Ο κεραυνός που αδίκως μας αιφνιδίασε

ΚΕΡΑΥΝΟΣ εν αιθρία. Αλλά γιατί; Η είδηση ότι ο ιστορικός Εσπερος κατευθύνθηκε στα χέρια ιδιώτη επενδυτή με σκοπό την εκμετάλλευση, εξερέθισε το δημοτικό συμβούλιο και επέπεσε βαριά στην τοπική δημοσιότητα. Δεν θα έπρεπε όμως. Αφενός επρόκειτο για ιδιωτική περιουσία και όχι δημόσια, άλλο αν η πολύχρονη παραχώρηση χρήσης στον Δήμο Πατρέων είχε δημιουργήσει αντίληψη διαφορετική στην τοπική κοινωνία. Αφετέρου, η αξιοποίηση που είχε επιφυλάξει η πόλη στο ακίνητο δεν ήταν υψηλής σημασίας. Σποραδικές εκδηλώσεις και παράνομη, βολική στάθμευση, με κυρίως κέρδος τη φωτεινότητα του αιθρίου και τις διατηρημένες προσόψεις των παλαιών καταστημάτων.

ΚΑΝΕΝΑΣ κεραυνός, επομένως. Η αγορά μάλιστα, που τόσο θόρυβο προκάλεσε, έγινε τον Ιούλιο, όπως αποκαλύπτεται. Εάν η πόλη ασχολείτο πραγματικά με την τύχη του ακινήτου, θα είχε διαπιστώσει ότι τα πολεοδομικά εμπόδια στη δόμηση είχαν αρθεί και θα είχε φροντίσει να τα ενεργοποιήσει και πάλι.

ΤΟ ΑΚΙΝΗΤΟ περνάει σε ιδιωτικά χέρια. Τη συνέχεια θα τη δούμε. Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι μια διετία τώρα όπου γίνονται κινήσεις με σκοπό μια κοινωφελή έκβαση περί τον Εσπερο, αυτές έγιναν μακριά από τη δημοσιότητα, σύμφωνα με τους κανόνες της εμπιστευτικότητας που δεν κάνει πάντα καλό με τις δημόσιες υποθέσεις, όταν σοβούν μάλιστα κίνδυνοι. Η δημοσιότητα κάποιες φορές κακό δεν κάνει. Η μυστικότητα αντιθέτως μπορεί να αποδειχθεί βλαπτική.

ΚΑΤΑΛΟΓΙΖΕΤΑΙ επαμφοτερίζουσα συμπεριφορά στη σημερινή δημοτική αρχή. Ευνόησε αρχικά μια κοινωφελή πρόταση, την μπλόκαρε στη συνέχεια και σιώπησε, αφήνοντας τον χρόνο να κυλήσει όχι επ’ ωφελεία της πόλης. Περιμένουμε τις εξηγήσεις της που μακάρι να έχουν μόνο ιδεολογική χροιά.

Google News

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ