Ο Παναγιώτης Παπανικόλας στην «Π»: «Ο καιρός θα κρίνει την Πατρών – Πύργου»

O διευθύνων σύμβουλος της Ολύμπιας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» για το έργο της Πατρών – Πύργου.

O διευθύνων σύμβουλος της Ολύμπιας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας. O διευθύνων σύμβουλος της Ολύμπιας Οδού, Παναγιώτης Παπανικόλας.

Την αισιοδοξία του για την έγκαιρη υλοποίηση του δρόμου Πατρών-Πύργου, αλλά και για τα επόμενα βήματα εξέφρασε ο διευθύνων σύμβουλος της «Ολύμπιας Οδού», Παναγιώτης Παπανικόλος, μιλώντας κατά τη διάρκεια του Αναπτυξιακού Συνεδρίου που διοργάνωσε η «Πελοπόννησος» σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δ. Ελλάδας.

Κάθε χρόνο συμμετέχει στην διοργάνωση θεωρώντας ότι είναι πολύ σημαντική για την περιοχή, γιατί έρχονται εκπρόσωποι πολλών κλάδων και συνεισφέρει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιφέρειας και της Δυτικής Ελλάδας. Ως εταιρεία,δε, θα συνεχίσει να στηρίζουμε το Συνέδριο, που κάθε χρόνο γίνεται και καλύτερο, όπως λέει.

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας, εκτός από την τοποθέτησή του στη συνεδρία που είχε να κάνει με τις υποδομές, μίλησε και στον peloponisos FM 104,1 αναλύοντας όχι μόνο το θέμα της Πατρών-Πύργου, αλλά και τα επόμενα «στοιχήματα» της εταιρείας του.

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας με τον συντάκτη της «Π» Προκόπη Κόγκο

Ο Παναγιώτης Παπανικόλας με τον συντάκτη της «Π» Προκόπη Κόγκο

-Σε τι στάδιο βρίσκεται η υλοποίηση κατασκευής του Αυτοκινητόδρομου Πατρών-Πύργου;

Είχαμε και την πρόσφατη επίσκεψη του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη που ήθελε να δει από κοντά την πρόοδο των εργασιών. Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στο 45% της προόδου και όπως έχουμε δεσμευτεί, στο τέλος του πρώτου εξαμήνου θα είμαστε στο 50%. Αυτή τη στιγμή κινούμαστε συμφώνα με το χρονοδιάγραμμα και ευελπιστούμε ότι ο καιρός θα μας το επιτρέψει. Το λέω αυτό γιατί υπάρχουν έργα οδοποιίας και πολλές χωματουργικές εργασίες και για αυτό ευελπιστούμε ότι θα κρατήσει ο καλός καιρός και το φθινόπωρο ώστε να υλοποιηθούν τα έργα όπως προβλέπεται και να παραδώσουμε τον αυτοκινητόδρομο το 2025.

-Υπάρχουν άλλα έργα στα οποία θα εμπλακεί η «Ολύμπια Οδός»;

«Υπάρχουν πολλές προαιρέσεις που καλούμαστε να προχωρήσουμε με πρόσθετες εργασίες που είναι πολύ σημαντικές. Μην ξεχνάμε ότι ο αυτοκινητόδρομος είναι η σπονδυλική στήλη της ανάπτυξης, όμως θα πρέπει να βλέπουμε και τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας για να τις εξυπηρετήσουμε. Το υπουργείο μας έχει προσθέσει εργασίες, όπως στον κόμβο του Αλισσού όπου υπάρχει μια ανάγκη και είναι σημαντική για την τοπική κοινωνία. Από εκεί και πέρα, στη σύμβαση τη δική μας έχει επανέλθει το θέμα της επέκτασης του δρόμου στο κομμάτι Πύργος-Αλφείος-Καλό Νερό-Τσακώνα. Στην περιοχή του Καϊάφα εξετάζουμε εναλλακτικές λύσεις με το υπουργείο γιατί πρόκειται για μια περιβαλλοντολογικά ευαίσθητη περιοχή. Νομίζω ότι πρέπει να το δούμε τμηματικά, για μένα υπάρχει μια αναγκαιότητα να γίνει ο Περιφερειακός του Πύργου, τουλάχιστον το κομμάτι Πύργος-Αλφειός που είναι 14 χιλιόμετρα και θα μας φτάσει μέχρι τον κόμβο της Αρχαίας Ολυμπίας. Ο πολιτισμός είναι πολύ σημαντικό κομμάτι. Θα πρέπει να δώσουμε έμφαση γιατί συμβάλλει στον αναπτυξιακό χαρακτήρα και συνδέεται άμεσα με τον Τουρισμό. Τόσο ο αρχαίος, όσο και ο σύγχρονος πολιτισμός της Ελλάδας είναι ζωτικής σημασίας και θα πρέπει να βοηθούμε με όλες μας τις δυνάμεις να παρέχεται πρόσβαση σε όλα τα σημεία που έχουν πολιτιστικό ενδιαφέρον».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Καιρός: Κορύφωση του καύσωνα σήμερα, πού θα «σκαρφαλώσει» ο υδράργυρος , η πρόγνωση για την Πάτρα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ – Αχαΐα: Η κατάθεση του φίλου του «εξαφανισμένου» ψαροντουφεκά – «Αναψα τον φακό και είχε χαθεί» ΦΩΤΟ

Δυτική Αχαΐα: Ακόμα μια επιτυχία από τη Δίωξη Ναρκωτικών, τι βρέθηκε μέσα σε σπίτια

ΠΑΣΟΚ: Η επόμενη μέρα και τα «φλερτ» της ηγεσίας

Νωρίτερα οι συντάξεις Ιουλίου λόγω Αγίου Πνεύματος, οι ημερομηνίες

ΒΙΝΤΕΟ από την εξουδετέρωση νάρκης στο Καβούρι

Ηλεία – Δολοφονία 11χρονης: Αμετανόητος ο 37χρονος δράστης, αυξάνονται οι φόβοι για βεντέτα