικοπαιδαγωγός και μουσικολόγος παρουσίασε για πρώτη φορά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό κάθε ηλικίας.
Θα πρέπει όμως να σταθούμε στην πληθώρα μικρών και μεγάλων που κυριολεκτικά κατέκλυσαν την κεντρική αίθουσα, ενθουσιάστηκαν και γέλασαν με την παράσταση του Καραγκιόζη Χρήστου Καλπουζάνη, πλαισιωμένου από το Λύκειο των Ελληνίδων, καθώς και στο παραμύθι με γρίφους του Χρίστου Καλουντζόγλου.
Και οι δύο δράσεις ήταν εντυπωσιακές, κάτι που επιβεβαίωσαν οι χαρούμενες αντιδράσεις των παιδιών.

Η «Πελοπόννησος» και το pelop.gr σε ανοιχτή γραμμή με τον Πολίτη
Η φωνή σου έχει δύναμη – στείλε παράπονα, καταγγελίες ή ιδέες για τη γειτονιά σου.
Ακολουθήστε μας για όλες τις ειδήσεις στο Bing News και το Google News
Από το Δίκτυο
Ο Σύλλογος Ιστορικών Οχημάτων Δυτικής Ελλάδας στην παρουσίαση του βιβλίου του κ. Μανιατόπουλου ΦΩΤΟ
Πρόστιμο ΚΤΕΟ και ηλεκτρονική διασταύρωση: 150 ή 400 ευρώ; Τι ισχύει στον ΚΟΚ
TCL και iPhone Duo δείχνουν τον δρόμο και οι matte OLED οθόνες είναι η επόμενη μεγάλη τάση
Στο Διεθνές Συνέδριο «Αρχαία Ελίκη και Αιγιάλεια» ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος ΦΩΤΟ
Τι αλλάζει στο WhatsApp για γονείς και εφήβους: οι νέοι έλεγχοι
