Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου στην “Π”: Ανώφελη μετακόμιση του Πολυτεχνείου στο Αίγιο

“Δεν είναι τα Τμήματα αντικείμενα, έπιπλα να μετακινηθούν για να καλυφθεί ένα κενό. Είναι καλό το κλίμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών”

pryt papel 0 1

Στην πρωτοβουλία του κυβερνητικού βουλευτή Ανδρέα Κατσανιώτη, ο οποίος δήλωσε στην «Πελοπόννησο της Δευτέρας», ότι το Αίγιο αξίζει και μπορεί να έχει Πανεπιστήμιο και επιχειρώντας ως «αντίδοτο» στην επικείμενη απώλεια του τμήματος Φυσικοθεραπείας του ΑΕΙ Πατρών, την μεταφορά του Πολυτεχνείου του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, απάντησε ο πρύτανης Αθανάσιος Κατσής.

Στο ενδεχόμενο τα 3 τμήματα του Πολυτεχνείου, που σήμερα φιλοξενούνται από το Πανεπιστήμιο Πάτρας στο πρώην ΑΤΕΙ στο Κουκούλι, να μεταφερθούν στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της πρ. Χαρτοποιίας Αιγίου, ερωτηθείς σχετικά από την «ΠτΔ», δήλωσε: «Δεν είναι κάτι που νομίζω ότι μας ενδιαφέρει. Εμάς η έδρα μας είναι η Πάτρα. Προσπαθούμε ν’ αναπτύξουμε τη Σχολή. Είμαστε οργανικά συνδεδεμένοι με το ακαδημαϊκό – ερευνητικό σύστημα της Πάτρας και δεν βλέπω κάποιο όφελος ώστε να γίνει μία μετακόμιση στο Αίγιο. Καταλαβαίνω ότι αυτό ωφελεί πολιτικά και τοπικιστικά, το σέβομαι, αλλά δεν μπορεί ως Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου να έχουμε αυτό ως κριτήριο. Δεν είναι τα Τμήματα αντικείμενα, έπιπλα να μετακινηθούν για να καλυφθεί ένα κενό. Είναι καλό το κλίμα συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο Πατρών. Δεν βλέπω κάποιο ζήτημα μετακίνησης».

Ακολουθήστε το Pelop.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Γράψτε το σχόλιό σας

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ


ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

αστυνομια 1
tokyo 2
fotia thirrio 3
rapid tests koronoios